Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 06.05.2016 - 08.05.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


06.
maijs

PIEKTDIENA


LIEPĀJA
06. - 07.05.2016
RALLIJA KURZEME PROGRAMMĀ NORISINĀSIES «LADA» KAUSA IZCĪŅA
2016. gada 6.-7. maijā pirmo reizi Liepājā un tās apkārtnē notiekošā Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme" programmā iekļauts "Lada" kauss, kur atsevišķā ieskaitē sportisti piedalīties ar rallija apritē joprojām populārajām "Lada" automašīnām.
"Šiem rallija veterāniem būs tas gods atklāt rallija sacensības, popularizējot automašīnas, ar kādām savulaik tika izcīnīti čempionu tituli. Tāpat šogad izveidota īpaša ieskaites grupa tieši kravas automašīnām, jo Baltijas valstīs senākā autorallija vēsture Liepājā 1965. gadā aizsākās tieši ar smago automašīnu ralliju," stāsta Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2016" direktors Uldis Hmieļevskis.

 
RĪGA
 06. - 22.05.2016
HOKEJA FANU MĀJA «DINAMO RĪGA» AICINA IKVIENU HOKEJA DRAUGU ATBALSTĪT LATVIJAS IZLASI
Hokeja fanu māja "Dinamo Rīga"aicina ikvienu hokeja draugu atbalstīt Latvijas izlasi 2016. gada pasaules hokeja čempionātā, kopīgi vērojot mūsu valstsvienības un citu izlašu spēļu tiešās translācijas uz lielā ekrāna Ķīpsalā, viesnīcas "Riga Islande Hotel" teritorijā un baudīt arī Valmiermuižas alu* par īpaši pievilcīgu cenu!
2016. gada pasaules čempionāts hokejā no 6. līdz 22. maijam norisināsies divās Krievijas lielākajās pilsētās – Maskavā un Sanktpēterburgā, un Latvijas valstsvienības pretinieki apakšgrupu turnīrā būs – Zviedrijas (6. maijā), Čehijas (7. maijā), Krievijas (9. maijā), Šveices (11. maijā), Dānijas (13. maijā), Kazahstānas (14. maijā) un Norvēģijas (17. maijā) izlases.
 
 
GAUJAS NACIONĀLAIS PARKS
līdz 01.09.2016
APCEĻO GAUJAS NACIONĀLO PARKU UN SAKRĀJ STĀSTU KRELLES, KAS ATGĀDINĀS PAR SKAISTO PIEDZĪVOJUMU
2016. gada 1.maijā Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteris uzsāk akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu!". Akcijas laikā ceļotāji aicināti viesoties Gaujas Nacionālā parka uzņēmumos un tūrisma apskates vietās un izveidot pašiem savu unikālu suvenīru – stāstu krelles.
Gaujas Nacionālais parks ir bagātīga pasaku krātuve ar neskaitāmiem stāstiem un leģendām, ko ceļotāji var piedzīvot un pārvest mājās. Šos stāstus veido dažādi Gaujas Nacionālā parka elementi: pilis, muižas, dabas takas, klintis un ieži, savvaļas dzīvnieki, leģendu varoņi, aktīvās atpūtas piedāvājumi, restorāni un citi. Visus šos notikumus kā zilgani sudrabains dzīpars caurvij Gauja, kuras abus galus sasienot kopā, izveidojas stāstu krelles. Tās ikvienam ceļotājam saglabās sajūtas par pieredzēto. Stāstu krelles pastāstīs citiem par redzēto un piedzīvoto Gaujas Nacionālajā parkā, kā arī mudinās viņus doties uz Gaujas Nacionālo parku, lai paši radītu savu piedzīvojuma stāstu.

   
07.
maijs

SESTDIENA


ĶEGUMS
07.05.2016
VASARA SĀKAS AR DNB STIPRO SKRĒJIENU!
Līdz ar pavasara atnākšanu un siltāka laika iestāšanos, ielās redzams arvien vairāk skrējēju un aktīva dzīvesveida piekritēju, kuri lēnām sāk gatavoties saviem šīs vasaras sportiskajiem piedzīvojumiem. Viens no tādiem nenoliedzami būs arī tautas sporta pasākums "DNB Stipro skrējiens", kas norisināsies 2016. gada 7.maijā, atpūtas un sporta kompleksā "Zelta Zirgs".
Pirmo reizi visi "DNB Stipro skrējiena" dalībnieki, kuri veiksmīgi finišēs, kā piemiņas suvenīru saņems medaļas, ar īpašu, šim pasākumam speciāli radītu dizainu.


VALMIERA
07.05.2016
VALMIERĀ NOTIKS «MAĢISKO SAJŪTU NAKTS»
2016. gada 7. maijā Valmierā, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā norisināsies parka vasaras sezonas atklāšanas pasākums "Maģisko sajūtu nakts", kurā no plkst. 21:00  apmeklētāji varēs baudīt gaismu, krāsu, skaņu un garšas simfoniju.
Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks gatavojas vasaras sezonai, kura oficiāli tiks uzsākta 7. maijā "Maģisko sajūtu naktī". Šosezon Valmieras Sajūtu parkā apmeklētājiem būs iespējams izstaigāt ar jauniem atraktīviem šķēršļu elementiem  uzlaboto Baskāju taku, kā arī ar vairākiem jauniem posmiem uzlaboto taku kokos.
"Maģisko sajūtu naktī" parka apmeklētājiem tiks dota iespēja baudīt sirreālas sajūtas,  vakara krēslā pastaigājoties maģisku gaismu, krāsu un skaņu pielietajā mežā, priecājoties par dabas, kustību un mūzikas saspēli. Apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem iepriecinās muzikanti kokos, sasildīt ikvienu ar sveču siltumu un uzlādēt vasaras sezonai palīdzēs ziedu salons "Rēzija", bet mākslas noslēpumu pasaulē ievedīs viesturieši ar "Smaragda pilsētas burvi". Savas garšas kārpiņas "Maģisko sajūtu nakts" apmeklētāji iepriecinās Valtera Zirdziņa sajūtu degustācijā, savukārt salons "Līga" modinās maģiskās vasaras smaržas. Apmeklētāji smelsies enerģiju no dabas, baudīs dzeju uz ūdens, vēros sveču upi, uguņošanu un salūtu.


DAUGAVPILS
07.05.2016
DAUGAVPILĪ AR RŪCOŠU PARĀDI NOTIKS LATGALES MOTOSEZONAS ATKLĀŠANAS PASĀKUMS
2016. gada 7. maijā, Daugavpils cietoksnī, motokluba "Roads Knights" dibināšanas vietā, jau 16. reizi pulcēsies vairāki desmiti motociklistu, lai pasākuma "RUN NUMBER ONE" ietvaros oficiāli atvērtu motosezonu Latgales reģionā.  
Sākumā, plkst. 10:00, visi motociklisti sapulcēsies Daugavpils cietoksnī, lai pēc neilga laika organizētā kolonnā dotos parādes braucienā pa pilsētas ielām uz kartadromu "Blāzma", kur notiks paši svētki. Līdztekus tradicionālajām skūteru, mopēdu un retromotociklu klasei, tiek plānoti arī  moderno motociklu braucieni ar atsevišķu ieskaiti.
Kartadromā "Blāzma" paredzēta plašā izklaides programma gan pašiem motociklistiem,  gan pasākuma viesiem. Varēs apskatīt dažāda veida divriteņa spēkratus, piedalīties konkursos un nopelnīt balvas, paklausīties mūziku. Speciālās atrakcijas ir paredzētas arī ģimenēm ar bērniem! 


ĶEMERI
07.05.2016
TUVOJAS IKGADĒJĀ CEĻOTĀJU DIENA ĶEMERU NACIONĀLAJĀ PARKĀ
Kārkli zied malu malās un smaržo tik saldi! Lai popularizētu atpūtu dabā, 2016.gada 7. maijā Ķemeru Nacionālajā parkā norisināsies ikgadējā Ceļotāju diena. To organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Ķemeru Nacionālā parka reģiona uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām.
Šogad Ceļotāju diena norisināsies jau sesto gadu, piedāvājot iespēju lieliem un  maziem apmeklēt gan tradicionālus pasākumus, gan arī piedalīties jaunās aktivitātēs. Apmeklētājus gaidīs velobraucieni, pārgājieni, māla darbnīca un virkne citu aizraujošu aktivitāšu, kas palīdzēs atklāt Ķemeru Nacionālā parka dabas un tūrisma aktivitāšu daudzveidību.


JELGAVA
07.05.2016
RADOŠAJĀ NODARBĪBĀ DARINĀS DĀVANU MĀMIŅAI
2016. gada 7. maijā pulksten 16:00 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši radošā nodarbība "Dāvana māmiņai", kas veltīta Mātes dienai. Nodarbības dalībniekiem būs iespēja izgatavot dažāda veida dekoratīvas piespraudes, lai svētkos iepriecinātu māmiņu.
Uz radošo pēcpusdienu Mātes dienas priekšvakarā aicinātas gan pašas māmiņas, gan arī citi interesenti, kas vēlas sagatavot īpašu dāvaniņu Mātes dienā. Māmiņām tā būs iespēja pavadīt laiku pie tējas tases un parunāt par sev aktuālajām lietām, kā arī likt lietā savu izdomu un izveidot sev interesantas rotas. Savukārt tētiem un bērniem nodarbība būs lieliska iespēja sagādāt savām māmiņām pašu rokām darinātu dāvaniņu.


RĪGA
07.05.2016
RĪGAS IELĀS NORISINĀSIES TVĪDA BRAUCIENS
Ērenpreiss velosipēdu darbnīca Rīgas Velo nedēļas ietvaros kopā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu rīko un aicina 2016. gada 7. maijā, sestdienā uz Rīgas Tvīda braucienu – dzīvespriecīgu velobraucienu retro tērpos par pilsētas ielām ar velosipēdiem.
Tvīda brauciens noslēgs Rīgas Velo nedēļu – svētkus nedēļas garumā ar daudziem krāsainiem velo pasākumiem, kuros aicināts ikviens pievienoties un mīties kopā ar velo entuziastiem un pasākumu rīkotājiem, baudot skaisto pilsētu, kurā dzīvojam.
Tvīda brauciens ir dzīvespriecīga velosipēdu parāde, kas kļuvusi par interesantu tradīciju visās pasaules metropolēs no Londonas līdz Tokijai.
Arī Rīgā tas jau sesto gadu pulcē simtiem velobraucēju un modes cienītāju.
Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir velosipēds un gaumīgs ietērps – sākot ar 19. gadsimta frakām un, kas zin’ pat vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.
 

LIEPĀJA
07. - 08.05.2016
LIEPĀJĀ ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ VASARA SĀKAS AR PILNU JAUDU!
Maijs Liepājai atnesis silti saulainas dienas, tādēļ zaļo un zied visa pilsēta.
Šis ir īstākais laiks, lai atbrauktu uz Liepāju un izbaudītu visu, ko tā var piedāvāt: dotos nesteidzīgās pastaigās uz putnu vērošanas torņiem Liepājas ezerā, baudītu pirmos saules starus Liepājas pludmalē vai labi vadītu laiku kādā no Liepājas kafejnīcām. Aktīvā sporta cienītājiem iesakām doties laivu braucienā vai izmēģināt spēkus kabeļveikbordā aktīvās atpūtas parkā "BB Wakepark". Atgādinām, ka Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, Rožu laukumā 5/6, iespējams izīrēt velosipēdus, lai plaukstošo Liepājas pavasari izbaudītu pa īstam.
Ar tradicionālo Tvīda braucienu šajā nedēļas nogalē - 7. maijā plkst. 13.00 - tiks atklāta Liepājas vasaras tūrisma sezona. Pasākumā pulcēsies 30. gadu stilā ģērbti velomīļi, lai kopīgi dotos izbraucienā pa pilsētu, šogad – pa mazāk izpētīto Jaunliepāju. Ja vēl neesi paspējis pieteikties velobraucienam, to vēl vari paspēt.


JELGAVA
07. - 08.05.2016
NORISINĀSIES KRĀŠŅAS LATVIJAS STĀDU DIENAS 2016
Jelgavas pilsēta aicina ikvienu apmeklēt Stādu dienas jeb pavasara un dārza svētkus Jelgavas pils parkā 2016. gada 7. un 8. maijā. Stādu dienas vienviet pulcēs vairāk nekā 230 stādu audzētājus, dažādu sēklu, dārza tehnikas, darbarīku, apģērba un citu dārza preču tirgotājus. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai atrast un iegādāties visu sev nepieciešamo, bet arī saņemt konsultācijas no profesionāliem stādu audzētājiem un citu dārza preču ražotājiem un tirgotājiem.
Jelgavas pilsētas organizētās Stādu dienas norisināsies jau 8. reizi un uz vienu nedēļas nogali kļūs par plašāko stādu un dārza preču iegādes vietu Zemgalē.


RĪGA
07. - 08.05.2016
BALTIJAS PRO DRIFTERI SEZONU ATKLĀS BĪSTAMAJĀ RAGANAS KATLĀ
Triobet Latvijas drifta sezona šogad iesāksies ar vērienīgām starptautiskām sacensībām – 2016. gada 7. maijā Biķernieku trasē tiks atklātas Triobet Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO drifta čempionātu sezonas. Savukārt 8. maijā pirmo reizi šosezon spēkiem mērosies kuplās Triobet Latvijas drifta kausa Street un ProAm klases, un arī viņi šoreiz to darīs Raganas katlā.
Īpaša šī Baltijas drifta sezonas atklāšana būs ar to, ka sacensības tiks aizvadītas Biķernieku moto trases kalniņos jeb tā sauktajā “Raganas katlā”, kuru pagājušogad ļoti iemīļoja drifteri. Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot Baltijas PRO pilotu līmeni, šīs sacensības noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.


KURZEME
07.05.2016
RALLIJA «KURZEME» ĀTRUMPOSMI VĪSIES CAURI ČETRIEM NOVADIEM
Maija pirmajā nedēļas nogalē, 2016. gada 6.-7. maijā, Liepājā un tās apkārtnē notiekošā rallija "Kurzeme" trasē šogad iekļauti 14 ātrumposmi kopumā 123 kilometru garumā, un tie vīsies cauri četriem novadiem, kā arī Liepājas pilsētu, kur notiks divi noslēdzošie sacensību posmi.
Jau ceturtdienas, 5. maija, vakarā no plkst. 18:00 līdz 21:30 sportistiem tiks dota iespēja iesildīties testa ātrumposmā Grobiņas novadā, savukārt sacensības ir saglabājušas iepriekšējos gados ierasto formātu un notiks piektdienas pēcpusdienā un sestdien, 6. un 7. maijā.
Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2016" atklāšanas ceremonija notiks piektdienā, 6. maijā, plkst. 16:00, un šogad starta estakāde būs uzbūvēta Liepājas ostas promenādē, kur visiem liepājniekiem būs iespēja redzēt pilnīgi visus rallija dalībniekus un pavadīt viņus uz grants rallija ātrumposmiem.


VALMIERA
07.05.2016
RĪGAS CIRKS DODAS VIESIZRĀDĒS
Viesizrādēs pa Latviju dodas Rīgas Cirks ar Latvijas cirka māksliniekiem – akrobātiem, žonglieriem, klauniem, burvju māksliniekiem un saviem mīluļiem – baložiem un sunīšiem!
Un vēl - norisināsies meistarklase kopā ar cirka māksliniekiem! Gan žonglieri, gan akrobāti un klauni aicinās arī skatītājus, bērnus un pieaugušos, uz brīdi pārtapt cirka māksliniekos un pašiem pamēģināt gan vienlaicīgi mest un ķert dažādus priekšmetus, gan griezt hulahupus, gan... varbūt pat kūleņot!
"Rīgas cirks" ir slēgts, bet dodas viesizrādēs, sākot no 2016. gada 15.aprīļa ar Pasaules cirka dienai veltītu izrādi "Te nu mēs esam!"



08.
maijs

SVĒTDIENA

JAUNPILS
08.05.2016
JAUNPILĪ NOTIKS PAVASARA GADATIRGUS UN TŪRISMA SEZONAS ATKLĀŠANA
2016. gada 8. maijā no plkst.8.00-14:00 Jaunpils pils laukumā norisināsies tirgus andele.
Stādi, mājražojumi, amatnieku darinājumi un citas saimniecībā noderīgas lietas - līdzi jāņem lielais grozs un groza nesējs.
No plkst. 11:00 dažādas jautras tirgus izdarības programmā  "Pīrāgam, nabagam, abi gali apdeguši". Jau no plkst. 10:00 -14:00 darbosies radošās darbnīcas un tūrisma uzņēmēju aktivitātes. Piedāvājumā darbošanās gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildus Jaunpils un Latvijas tirgotāju labumu iegādei, varēsiet piedalīties aktivitātēs, kuras piedāvās:

 
RĪGA
08.05.2016
ĶĪPSALĀ BŪS APSKATĀMAS VAIRĀK 120 ANTĪKAS AUTOMAŠĪNAS
2016. gada 8. maijā plkst. 11:00 norisināsies pirmais Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) rīkotais Youngtimer Cars&Coffee pasākums Riverside kempinga teritorijā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15. Pasākumam jau ir pieteiktas vairāk kā 120 automašīnas no Latvijas un Lietuvas un dalībnieki turpina vēl pieteikties.
"Youngtimer Rally kustība šogad svin savu 5 gadu jubileju un šis ir lielisks veids kā sākt jubilejas sezonu - visiem entuziastiem sabraukt kopā uz svētdienas kafiju un atrādīt savus spēkratus," stāsta Youngtimer Rally organizators Valts Ceplevičs. "Šis ir pirmais šāda veida pasākums, ko organizē AAK. Esam ļoti patīkami pārsteigti par dalībnieku atsaucību, kas nu jau tuvojas lielākajiem Rīga Retro pasākumiem. Būs apskatāmas tiešām ļoti interesantas un mūsu platuma grādos retas automašīnas. Šogad aktīvi ir arī auto klubi, kas pie mums ieradīsies ar saviem interesantākajiem automobiļiem - Mercedes-Benz Club Latvia, Minimania.lv, Alfa Romeo īpašnieku klubs, Latvijas SAAB klubs, Latvijas Volvo klubs u.c."


POKAIŅU MEŽS
08.05.2016
SVINI ŪSIŅUS UN MĀTES DIENU POKAIŅU MEŽĀ
2016. gada 8. maijā, jau no plkst. 13.00 arī Pokaiņos Ūsiņdienas ietvaros interesenti aicināti uz Mātes dienas pasākumu. Mātes dienu jau tradicionāli, kopš 1992. gada, svinam maija otrajā svētdienā, pavasara dabas atmodas visskaistākajā brīdī.
Kopā ar folkloras kopu vadītāju Andu Ābeli un viņas vadītajām folkloras kopām "Laiva" un "Ceļteka", dziesmu un koklīšu skaņu pavadībā, būs iespēja doties meža takās izbaudīt pavasara puķīšu ziedēšanas un plaukstošo koku neatkārtojami burvīgo laiku. Īpašās un enerģētiski spēcīgās vietās suminās Dabas, Zemes un Vēja māti.
Nesen uzceltajā meža piramīdā iedegs gaismiņas un godinās māmiņas un omītes. Kopā teiks labus un mīļus vārdus, ko ikdienas steigā bieži vien piemirstam izdarīt. Klausīsies viņām veltītas dziesmas un koklīšu melodijas. Dāvinās amuletiņus no Pokaiņu lazdas.




RĪGA
08.05.2016
RĪGĀ NOTIKS MĀTES DIENAI VELTĪTI KONCERTI UN SVĒTKU PASĀKUMI
2016. gada 8. maijā, ir Mātes diena. Rīgas kultūras centros un baznīcās māmiņām un vecmāmiņām par godu notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi. Nedēļu vēlāk, 15. maijā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt arī Starptautiskajai ģimenes dienai veltītus sarīkojumus. Gandrīz visos svētku pasākumos ieeja būs bez maksas.
Mātes dienā plkst. 12.00 svētku koncerts "Ar mīlestību māmiņai" notiks Brīvības gatvē 266, kurā uzstāsies VEF Kultūras pils kolektīvi. Plkst. 13.00 būs iespēja apmeklēt kādu no svētku koncertiem divās norises vietās - kultūras centrā "Mazā ģilde" vai kultūras centrā "Iļģuciems". "Mazajā ģildē" būs koncerts "Ar saules zaķēniem rotaļāties", kurā uzstāsies bērnu popgrupa "Podziņas" kopā ar aktrisi Vitu Baļčunaiti un komponistu Valdi Zilveri. Savukārt "Iļģuciemā" skatītājiem būs iespēja vērot koncertuzvedumu "Laimes lācis", tajā piedalīsies bērnu popgrupa "Ildzēni" un teātra studijas "Rampa" dalībnieki. Plkst. 14.00 apmeklētājus priecēs soliste Aija Andrejeva un instrumentālā grupa koncertā "Soļi", kas notiks kultūras centrā "Imanta". 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.67158103sec.