Salacgrīvā norisināsies pirmais Reņģēdāju festivāls

2016. gada 21.maijā, Salacgrīvā norisināsies pirmais Reņģēdāju festivāls, kuru plānots iedibināt kā ikgadēju tradīciju.

Reņģēdāju festivāls piedāvās plašu programmu visas dienas garumā, un tas papildinās Salacgrīvā notiekošos ikgadējos plostnieku svētkus. Tāpat festivālam izraudzīts laiks, kurā reņģu Rīgas jūras līcī un zvejnieku stāvvados ir visvairāk.

Pirmais Reņģēdāju festivāls sāksies plkst.10.00 ar Ivara Ījaba ziņojumu "Reņģēdāju sociālais fenomens", kam visas dienas garumā sekos muzikālas, teatrālas, sportiskas un dažādas citas aktivitātes. Rīkotas pavāru sacensības, kurās viņiem pusotras stundas laikā būs jāpagatavo kāds ēdiens no reņģēm, ar zvejošanas tēmai veltītām izrādēm piedalīsies Lielupes, Ainažu un Viļķenes amatierteātri, kā arī Salacgrīvas teātra studija, notiks šaha simultānspēle, kurā piedalīsies finanšu ministre Dane Reizniece-Ozola, būs arī virves vilkšana un laušanās ar rokām.

Viena no aktivitātēm būs svaigu reņģu smelšana tieši no zvejnieku laivām. Pirmais reņģu spainītis katram būs bez maskas, bet par nākamo jau būs jāmaksā simboliska summa - viens eiro. Pirmā zvejnieku laiva ar lomu piebrauks plkst.10.30, bet otra laiva ar jaunu lomu būs klāt jau plkst.13.30.

Reņģēdājiem svētki saistās arī ar labdabīgu lielīšanos, tādēļ arī festivāla rīkotāji būs parūpējušies par šādu iespēju, dodot vaļu lielīties ne tikai fiziskā, bet arī garīgā aspektā. Savukārt lielīšanās paraugdemonstrējumus vietējā dialektā sniegts aktrise Irina Tomsone, Svētciema sievas un arī pats festivāla idejas autors Kolāts.

Dienas aktivitātes ilgs līdz plkst.16.00, un šajā laikā bērniem darbosies "Mazo rakaru murdiņš", kur reņģu tīkla formātā izveidotā laukumā bērniem organizētas dažādas aktivitātes.

Dienas laikā būs iespēja baudīt arī muzikālus un dejas priekšnesumus, bet pēcpusdienā būs iespēja apmeklēt koncertu un vakarā - zaļumballi. Koncertā uzstāsies "Lauku muzikanti", romu ansamblis "Dzheski Gloss" un grupa "Jumprava", bet zaļumballē spēlēs grupa "Roja" un "Rumbas kvartets". Koncerts un zaļumballe būs par maksu, un biļetes no nākamās nedēļas varēs iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās

"Reņģēm ir liela nozīme Baltijas jūras ekosistēmas pastāvēšanā, taču reņģes pašas šo nozīmi neapzinās. Savukārt reņģēdājiem ir liela nozīme Latvijas pastāvēšanā, un arī reņģēdāji šo savu lielo nozīmi neapzinās. Tādēļ Reņģēdāju festivāls iecerēts kā identitātes festivāls jeb vieta, kur sākt apzināties savu nozīmi," klāstīja Kolāts.

Paredzēts, ka Reņģēdāju festivāls paplašinās jau tā bagātīgo Salacgrīvas pasākuma programmas klāstu, jo Salacgrīvā bez tādiem zināmiem notikumiem kā "Positivus" festivāls un Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls notiek arī plostnieku svētki, Nēģu diena un Jūras svētki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55321503sec.