Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 22.04.2016 - 24.04.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


22.
aprīlis

PIEKTDIENA


RĪGA
22.-24.04.2016
GADA PAVASARĪGĀKĀ IZSTĀDE «NATURE EXPO 2016» JAU KLĀT
2016. gada 22. aprīlī, sākas un līdz pat 24. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde pavasara darbiem – "Nature Expo 2016". Uzzini, kas jauns un noderīgs tevi tur sagaida!
Ja vēlies iegādāties jaunus puķu, augļu kociņu, ogulāju, dārzeņu vai varbūt dekoratīvo koku un krūmu stādus, tad izstāde ir īstā vieta, jo tur vienuviet varēs apskatīt plašo Latvijas stādu audzētāju, selekcionāru un kolekcionāru piedāvājumu.

 
RĪGA
 22.-24.06.2016
PIRMO REIZI IZSTĀDĒ «NATURE EXPO» NOTIKS FLORISTU KONKURSS!
Hiacintes, narcises, tulpes, neizplaukuši pumpuri, zaļi asni un vēl citi pavasara vēstneši rotās Latvijas atklātā floristu konkursa "Pavasara elpa" darbus. Sajūti pavasara elpu arī tu! No 2016. gada 22. līdz 24. aprīlim dodies uz izstādi "Nature Expo 2016" Ķīpsalā, lai šīs spraigās floristu sacensības vērotu klātienē!
Floristu konkurss "Pavasara elpa" vienuviet Ķīpsalā pulcēs floristus un tos, kuri šo arodu vēl mācās. Pirmajā izstādes dienā, 2016. gada 22. aprīlī, par uzvarētāja titulu cīnīsies 15 bērni trīs vecuma grupās, savukārt otrajā dienā, 23. aprīlī, – 15 floristi pieaugušo grupā. Dalībniekiem pieaugušo grupā ir jāuztaisa divi darbi – fantāzijas pušķis "Mosties!" un apsveikuma pušķis "Plauksti!", savukārt bērniem ir jāizveido sava oriģinālā kompozīcija.
 
 
PRIEKUĻI
22.04.2016
DABAS AIZSARDZĪBAS PĀRVALDE PĀRGĀJIENĀ AICINA IEPAZĪT LĪČU – LAŅĢU KLINTIS
2016.gada 22. aprīlī Dabas aizsardzības pārvalde aicina doties izzinošā pārgājienā Gaujas Nacionālā parka Līču Laņģu klintīs, kas atrodas Priekuļu novada Lodes pagastā.
Interesenti aicināti pulcēties plkst.11:00 Priekuļu novada Liepas pagasta Liepā (stāvlaukumā pie autobusu pieturas). Pārgājiena kopējais ilgums aptuveni 3,5-4 stundas. To laikā tiks mērots ceļu no stāvlaukuma līdz Līču – Lanģu klinšu takai, kas pērn ieguvusi jaunu infrastruktūru. Savukārt pārgājienu takā pavadīs Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistes Baibas Līviņas – Jarohovičas stāstījums par vietas unikalitāti.

  
DAUGAVPILS
 22. - 24.04.2016
DAUGAVPILĪ NOTIKS STARPTAUTISKAIS FOLKLORAS FESTIVĀLS
2016. gada 22.-24.aprīlī Daugavpilī jau 11.reizi norisināsies Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls, kas šoreiz izskanēs Ūsiņa zīmē.
Festivālā piedalīsies vairāk nekā 30 folkloras kolektīvi no Latvijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Krievijas un Īrijas, kas dažādos koncertos un danču vakaros sniegs ieskatu savā tradicionālajā kultūrā. Kā festivāla īpašie viesi ar speciālu programmu festivālam, kas balstās uz baltkrievu un citu Eiropas tautas mūzikas materiāliem, uzstāsies grupa Stary Olsa (Minska/Baltkrievija).
Paralēli koncertiem festivāla dalībnieki un apmeklētāji aicināti piedalīties arī vairākās meistarklasēs. Vjačeslavs Lukjanovs un Valentīns Krulikovskis (Viļņa/Lietuva) senā tautas mūzikas instrumenta vargana spēles meistarklasē izstāstīs instrumenta rašanās vēsturi, tā spēles ietekmi uz cilvēku, par tā izmantošanu mūsdienu mūzikā, kā arī iemācīs šī instrumenta spēles pamatprincipus. Festivāla dalībniekus un pilsētniekus gaida arī tradicionālās dziedāšanas meistarklase kopā ar Zani Šmiti (Rīga/Latvija), kā arī tautasdziesmu sadziedāšanas meditācija "Dziedināšanās caur tautasdziesmu" kopā ar Inga Karpiču (Rīga/Latvija). Svinot Ūsiņa dienu, 23.aprīlī, ikviens interesents varēs piedalīties arī Ūsiņa zīmes izgatavošanā, īpašā Ūsiņa dienas ēdiena – pantāga gatavošanā un izgaršošanā kopā ar saimnieci Viju Kudiņu, kā arī vērot zirgu dancināšanu, ko Ilzes Stabulnieces vadībā demonstrēs Zirgu sētas "Klajumi" skaistuļi.
 

  
RĪGA
 22.04.2016
DABAS MUZEJĀ TIKS ATKLĀTA FOTOIZSTĀDE «MANS PUTNS 2016»
2016. gada 22. aprīlī, plkst. 15.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē ar fotokonkursa laureātu godināšanu tiks atklāta fotoizstāde "Mans putns 2016".
Jau 15 gadus fotokonkursa "Mans putns" organizatori vienkopus pulcē fotogrāfus – amatierus un dabas mīļotājus. Šogad fotokonkursā piedalās 118 dalībnieki, kas ir par 8 dalībniekiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Kopumā konkursam tika iesūtīti 270 fotoattēli, kas nodoti žūrijas izvērtēšanai. Fotoattēlu vērtēšanas procesā tiek ņemts vērā tehniskais un mākslinieciskais izpildījums, fotografētā objekta unikalitāte un iemūžinātā brīža vienreizīgums. Fotokonkursam iesūtītajos attēlos lielākoties notverti mirkļi ar Latvijas putnu faunas pārstāvjiem, taču ir arī vairākas fotogrāfijas, kurās aplūkojami svešzemju putni.


  
RĪGA
 22. - 24.04.2016
AR IMPROVIZĀCIJAS AKTIERU ŠOVU ATKLĀS «LIDO» ALUS SEZONU
No 2016. gada 22. līdz 24. aprīlim – LIDO Atpūtas centrā (Krasta ielā 76) ar lustīgām dziesmām un dejām tiks ieskandināta alus sezona. Apmeklētājus priecēs īpaša pudeļu šovprogramma, jodelēšanas paraugdemonstrējumi, dzīvā mūzika, kā arī improvizācijas teātra aktieru Viestura Vizuļa un Artūra Breidaka uzstāšanās – tas viss apmeklētājiem būs pieejams bez maksas.
Alus sezonas atklāšanas svētku ietvaros LIDO Atpūtas centrā katru vakaru skanēs dzīvā mūzika. 22. aprīlī uzstāsies Elīna Krastiņa un grupa "Twisted four", 23. aprīlī – grupa "Tequila band" un 24. aprīlī – grupa "Mustangs". 


  
RĪGA
 22.04.2016
PUTNU DĀRZĀ LIELAJĀ TALKĀ GALVENIE BŪS MAZIE TALCINIEKI, KAS STĀDĪS KOPĀ AR VECĀKIEM
Viens no jaunākajiem bērnu uzraudzības un pieskatīšanas centriem - Putnu dārzs, Rīgā atbalsta Lielās Talkas ideju vairot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu, aicinot lielus un mazus talciniekus jau 2016. gada 22. aprīlī pulksten 16.00 palīdzēt iekopt pagalma pirmās dobes, sagatavot dārza mēbeles un rotaļlietas vasarai, noslēgumā kopīgi ieturēt maltīti.
"Lielās Talkas idejas pilnībā sakrīt arī ar mūsu Putnu dārza darbību, jo uzskatām, ka tieši vide ir viens no bērnu skolotājiem. Putnu dārzs ir jaunas koncepcijas bērnudārzs, kurā vadāmies pēc savulaik Itālijā radītās Reggio Emilia skolas principiem. Tie arī māca, ka bērnam jāļauj nonākt pie zināšanām, pašam darbojoties, ideālajā variantā kopā ar vecākiem. Lielajā Talkā, labiekārtojot pagalmu, lieliski varēs sadarboties bērni un pieaugušie - kopiena veidojas kopīgos darbos! Pēc kārtīga darba būs arī maltīte – čaklos palīgus cienāsim ar zupu, maizītēm un siltu tēju," atklāj Putnu dārza vadītāja Liene Salmiņa. 


  
SIGULDA
 līdz 24.04.2016
SIGULDĀ PIRMO REIZI NORISINĀS RESTORĀNU NEDĒĻA
No 2016. gada 18. līdz 24.aprīlim Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi tiek organizēta Siguldas Restorānu nedēļa, sagaidot 2017.gadu, kura laikā Siguldā, Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenota iegūtā titula "Eiropas Gastronomijas reģions" programma.
Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros viesi aicināti baudīt dažādas trīs ēdienu maltītes, iepriekš veicot galdiņa rezervāciju. Katrā restorānā tiks piedāvātas divas dažādas ēdienkartes par divām cenām - 15 un 20 eiro pēc viesu izvēles.
Gardēžus visas nedēļas ietvaros gaidīs kopumā astoņi restorāni. Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros tiek piedāvāti tādi ēdieni kā grilēta brieža karbonāde, pīles karpačo, putota trušu aknu pastēte, Latvijas ogu parfē, bebra gaļas rulete, sama steiks un murķeļi ar paipalu olu, redīsiem un zaķskābenēm.

   
23.
aprīlis

SESTDIENA


BURTNIEKI
22.04.2016
NOTIKS IZZINOŠS PĀRGĀJIENS, KAS ATKLĀS PUTNU FOTOGRAFĒŠANAS NOSLĒPUMUS
Sestdien, 2016. gada 23. aprīlī, Dabas aizsardzības pārvalde organizē Putnu dienām veltītu pārgājienu kopā ar dabas fotogrāfu Jāni Šatrovski.
Tikšanās vieta – dabas liegumā "Vidusburtnieks" pie Silzemnieku skatu torņa Burtnieku novadā plkst. 8.00.
Interesenti varēs doties 8-12 km garā pārgājienā kopā ar fotogrāfu Jāni Šatrovski, iepazīstot dabas liegumā esošās putnu sugas. Pa ceļam tiks izzināti putnu fotografēšanas noslēpumi, tāpēc līdzi var ņemt fotoaparātu. Labākai putnu vērošanai noderēs arī līdzi paņemtais binoklis.


DIKĻI
23.04.2016
DIKĻU PILĪ NOTIKS DZĪVESPRIECĪGS VAKARS AR MEKSIKAS SAULI UN TEMPERAMENTU SIRDĪ
2016. gada 23. aprīlī plkst. 16:00 Dikļu pilī aicina uz dzīvespriecīgu vakaru ar Meksikas sauli un temperamentu sirdī un dziesmās aicina Laimis Rācenājs un Mariači grupa "SOL Y SOMBRA".
Mariači ir Meksikas muzikālā vizītkarte: braši vīri, tērpušies stilizētos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar ģitārām, vijolēm un trompetēm, skandē dejas un dziesmas – gan nevaldāmi jautras, gan romantiski sentimentālas. Bez mariači muzikantiem Meksikā neiztiek dzimšanas vai vārda dienu svinībās, ballītēs ģimenes vai draugu lokā, vai arī – nemuzikālam pielūdzējam sarīkojot serenādi zem daiļās seņjoritas logiem. Ar vārdu mariachi apzīmē gan tautas muzikantus – dziesminiekus, gan arī viņu atskaņoto repertuāru – el son mariachi (mariači dziesmas). Mūsdienu mariači repertuāra pamatā ir Meksikas reģionu tradicionāli dziesmu žanri un populāras komponistu autordziesmas.


LATVIJA
23.04.2016
VISĀ LATVIJĀ NORISINĀSIES LIELĀ TALKA
Pirms Lielās Talkas, kas norisināsies 2016. gada 23.aprīlī ar saukli "Latvijai BŪT zaļai!", ir atklāta Talku karte mājaslapā, kurā ikviens var atzīmēt vietu, kurā šogad plāno rīkot oficiālo talku. Šobrīd gan uzņēmumi, gan iedzīvotāji sākuši aktīvi pieteikties, savukārt Lielās Talkas koordinatori – talku pieteikumus apstiprināt.
Pašlaik visā Latvijā jau pieteiktas vairāk nekā 400 talkošanas vietas, kurās paredzēts ne vien vākt atkritumus, bet arī labiekārtot apkārtni. Katru pieteikto vietu nepieciešams saskaņot un apstiprināt vietējam Lielās Talkas koordinatoram, līdz ar to šobrīd Talkas kartē ir parādījušās vairāk nekā 250 apstiprinātās oficiālās talku vietas, taču turpinās pārējo pieteikumu izskatīšana.


JŪRMALA
23.04.2016
DZINTARU KONCERTZĀLĒ UZSTĀSIES TALANTĪGĀS MĀSAS BAIBA UN LAUMA SKRIDES
2016. gada 23. aprīlī plkst.19.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks cikla "Dzimuši Latvijā" koncerts, kurā uzstāsies izcilās un starptautisko atzinību guvušās latviešu mūziķes – Baiba un Lauma Skrides!
Apdāvinātās māsas, kuras kopā koncertē jau kopš bērnības, tagad bauda klausītāju atzinību un aplausus slavenākajās Londonas, Berlīnes un Ņujorkas koncertzālēs. Dabiskums, muzikāla inteliģence, temperaments un virtuozitāte sajūsmina gan Baibas vijoles balsī, gan Laumas uzburtajās klavieru skaņās.
Koncerta ziemeļnieciskajā ainavā ar romantisku jūsmu un tautisku noskaņu iekļaujas zviedru klasiķa Vilhelma Stenhammara Vijoļsonāte, skandināvisku skaudrumu un melanholiju pauž Karla Nilsena Otrā sonāte. Savu Otro vijoļsonāti medusmēnesī uzrakstījis iemīlējies Edvards Grīgs. Līdzās ziemeļzemēm – Latvijas dabas skati Pētera Vaska "Mazajā vasaras mūzikā": gleznainā Abava 1985. gada saulainajā vasarā, plaša panorāma, un Vasks pirmoreiz raksta vijolei un klavierēm...
 

RĪGA
23.04.2016
RĪGAS VĒSTURES UN KUĢNIECĪBAS MUZEJĀ NOTIKS SENIORU DIENA
2016. gada 23. aprīlī, pulksten 14:00 uz Senioru dienu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā "Satikšanās Rīgas gadsimtu namā" aicināti visi, kam interesē Latvijas 20. gadsimta vēstures lappuses, ģenerāļa Baloža leģendārā personība, Kuzņecovu dinastijas porcelāna fabrikas meistardarbi, porcelāna apgleznošanas māksla.
Pulksten 14:00 uz tikšanos Kolonnu zālē un ekspozīcijā aicinās Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja keramikas un porcelāna krājuma glabātāja Vivita Buivida, kas stāstīs par un demonstrēs unikālo trauku komplektu – servīzi, kas tapusi kā Rīgas pilsētas dāvana kara ministram ģenerālim Jānim Balodim. Trauku komplekts 1936. gadā izgatavots "M.S. Kuzņecovs" porcelāna fabrikā un apgleznots pēc mākslinieka Viļa Vasariņa metiem. Servīzē sākotnēji bijuši 240 priekšmeti, tā tikusi izstādīta Pirmajā Latvijas daiļamatniecības izstādē Rīgā, 1937.gadā. Kopš 1968. gada lielākā daļa servīzes glabājas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājumā, daļa tās aplūkojama ekspozīcijā. Apskatot trauku apgleznojumus, var iepazīt gan ģenerāļa Jāņa Baloža dzimto vietu – Trikātu, gan Pirmā Pasaules kara un Latvijas Brīvības cīņu norises, gan Pirmo Latvijas Republikas armiju, gan ieraudzīt Rīgu ar tā laika acīm. 



RĪGA
23.04.2016
ŠONEDĒĻ NORISINĀSIES VIENS NO LATVIJAS ORIENTĒŠANĀS SEZONAS LIELĀKAJIEM NOTIKUMIEM
Viens no Latvijas orientēšanās sezonas lielākajiem notikumiem – Rīgas kausi – šajā nedēļas nogalē - no 2016. gada 23. līdz 24. aprīlim - norisināsies Riekstukalnā, kopā pulcējot gandrīz 800 dalībnieku no 13 dažādām valstīm.
Rīgas kausi dažu pēdējo gadu laikā ir izauguši no salīdzinoši mazām Latvijas kausa sacensībām par vienu no ievērojamākajiem orientēšanās sporta notikumiem Baltijā, un sevis pacelto latiņu turēs augstu arī šogad – pirmajā sacensību dienā elites grupās iespēja gūt WRE punktus, GPS sekošana klātienē, lielais ekrāns finiša zonā, naudas balvas elites sportistiem.
Sacensību organizēšanai šogad izvēlēts Riekstukalna apvidus, kura nosaukums jau liecina, ka distances būs fiziski izaicinošas. Riekstukalna augstākais punkts atrodas 85m virs jūras līmeņa, un ap to ved slēpošanas trases, taču pārējā teritorijā purvainas ieplakas mijās ar detalizētu karsta reljefu.


24.
aprīlis

SVĒTDIENA

DAUGAVPILS
24.04.2016
AR OTĀM ROKĀS DODIES UZ MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRA DZIMŠANAS DIENU
2016. gada 24. aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svinēs savu  trešo dzimšanas dienu. Visu dienu no plkst. 11.00 līdz plkst.17.00 norisināsies īpaša akcija, kuras ietvaros varēs apskatīt visas mākslas centra izstādes, ziedojot dažas otiņas mākslas centra darbnīcām un meistarklasēm. Noslēdzot trīs darbības gadu ciklu, mākslas centrā tiks atklāta jaunu Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcija, kā arī svētku pasākuma laikā tiks atklātas sešas jaunas izstādes, kurās būs skatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi. 

 
MALNAVA
24.04.2016
JURA DIENĀ BŪS VARENAS SVINĪBAS TIRGUS CIEMĀ MALNAVĀ
Latgales tematiskais ciems - Tirgus ciems 2016. gada 24. aprīlī no plkst. 11.00 aicina uz mājamatnieku tirgu un vēlajām brokastīm Malnavas "Dzīļu" maiznīcā. 
Tirgus ciema saimniece Aina Barsukova vēlajās brokastīs galdā ceļ ēdienus, kas ne tikai atbilst katra mājamatnieku tirgus tematikai, bet arī pārsteidz ar neatkārtojamo latgaliešu virtuves mijiedarbību ar mūsdienu garšas niansēm.
Mājražotāji no tuvējās apkārtnes katrai gadskārtai par godu ved pašu mājās ražotus gardumus, pašu rokām darinātas skaistum lietas un ceļ gaismā savus amatus un prasmes, savukārt, lai pasākumam piedotu arī jestrāku noti Salnavas Muzikantu ciema dalībnieki tirgus viesus priecē ar skanīgām un lustīgām latgaliešu dziesmām.


RĪGA
24.04.2016
NOTIKS IZZINOŠA NODARBĪBU BĒRNIEM «SVĒTDIENA KOPĀ AR ČIPU UN CAPU»
Ģimenēm ar 5-8 gadu veciem bērniem ir iespēja kopā ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja gidi un rotaļu suņiem Čipu un Capu no grāmatiņas "Iepazīsties ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju! Ceļvedis Latvijas vēsturē no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām" doties ceļojumā laikā.
Nodarbība notiks 2016. gada 24. aprīlī, sākums plkst. 12.00, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.
Bērni atraktīvā veidā varēs apskatīt muzeja pamatekspozīciju, aptverot Latvijas vēsturi no senvēstures (pirms 13 000 gadu) līdz pat valsts neatkarības atjaunošanai (pirms 25 gadiem).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59637499sec.