Latvijas regbija izlase piedzīvos ilgi gaidīto revanša dienu ar pretiniekiem no Lietuvas

Latvijas izlasei 2016. gada 16. aprīlī Daugavas stadionā, Rīgā plkst. 15:00 notiks ilgi gaidītā revanša diena pret saviem principiālākajiem, tuvākajiem un niknākajiem pretiniekiem no Lietuvas, kurā būs iespējams pārtraukt četru zaudējumu sēriju savstarpējos mačos.

Īpaši sāpīgs bija Latvijas zaudējums iepriekšējā spēlē pirms nepilna gada, kad Viļņā mājinieki ņēma virsroku ar 46:11 šī paša cikla pirmajā spēlē starp abām baltiešu izlasēm. Divas spēles pirms divus gadus ilgā cikla beigām Lietuva, kas World Rugby rangā patlaban atrodas 41. pozīcijā, jau ir garantējusi pirmo vietu ENC 2B divīzijā, tāpat kā vienu spēli pirms beigām Latvija – otro vietu. Latvijas 55. vieta World Rugby rangā ir tās augstākā kopš 2010. gadā, kas gan tālu atpaliek no 37. vietas pasaulē 2006. gada nogalē.

Latvija un Lietuva atkal tiksies jau nākamajā ciklā, kurā spēles būs 2016. gada rudenī un 2017. gada pavasarī. Rugby Europe gatavojas pārveidot sacensību sistēmu vairāk pēc zonālā principa. Tādējādi pretiniekos būs arī Zviedrija pat no ENC 1B divīzijas (56. vieta World Rugby rangā), viena komanda ar sliktāku rezultātu no 2A divīzijas – Čehija (šobrīd 33. vietā rangā) vai Šveice (35. vieta), kā arī pašreizējā 2B divīzijas pastarīte Ungārija (74. vieta). Kā komandas spēlēs turpmāk, precīzāk kļūs zināms jūnijā.

Kāda bija pāreja politisko pārmaiņu laikā? Latvijas un Lietuvas spēcīgākās klubu komandas pēdējo reizi PSRS čempionāta pirmajā līgā satikās 1989. gadā, kad stiprākā Lietuvas komanda Šauļu Vairas finišēja vienu vietu augstāk nekā Jelgavas RAF. Pēc tam PSRS čempionātā Vairas, atšķirībā no RAF, vairs nespēlēja, bet RAF turpināja līdz 1991. gadam, kad uzvarēja PSRS pirmajā līgā. Atjaunojoties neatkarīgai valstij, PSRS augstākajā līgā RAF meistarkomanda tā arī nenospēlēja, izvēloties labāk startēt Ukrainas 1992. gada čempionātā, bet 1993. gadā jau bija pirmais Latvijas čempionāts bez PSR un izteiktas meistarkomandas, bet ar visiem labākajiem.

Oficiāli kā valstu izlases, Latvijas un Lietuvas nākamreiz tikās tikai 1993. gadā Šauļos – un uzreiz jau Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, lai gan bez izredzēm tikt augstāk, jo abu valstu izlases jau bija pieveikusi grupas trešā komanda Vācija. Latvija uzvarēja Lietuvu ar 7:6.

Arī četrās no piecām nākamajām savstarpējām spēlēm uzvarēja Latvija, kas bija pārāka vēl vienā Pasaules kausa kvalifkācijas mačā, kas notika 2005. gadā. Bet tad gan sekoja nepatīkami četri zaudējumi pēc kārtas.

Galvenais treneris Sergejs Lisko, kurš kopš 2012. gada rudens strādā ar Latvijas izlasi, kopā ar saviem palīgiem, šķiet, ir izveidojis tādu dūri, kas var cīnīties Eiropā. Ir izkristalizējies komandas sastāvs, kas tiek mainīts minimāli. Ir arī iegūts uzticams sitējs pa vātiem – Anglijas National League 1 klubā, 14. vietu līgā (38. vietu Anglijā kopumā) ieņemošā Wharfedale spēlējošais Roberts Davidsons, kurš trīs spēlēs Latvijas izlasē guvis 46 no komandas 106 punktiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74183798sec.