Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 03.06.2016 - 05.06.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


03.
jūnijs

PIEKTDIENA


TALSI
03.06.2016
TALSOS NORISINĀSIES KONCERTS «ĀRPASAULES MŪZIKA TIGUĻKALNĀ»
Pieci gadi Ārpsaules mūzikā – Raimonds Tiguls 2016. gada 3. jūnijā plkst. 20:00 aicina uz ikgadējo brīvdabas koncertu Tiguļkalnā, kura mākslinieciskās programmas vadmotīvs šogad ir "Rīta un vakara dziesmas" un tā veidota kā retrospekcija par komponista spilgtākajiem daiļrades darbiem.
Viens no šīgada koncerta īpašajiem notikumiem būs Raimonda Tigula un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas jaunākā sadarbības projekta "Saules dainas" prezentācija, Tiguļkalna virsotnē ceļot visu to Saules spēku, kas jau gadsimtiem ilgi dziļi ierakstīts ikkatra latvieša būtībā un dzīvesziņā.

 
DAUGAVPILS
 03. - 05.06.2016
DAUGAVPILS PILSĒTAS SVĒTKOS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRA APMEKLĒJUMAM BŪS ĪPAŠA CENA
Sestdien mākslas centrs ir atvērts apmeklētājiem no 11:00 līdz 19:00, bet svētdien no 11:00 līdz 17:00.
Pašlaik Marka Rotko mākslas centrā ir skatāmas 7 mainīgās izstādes.
 
 
LIEPUPE
03 - 05.06.2016
AKUSTISKĀS MŪZIKAS FESTIVĀLAM «SUDRABA KAIJA» ŠOGAD APRIT 5 GADI
Akustiskais mūzikas festivāls jau piekto gadu pēc kārtas savus skatītājus priecēs trīs dienas. Festivāls norisināsies Salacgrīvas novadā, Liepupes pagastā no 2016. gada 3. - 5. jūnijam.
Festivāls turpina savu stāstu, godā ceļot akustiskos instrumentus un to spēlmaņus – visdažādāko mūzikas žanru pārstāvjus no tautas mūzikas līdz rokam un pat elektroniskajai mūzikai. Tie būs mūzikas svētki, kuros demonstrēsim akustisko mūzikas instrumentu skanējuma burvību un to pielietojuma daudzveidīgās iespējas.

 
04.
jūnijs


SESTDIENA


RĪGA
04. - 05.06.2016
LATVIJAS ETNOGRĀFISKAIS BRĪVDABAS MUZEJS AICINA UZ GADATIRGU
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgu, kas norisināsies 2016. gada 4. jūnijā no plkst. 9.00 – 18.00 un 5. jūnijā no 9.00 līdz 17.00! Šogad Gadatirgus norisināsies 46.reizi, kā katru gadu tajā satiksies amatnieki no visas Latvijas. Šis ir Latvijas kultūras dzīvē viens no nozīmīgākajiem un vērienīgākajiem pasākumiem, kuru apmeklē vairāki desmiti tūkstoši muzeja viesu gan no Latvijas, gan no ārvalstīm.
Gadatirgus ir vieta, par kuru zina tuvi un tāli, tā ir vieta, kur teju kā uz svētkiem dodas paši amatnieki, kuri ir gaidījuši šo pasākumu veselu gadu! Gadatirgus ir kā izstāde, kura parāda tautas lietišķās mākslas labākās tradīcijas un amatniekus. Amatnieku degsme šajās dienās ir salīdzināma ar koristiem un dejotājiem Dziesmu un deju svētku laikā, kad, uzvelkot tautas tērpu, var ar lepnumu rādīt tautai savu darbu un izjust neatkārtojamu kopības sajūtu. 

LIMBAŽI
04.06.2016
VĒRIENĪGĀ «DANČU NAKTS LIMBAŽOS» PULCĒS VAIRĀK NEKĀ 1500 DEJOTĀJU
2016. gada 4. jūnijā Limbažos pirmo reizi notiks līdz šim vērienīgākais pilsētas brīvdabas deju notikums – "Danču nakts Limbažos". Pasākuma ietvaros notiks divi koncerti – Limbažu estrādē pulksten 16.00 dienas deju lielkoncerts "Rakstu raksti" un vakarā - pulksten 21.00 Lielezera krastā pie pludmales - deju lieluzvedums "Jel dod man bučiņ`!".
Notikumā piedalīsies vairāk nekā 1500 dejotāju no Limbažu novada un citām Latvijas pilsētām. Abus koncertus un nakts balli pilsētnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt bez maksas.


JŪRMALA
04.06.2016
AR VASARAS PLUDMALES ATKLĀŠANU LĪVU AKVAPARKĀ SĀKSIES DZIRKSTOŠĀ VASARAS SEZONA
2016. gada 4. jūnijā, ar Vasaras pludmales atklāšanu, Līvu Akvaparkā sāksies dzirkstošā vasaras sezona.
Līvu Akvaparkā pilnā sparā rit gatavošanās visu gaidītai vasaras sezonas atklāšanai – tiek mazgāti un slīpēti slidkalniņi, labiekārtota teritorija  un pārbaudītas visas ūdens apgādes sistēmas, lai paredzētajā laikā- šī gada 4.jūnijā, atklātu āra vasaras pludmali apmeklētājiem.  Līvu Akvaparka āra pludmale ir ar bagātīgu iespēju klāstu, ir īsta vieta ikvienam atpūtas baudītājam - baseinu komplekss, ar 25m garu peldbaseinu, ar jaudīgu pretstraumi intensīvai peldēšanai; atrakcija Viltīgais kupols, brīvības un lidojumu cienītājiem, kura apvieno klinšu kāpšanu ar līdzsvara noturēšanu un jautru lēkāšanu; ģimenēm - brīvā stila slidkalniņš, kā arī Ūdens cilpa un Maģiskais trijnieks, un ekstremāļiem – slavenais slidkalniņš Kamikadze! Mazākajiem – burvīgā Strūklaku sala, ar spīdošām saulē, kā dimanti, ūdenslāsēm. Laiskajiem atpūtniekiem – plaša sauļošanās pludmale, kur izvietoti guļamkrēsli.


LIEPĀJA
04.06.2016
NĀC UN IZGARŠO KURZEMI NĪCAS NOVADA SVĒTKOS
Liepājas Latviešu biedrības nams aicina turpināt ceļojumu pa Kurzemes novadiem un piedāvā ielūkoties Nīcas novada pūra lādē 2016. gada 4. jūnijā, Kungu ielas radošajā kvartālā no 10:00 līdz 15:00. Ar garšīgu mielastu, lustīgām dejām, dziesmām, rosīgām darbnīcām, tradīcijām un iemītniekiem no lauku sētas ikviens sajutīs īsto Nīcas novada smeķi un pozitīvā atmosfērā varēs pavadīt brīvdienu kopā ar ģimeni vai draugiem.
Nīcas mājražotāji gardēžiem būs sarūpējuši dažādus acīm un garšas kārpiņām priecējošus labumus. Galdā tiks celtas kūpinātas zivis un gaļa, pirmās dārza veltes – gurķi, redīsi, salātlapas, lociņi, puķkāposti un citi lauku gardumi. Pie zemnieku saimniecības "Otaņķi" būs iespējams iegādāties no dabīgām izejvielām gatavotas svaigas smalkmaizītes, raušus, dažādu veidu cepumus un citus konditorejas izstrādājumus.


DAUGAVPILS
04.06.2016
DAUGAVPILĪ DARBU SĀK ŠMAKOVKAS MUZEJS
2016. gada 4.jūnijā, Daugavpilī, Vienības namā, Rīgas ielā 22a, apmeklētājiem durvis vērs Latvijā lielākais Šmakovkas muzejs, kas piedāvās mūsdienīgu un atraktīvu stāstu par šmakovku, kas noteikti spēs ieinteresēt ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu tūristus.
Pateicoties Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Museum Gateway" (Nr. LLB-2-208) un Daugavpils pilsētas domes finansiālajam atbalstam, īstenojusies Latgales reģiona attīstības aģentūras sešus gadus lolotā ideja par Šmakovkas muzeja izveidošanu. Šmakovkas muzeja izveide ir liels izaicinājums un viena no projekta aktivitātēm, kuras mērķis ir šo dzērienu padarīt par pasaulē atpazīstamu Latgales kulinārā mantojuma produktu.


VALMIERA
04.06.2016
VALMIERĀ NORISINĀSIES TAUTAS DEJU FESTIVĀLS LATVJU BĒRNI DANCI VEDA
Jau daudzus gadus jūnijā, sagaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, tiek rīkots festivāls "Latvju bērni danci veda", kas šogad 4.jūnijā norisināsies Valmierā. Pasākumu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Kultūras centru un Valmieras Jaunatnes centru "Vinda".
No plkst.12.00 līdz 17.00 laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta" būs iespēja piedalīties radošās pilsētiņas "Mēs Latvijai" radošajās darbnīcās. Savukārt no plkst.13.00 pie Valmieras muzeja un Valmieras Kultūras centra notiks ielu koncerti. Tajos piedalīsies deju kolektīvi no Saldus, Valkas, Strenčiem, Grobiņas, Jūrmalas, Kuldīgas, Burtnieku novada, Rīgas, Rugājiem, Vaiņodes, Bauskas, Ķeguma, Ikšķiles, Ventspils, Dundagas un Valmieras. Kopumā koncertos piedalīsies aptuveni 2500 dalībnieku
 

DUNDAGA
04. - 05.06.2016
SEPTĪTO GADU PĒC KĀRTAS NOTIKS SLĪTERES CEĻOTĀJU DIENAS
2016. gada 4. un 5. jūnijā Dundagas novadā, Slīteres Nacionālajā parkā un Lībiešu krastā jau 7.gadu pēc kārtas notiks Slīteres Ceļotāju dienas / Šlītõr Riekmīed pǟva
Iekrāso vasaras raibumus Šlīteres Undžavas mežos! Abas dienas visa nacionālā parka teritorija tradicionāli būs vieta aktīvai atpūtai un vides izziņai dabā ar kājām, auto, laivām, velosipēdiem pieredzējušu dabas un novada pētnieku vadībā, atkal pulcējot dabas draugus, zinātkāros, ģimenes ar bērniem, aktīvās atpūtas cienītājus un vienkārši veselīgas vides baudītājus.


VENTSPILS
04.06.2016
«NIKOS TRAVEL» AICINA UZ GRANDIOZU SPORTA UN VESELĪGA DZĪVESVEIDA PASĀKUMU
Turpinot iesākto tradīciju, 2016. gada 4. jūnijā tūrisma kompānija Nikos Travel aicina uz grandiozu sporta un veselīga dzīvesveida pasākumu - "Nikos Baltic Run" - Starptautiskais pludmales skrējiens, kas norisināsies "Zilā karoga pacelšana" svētku ietvaros. Skrējienu organizē SIA "Nikos Travel" sadarbībā ar Ventspils pilsētas Domi, Ventspils maratona klubu un Ventspils tūrisma informācijas centru. Organizatori aicina reģistrēties sacensībām mājaslapā www.nikosbalticrun.com
Pasākuma mērķis ir popularizēt veselīgu, aktīvu dzīvesveidu, kā brīvā laika pavadīšanas iespēju ikvienam, kā arī popularizēt pilsētu – Ventspils – kā lielisku atpūtas un izklaides vietu ģimeniskai atpūtai.


DAUGAVPILS
28.05.2016
SAULKRASTIEŠI UN PILSĒTAS VIESI VAR PIEDALĪTIES PASĀKUMĀ «SAULKRASTI IERAUJ!»
2016. gada 4. un 5. jūnijā notiks saulkrastiešiem un pilsētas viesiem domāts pasākums "Saulkrasti ierauj!", kura laikā laika posmā no plkst. 12:00-18:00 dalībniekiem jāapmeklē 22 kontrolpunkti saskaņā ar izveidoto karti.
Dalība pasākumā ir bez maksas, katrs dalībnieks var pretendēt uz 22 veicināšanas balvām 25 EUR apmērā, kā arī uz Saulkrastu Uzņēmēju konsultatīvās padomes lielo balvu. 


DAUGAVPILS
04.06.2016
DAUGAVPILĪ ATZĪMĒS ZVIEDRIJAS NACIONĀLO DIENU
2016. gada  4.jūnijā, Zviedrija pirmo reizi svinēs savu nacionālo dienu Daugavpilī. Svinības notiks Daugavpils Pilsētas svētku ietvaros.
Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms uzskata to par nozīmīgu notikumu, kas parāda, cik nozīmīgi ir rīkot pasākumus ārpus Rīgas.
"Daugavpils ir otra lielākā Latvijas pilsēta, kas ir multikulturāla un bagāta ar dažādām tradīcijām. Mēs esam sadarbojušies ar pilsētu un universitāti daudzu gadu garumā, tieši tāpēc tas šķiet loģiski pirmo reizi svinēt Zviedrijas nacionālo dienu Daugavpilī. Mēs ceram, ka arvien vairāk studentu izvēlēsies mācīties zviedru valodu, tādējādi veidojot ciešāku kultūras un biznesa sadarbību," tā uzskata H.Landerholms. 


05.
jūnijs

SVĒTDIENA

RĪGA
līdz 23.10.2016
APSKATĀMA MOBILĀ IZSTĀDE «VIKINGU UN ZVIEDRU LAIKI LATVIJĀ»
Līdz 23. oktobrim Latvijas Nacionālā vēstures muzeja mazajā izstāžu zālē Brīvības bulvārī 32, Rīgā, būs apskatāma izstāde "Vikingu un zviedru laiki Latvijā". Tā veidota mobilas konstrukcijas formā, un to papildinās oriģināli priekšmeti no muzeja krājuma – daļa tiks eksponēta pirmoreiz.
Ekspozīcija "Vikingu un zviedru laiki Latvijā" vēsta par Latvijas iedzīvotāju nozīmi Ziemeļeiropas un Austrumeiropas kontekstā 7.–12. gadsimtā, parāda viņu kultūras bagātību un ietekmi reģionā, atsedz Austrumbaltijas un Skandināvijas iedzīvotāju kontaktus un savstarpējo mijiedarbību, apliecina Latviju kā noteiktu un spilgtu minētās pasaules daļu ar savu paliekošu nozīmi. Tēmas atspoguļošanā izmantoti rakstīti avoti un arheoloģiskās liecības.

JELGAVA
līdz 30.09.2016
GARDĒŽIEM IR SAGĀDĀTS ĪPAŠS NOTIKUMS «IZGARŠO VIETĒJO!»
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem arī šajā vasaras sezonā gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu - "Izgaršo vietējo!". No 2016. gada 27.maija līdz 30.septembrim deviņos ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt ēdienus, ko raksturo vasarīgi vieglas un izsmalcinātas garšu kombinācijas, bet ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti sezonāli produkti un izejvielas no Jelgavas novada un Ozolnieku novada mājražotājiem un saimniecībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58029914sec.