Lūznavas muižā maijā būs piedzīvojami Kadriļu balle un ceļojošais festivāls

Maija mēnesis Lūznavas muižā būs bagāts ar pirmajām reizēm – pirmo reizi 2016. gada 13. maijā te tiks izdejota Kadriļu nakts un pirmo reizi 21. maijā muiža durvis vērs Muzeju nakts apmeklētājiem, ļaujot izbaudīt ceļojošā festivāla "Vadātājs" pieturu ar naksnīgu un latgalisku noskaņu.

13. maijā 20.00 Lūznavas muiža aicina atgriezties muižas atklāšanas laikā 20. gs. sākumā un baudīt mirdzošo saviesīgo dzīvi, kuru uz pagājušā gadsimta sākumu te vedīs Kadriļu nakts. Kadriļas ierādīs un dejot aicinās folkloras kopa "Dandari" (Rīga), deju kopa "Dziga" (Rēzekne), folkloras draugu kopa "Vīteri" (Rēzekne). Kadriļu balli vadīs "balles maršals", kurš pieteiks dejas un izskaidros katras dejas izvešanas kārtību. Balles dalībnieki, tērpjoties Kadriļu naktij, aicināti ievērot 20. gs. sākuma modes tendences. Iecerētā balles norise saturiski turpinās uzsākto kadriļu dejošanas apguves un popularizēšanas procesu, veidojot deju pasākumu Lūznavas muižā atbilstoši 20. gs. sākuma saviesīgo  pasākumu stilistikai, kā arī palīdzēs tuvāk iepazīt Kerbedzu dzimtas stāstu un atstāto kultūrvēsturisko mantojumu Latgalē. Pieteikties ballei var ikviens interesents, rakstot [email protected] vai zvanot 2939070129390701.

21. maijā Latvijā notiks tradicionālā akcija Muzeju nakts, kuras norisēs pirmo reizi piedalīsies arī Lūznavas muiža. Muzeju naktī Lūznavā varēs piedzīvot ceļojošā festivāla "Vadātājs" pieturas mākslinieciskos piedzīvojumus, ekskursijās iepazīties ar muižu un tās bēniņos baudīt latgaliešu akustiskās mūzikas koncertu. Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Lūznavā muižas un ceļojošā festivāla "Vadātājs" moto, sasaucoties ar šī gada Muzeju nakts tēmu "Durvis" ir "Atver durvis uz MŪZU!". Ceļojošā festivāla pieturā Lūznavā apmeklētājus gaida laikmetīgas dejas izrāde, dzejas un mūzikas kopprojekts, ansambļa "Manta" koncerts, Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma kā arī pirmo reizi apmeklētājiem "durvis vērs" muižas bēniņi, kuros apmeklētājus priecēs akustiskais latgaliešu mūzikas koncerts. Muzeju nakts durvju atvēršana Lūznavā sāksies no plkst. 18.00 ar ekskursijām pa muižu, bet noslēgsies pusnaktī ar nakts zupas baudīšanu muižas parkā.

Līdzās īpašajiem maija notikumiem, muižā līdz jūnija beigām skatāmas divas lietuviešu komponista un gleznotāja Mikalojus Konstantina Čurļoņa darbu izstādes ar kopējo nosaukumu "Čurļoņa pasaule". Izstādēs skatāmas mākslinieka darbu reprodukcijas no cikla "Pasaules radīšana" un fotogrāfijas, kas dokumentē mākslinieka 1905. gada ceļojumu uz Kaukāzu – izstādē "Anapa". Tāpat arī šogad muižā interesentu apskatei tiek piedāvāta plaša Latgales podnieku dienu ekspozīcija, kurā skatāmi Latgales podniecības meistaru pēdējā laikā darinātie keramikas trauki: krāšņi glazētā un niansēm bagātā reducētā (melnā) keramika, virpoti un lipināti trauki, ikdienā lietojamā un dekoratīvā keramika.

Dalība pasākumos ir bez maksas. Kadriļu nakts un ceļojošā festivāla "Vadātājs" norises atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada dome.

Apmeklētāju ievērībai: līdz ar tūrisma sezonas sākšanos no 1. jūnija tiks mainīts Lūznavas muižas un Rēzeknes novada tūrisma informācijas centra darba laiks – muiža būs atvērta apskatei katru dienu no 10.00 līdz 18.30.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31742907sec.