Muzeju naktī Lūznavā izskanēs latgaliešu mūzikas noskaņu koncerts

2016. gada 21. maijā pirmo reizi akcijā Muzeju nakts ar saukli "Atver durvis uz MŪZU!" piedalīsies arī Lūznavas muiža, kurā līdzās ceļojošā festivāla "Vadātājs" norisēm pasākuma apmeklētāji varēs baudīt akustisku latgaliskās mūzikas koncertu.

Latgaliešu mūzikas koncerts sāksies 22.00 un tā baudīšanai pirmo reizi apmeklētājiem tiks atklāti arī līdz šim neiepazītie muižas bēniņi. Noskaņu koncertā muižas bēniņos piedalīsies Guntra Kuzmina ar draugiem no Rēzeknes novada vokālās studijas "Skonai", Sovvaļnīks, Guntis Rasims, Laura Bicāne, Rēzeknes klezmeri, "Ave Jahbahus trio", Ilmārs Romančuks, Vinsents Kūkojs, grupa "Kaneva Cold" un Kārlis Kazāks, bet koncerta vadītāja būs Ilga Šuplinska. Februārī Lūznavas muiža saņēma Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks 2015" kā 2015. gada "Gada notikums", tādēļ koncerts izskanēs arī kā pašsaprotams latgalisko notikumu turpinājums Lūznavā.

Guntra Kuzmina un draugi no Rēzeknes novada vokālās studijas "Skonai"

Guntru Latvija iepazina kā grupas "Borowa MC" solisti, taču pēdējo desmit gadu laikā dziedātāja sevi ir parādījusi kā talantīga dziesmu autore, aranžētāja un vokālā pedagoģe. Galvenā Guntras dziesmu pazīme ir trauslums un intimitāte. Dziedātāja dibinājusi un vada Rēzeknes novada vokālo studiju "Skonai", ar kuru kopā ieguvuši vairākas Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks".

Kaneva Cold

Grupa "Kaneca Cold" ir radusies tikai 2015. gadā, taču jau bijuši nominēti Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2015". Grupas dalībniekiem patīk dažādu stilu mūzika – gan roks, gan pops, gan metāls, tādēļ pašu mūzikā ir jūtamas dažādu žanru iezīmes. Sākotnēji grupa darbojās kā trio, taču šobrīd tās sastāvā ir pieci jaunieši – Guntars Poplavskis (balss, sintezators), Edijs Rancāns (ģitāra), Jurģis Lipskis (sitamie instrumenti), Vadims Grabovskis (ģitāra), Aleksandrs Maikovs (bass). Koncertā Lūznavas muižā gan puišu būs klausāmi trīs mūziķu sastāvā.

Laura Bicāne

Laura Bicāne ir Daugavpils puses dziesmu autore un izpildītāja, kura par sevi saka: "Mūzikā nevaru samelot, robežas jūk, mūri brūk, ielejas izlīdzinās un paveras brīnišķīgi sirds apvāršņi kā man, tā klausītājiem. Dziedu par mīlestību, Dievu, dzīvi. Vēl īsāk sakot, esmu dziesminiece." Laura Bicāne plašākai auditorijai kļuva pazīstama ar dalību Eirovīzijas nacionālajā pusfinālā 2012, izpildot savu dziesmu „Freakin’Out". 2013. gadā iznāca Lauras debijas albums "Es tikai ļaujūs", bet 2015. gadā – albums "Trīspuksti".

Sovvaļnīks

Arī "Sovvaļnīka" radītāju Ingaru Gusānu Latvijā vispirms iepazina kā grupas "Borowa MC" dalībnieku. Ar smagās metālmūzikas solo projektu Ingars izdevis jau divus albumus ("Sūpluok" (2009) un "Bolts susātivs" (2010)), saņemot gan klausītāju, gan mūzikas ekspertu atzinību. "Sovvaļnīka" dziesmas pamatā top ar latgaliešu dzejnieku vārdiem, kuru vidū ir Antons Kūkojs, Anna Rancāne, Līga Rundāne, Marija Andžāne.

Guntis Rasims

Grupas "Bez PVN" un projekta "Jezups i muosys" dalībnieks, mūziķis un dziesmu autors, aktīvs Latgales sabiedrisko procesu dalībnieks. Muzicē jau no bērnības, bet šobrīd pats ir vairāku jauniešu muzikālo apvienību muzikālais konsultants. Gunta uzdrīkstēšanās un dalība savulaik populārajā šovā "Fabrikas Muzikālais teātris" un grupas "Bez PVN" aktivitātes latgaliskai muzicēšanai iedvesmojusi veselu paaudzi latgaliešu jauno mūziķu.

Rēzeknes klezmeri

Ansamblis spēlē Austrumeiropas tradicionālās ebreju tautas melodijas. Pagājušajā gadsimta sākumā šī mūzika tika spēlēta  dažādās sadzīves situācijās, godos, kāzās un bērēs. Bieži vien melodija ir gan skumja, gan priecīga vienlaicīgi, tāpēc  tā var atraisīt klausītāju uz trakulīgiem dančiem vai tieši otrādi -  nodoties iekšējām pārdomām. Ansambļa sastāvā darbojas četri Rēzeknes mūziķi – Vitālijs Čačis (trombons, vokāls), Mārtiņš Arbidāns (melodika), Kristaps Višs (ģitāra, vokāls) un Jevģēnijs Skritniks (akordeons).

Ilmārs Romančuks

Dziesminieka Ilmāra Romančuka stāsts sākās ar iepazīšanos ar dzejnieka Egīla Bāra poēzijas pasauli, dodot iedvesmu to ietērpt muzikālās skaņās un izveidot dziesmu ciklu, kuram dots nosaukums "Degustācija". Dziesmu cikla skaņdarbi būs klausāmi arī Muzeju nakts noskaņu koncertā.

Vinsents Kūkojs

Vinsents Kūkojs ir latgaliešu dziesminieks, kurš popularitāti izpelnījās ar savu dziesmu par šmakovceņu. Kūkojs šobrīd regulāri piedalās Latvijas dziesminieku kustības pasākumos, bet muzicēt sācis vēl studiju laikā, par savu dziesmu pamatu izvēloties ne tikai paša tekstus, bet arī dzeju – gan tēva Antona Kūkoja, gan citu dzejnieku sacerētu. Par dziesminieka būšanu pats Vinsents nosaka: "Ja Tu esi dziesminieks, Tev jābūt saskarsmei ar publiku! Tur ir tas smeķis, ka vari visu izmainīt un izpaust savas emocijas, tādas, kādas Tu gribi."

Kārlis Kazāks

Kārlis Kazāks ir dziesminieks, komponists un pasaules izzinātājs. Izdevis trīs solo albumus, par savu sauc teātra mūziku un pēdējos gados par savējo viņu sauc arī latgalieši. Pateicoties Birutas Ozoliņas (Patina) mūzikai, Kārlis atklājis arī latgaliešu mūziku – sākotnēji savā repertuārā iekļaujot latgaliešu tautasdziesmas, bet vēlāk arī radot oriģināldziesmas ar dzejnieka Antona Slišāna vārdiem. Kārlis Latgali iepazinis arī vairākkārt te viesojoties ar projektu "Velomūzika", kas pērngad piestāja arī Lūznavā.

Ave Jahbahus trio

Rēzeknes trio, kurš spēlē noskaņu oriģinālmūziku. Brīvas variācijas radītas nepiespiestai atmosfērai, kāda būs baudāma arī Muzeju naktī Lūznavā. Trio sastāvā ir Dana Vasiļjeva (klavieres, taustiņi), Aleksejs Poļakovs (kontrabass) un arī kāds anonīms izpildītājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51393604sec.