Notiks vērienīgi Vidzemes un Latgales koru un pūtēju orķestru svētki

2016. gada 28. maijā Alūksnē, Livonijas ordeņa pils ieskautajā Pilssalas estrādē, notiks Vidzemes un Latgales koru un pūtēju orķestru svētki "Uguns sirdī kursies tev", kuros piedalīsies kopumā vairāk nekā divi tūkstoši dalībnieku – dziedātāji un pūtēju orķestru mūziķi.

Kolektīvi Alūksnē ieradīsies jau no rīta un gatavosies svētku koncertam Pilssalas estrādē. Pēcpusdienā, no pulksten 15.30 līdz 16.30, pūtēju orķestri ar savu skanējumu iepriecinās alūksniešus un pilsētas viesus, muzicējot dažādos pilsētas skvēros.

Vakarā pulksten 17.30 svētku dalībnieki dosies gājienā no Dārza ielas uz Pilssalas estrādi, kur pulksten 18.00 notiks svētku koncerts. Tajā piedalīsies Latvijas jauktie kori un pūtēju orķestri,  Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Marlēna Keine, komponists Jānis Lūsēns (taustiņi), Jānis Lūsēns juniors (basģitāra), Rihards Goba (ģitāra), Harijs Gūtmanis (sitamie instrumenti). Kopkoncerta mākslinieciskie vadītāji ir Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa virsdiriģents Roberts Liepiņš, Vidzemes un Latgales pūtēju orķestru virsdiriģenti Egons Salmanis, Guntis Kumačevs un Pēteris Vilks, koncerta režisore - Edīte Siļķēna. Svētku koncertu vadīs Latvijas Nacionālās operas un baleta solists, aktieris Juris Jope.

Šobrīd koru un pūtēju orķestru svētkiem Alūksnē pieteikušies kori no Aizkraukles, Skrīveriem, Gulbenes, Baltinavas, Apes, Rugājiem, Bauskas, Cēsīm, Daugavpils, Dobeles, Saldus, Brocēniem, Jelgavas, Jēkabpils, Ogres, Rēzeknes, Ludzas, Rīgas, Siguldas un Alūksnes. Pūtēju orķestru pieteikumi vēl pašlaik tiek gaidīti, bet svētku rīkotāji prognozē, ka dalībnieku pulkā būs 10 pūtēju orķestri no Vidzemes, 10 – no Latgales reģiona, kopumā ap 600 mūziķu.

Pēc koncerta, pulksten 21.00 Pilssalā visi aicināti uz zaļumballi, kurā par deju mūziku rūpēsies grupa "Galaktika". Ieeja gan uz koncertu, gan zaļumballi būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57410884sec.