Muzeju naktī pieklauvē, atver un ieklausies Jaunpilī

Šogad muzeju naktī – 2016. gada 21. maijā, arī Jaunpils pusē aicina palūkoties uz pavisam praktiskām lietām – durvīm, un apdomāt to, ko mums tās nozīmē – tikai ieeju telpā vai ieeju emocijās, sajūtās? Viens ir šis fiziskais process – vērt durvis, otrs garīgais – kas mūs sagaida aiz šīm durvīm, par to arī būs jaunpilnieku muzeju nakts stāsts – "Pieklauvē, atver, ieklausies Jaunpilī".

Durvis vērsies plkst. 19:00, kad muzeju nakts Jaunpilī tradicionāli tiks atklāta pie Jaunpils pils lielgabala.

Jaunpils baznīcas ērģeļu apskate un koncerts

Pēc mācītāja Jāņa Saulītes uzrunas plkst. 19.30 Jaunpils baznīcā būs unikāla iespēja apskatīt atjaunotās baznīcas ērģeles tuvplānā kopā ar ērģeļbūves meistaru Jāni Kalniņu, bet plkst. 20.00 būs ērģelnieces Ineses Paičas koncerts.

No plkst. 19.40  "Durvis, durvis… Un aiz katrām durvīm - burvis"

Visas nakts garumā norisināsies orientēšanās spēle "Durvju detektīvs", kurā būs jāatrod dažnedažādākas pils un tās apkaimes durvis.

Durvis tiks  vērtas arī mākslinieces Ingas Pērkons gleznu izstādei "Vasaras krāšņums"  un Jaunpils dārzkopju pavasara ziedu izstādei Jaunpils muzeja Izstāžu zālē.

Zaļajā zālē darbosies radošā animācijas filmu darbnīca kopā ar Artu Berezovsku. Animācijas studija, kas Jaunpilī darbojas kopš pagājušā gada septembra, rādīs savas šajā gadā uzņemtās animācijas, bet pēc tām katrs varēs piedalīties Jaunpils animācijas tapšanā.

Jaunpils Amatu mājā viesi varēs satikt šīs puses audējas, rokdarbnieces un paši piedalīties nakts darbiņos.

Muzeja nakts durvis uz garšu pasauli atvērs Jaunpils pils krodziņa gardumi un īpašais Muzeju nakts pārsteigums.

No plkst. 19:40 Brīvdabas lasītava ar radošajām pieturvietām

Pirmo reizi tiks atvērta Jaunpils bibliotēkas Brīvdabas lasītava ar radošajām pieturvietām uz pils saliņas. Lasāmpieturā būs tikšanās ar dzejnieku Jāni Kalnbergu, bet radošajā darbnīcā notiks darbošanās Ievas Zāgmanes vadībā.

20.00 Lestenes bērnu teātra "Rakari" izrāde "Nekaunīgais zirnis"

Lestenes bērnu teātris "Rakari" vērs durvis uz bērnību, izrādot Ināras Šteinbergas darbu "Nekaunīgais zirnis". Tas ir stāsts par nešpetno zirni, kas nespēj sadzīvot ar citiem dārzeņiem dobē un sevi uzskata par vislabāko, viskaistāko un visgarāko.

21.00 Skanošais ezers

Ģitāristu pulks Jaunpilī kļūst arvien lielāks un tiek apgūtas arvien jaunas dziesmas, sākot ar vecām 90. gadu dziesmām un beidzot ar mūsdienīgiem hitiem.  Pēc Jaunpils ģitāristiem klausītāju ausis priecēs Anitas Intaites un Roberta Jakubovska koncerts ezera skaņās.

22.22 Zanes Dombrovskas speciālā koncertprogramma "7 Dienas"/ pils pagalmā/

No plkst.19:00 Jaunpils pils pagalmā būs apskatāma mākslinieces Agneses Melbārdes un Nacionālā teātra aktrises Zanes Dombrovskas kopekspozīcija "7 DIENAS" - 7 muzikālas domas un 7 tekstila grafikas.

Mākslinieces Agneses Melbārdes tekstila grafikas uz 3 metrus augstiem un 1,5 metrus platiem audumiem ir veltītas Latvijas Nacionālā teātra aktrises Zanes Dombrovskas 7 orģināldziesmām, kuras apkopotas solo albumā ar tādu pašu nosaukumu - "7 DIENAS".

Ekskluzīvi muzeja nakts apmeklētājiem plkst. 22:22 Zane Dombrovska speciālā koncertprogrammā pils pagalmā nodziedās visas " 7 DIENAS".

Jaunpils pils un muzeja, Jaunpils Amatu mājas un Jaunpils baznīcas durvis būs atvērtas no  plkst.19:00 – 01:00.

Atvērtās viesnīcas durvis aicinās izbaudīt mīkstos pēļus. Rezervācija pa telefonu 2944 2539.

Sīkāka informācija par norisi pa tel. 2022342320223423.

Lai iespaidiem bagāta šī Nakts!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52110505sec.