Ikviens varēs aplidot, apceļot un apmīļot Latviju!

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" plāno īstenot tūrisma maršrutu apkārt Latvijai 1836 kilometru garumā. Dabā iezīmētais ceļš "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem Latvijas  valsts simtgadē.

Fonds "1836" iecerējis izveidot vienojošu 1836 kilometru garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai, pa kuru to apiet, apbraukt vai aplidot. Izveidojot ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm, izklaides un atpūtas vietām, taka ļaus iepazīt un izzināt Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības, vēsta fonda pārstāvis Enriko Plivčs.

Latvijas sauszemes robeža ir 1836 kilometrus gara, tāpēc arī par ceļa nosaukumu izvēlēts tieši skaitlis "1836". Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Projekts tika uzsākts 2015.gadā, kad tika veiktas pirmās ekspedīcijas un apzināti ceļi, pa kuriem var apiet apkārt Latvijai, uzsākta Latvijas aplidošana un filmēšana no gaisa, kā arī sākts darbs pie tūrisma ceļveža izveides.

2016.gadā plānots uzsākt "1836" ceļa iezīmēšanas darbus, turpināt filmēšanas procesu no gaisa, kā arī pabeigt un prezentēt tūrisma ceļveža grāmatu. "1836" ceļu plānots atklāt Latvijas simtgadē 2018.gadā.

"Latvija ir tik liela un varena, cik to par tādu sajūt un apzinās ikviens tās iedzīvotājs. Valsts teritorija nav abstrakta. To veido meži un lauki, izteikta kontūra un ceļi, kas savieno pilsētas un ciemus. Mums ir prieks, ka fonds "1836" ir apņēmies apjozt Latviju ar visgarāko tūrisma ceļu, tādējādi savienojot tās iedzīvotājus uz vienotām simtgades svinībām. Mūsu uzdevums šajā misijā ir palīdzēt entuziasma pilnajiem idejas īstenotājiem nokļūt līdz katram Latvijas nostūrim, lai padarītu to pieejamu mums visiem," bilst Armands Beiziķis, kura pārstāvētais uzņēmums SIA "Neste Latvija" atbalstīs fondu "1836" projekta "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!"realizēšanas gaitā, lai  īstenotu sapni par 1836 kilometru gara tūrisma ceļa izveidi gar Latvijas robežu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49974608sec.