Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 10.06.2016 - 12.06.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


10.
jūnijs

PIEKTDIENA


LATVIJA
10.06.2016
JAU OTRO GADU NORISINĀSIES «BAZNĪCU NAKTS»
2016. gada 10.jūnijā, Baznīcu nakts aicina atklāt Latvijas baznīcas no jauna katrā novadā visā Latvijā. Šogad pavisam 190 baznīcās no 18.00 līdz 24.00 notikuma viesiem būs iespēja pavadīt skaistu, garīgi piepildītu vakaru. Notikumā piedalīsies baznīcas no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem un galvaspilsētas Rīgas. Visvairāk dievnamu šogad durvis vērs Kurzemē - 57 baznīcas un Vidzemē - 45, bet Zemgalē – 22, Sēlijā – 14, Latgalē – 14. Rīgā, Piņķos un Katlakalnā atvērtas būs 40 baznīcas. Baznīcu nakts kultūras un mākslas norises bagātinās ne tikai Latvijā iemīļoti mākslinieki un mūziķi – solisti, kori, ansambļi, vokālās grupas un ērģelnieki, bet arī daudzviet baznīcās uzstāsies vietējo mūzikas skolu audzēkņi, kā Cēsīs, Balvos, Kārsavā, Varakļānos, Kolkā, Rojā, Saldū, Ventspilī, Bauskā, Lestenē, Burtniekos, Ogrē, Krimuldā un citviet. Radošas darbnīcas bērniem būs sagatavojušas draudžu svētdienas skolas.

 
RĪGA
 10- 12.06.2016
NOVADU DIENĀS RĪGĀ TIKSIES VISI LATVIJAS NOVADI
No 2016. gada 10. līdz 12. jūnijam Rīgā jau trešo reizi notiks pasākums Novadu dienas. Latvijas daudzveidību ikviens varēs iepazīt, izdziedot skaistākās novadu dziesmas, nogaršojot raksturīgos ēdienus un iepazīstot amata meistaru darinājumus. Novadu dienās piedalīsies folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, lauku kapelas, amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari no visiem Latvijas novadiem. 10. jūnija vakarā notiks Ziņģu vakars Brīvdabas atpūtas parkā EGLE (Kaļķu ielā 1a, Vecrīgā). No plkst. 17.00 nāc sadziedies ar Jūrkalnes, Kokneses, Nīcas, Rīgas, Saldus un Valkas ziņģētājiem skaistākās Kurzemes, Vidzemes un Zemgales dziesmas! Piedalās: Jūrkalnes MAĢIE SUITI, Kokneses URGAS, NĪCAS etnogrāfiskais ansamblis, Rīgas SKANDINIEKI, Saldus novada ZEMTURI un Valkas NĀBURGI.
 
 
VALMIERA
10. - 11.06.2016
NORISINĀSIES BALTIJĀ LIELĀKĀS VIEGLATLĒTIKAS SACENSĪBAS – VALSTS PREZIDENTA BALVA VIEGLATLĒTIKĀ
Jau 2016. gada 10. jūnijā Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā ar krāšņu atklāšanas ceremoniju sāksies Baltijā lielākās vieglatlētikas sacensības – Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā. Šajā vasarā sacensības notiks jau 22. reizi un arī šoreiz sacensību organizatoriem ir padomā dažādi pārsteigumi, lai atklāšanas ceremoniju padarītu aizraujošāku un baudāmāku. No 10. līdz 11. jūnijam Valmierā norisināsies ikgadējā Prezidenta balvas izcīņa. Kā allaž, sacensības tiks uzsāktas ar apjomīgu atklāšanas ceremoniju, kura neizpaliks bez dažādiem izklaidējošiem priekšnesumiem un nu jau par tradīciju kļuvušās, Latvijas vieglatlētikas leģendu godināšas. Klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Valmieras Domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Pārsteigumu skatītājiem būs sarūpējuši arī Latvijas Basketbola līgas čempioni, "Valmiera/Ordo" basketbolisti. Ceremonijas noslēgumā skatītājus priecēs uguņošanas šovs.


VALKA
līdz 12.06.2016
VALKA UN VALGA VĒRIENĪGI SVIN 730. JUBILEJU
No 2016. gada 7. līdz 12. jūnijam Valka un Valga svin pilsētu svētkus. Šogad festivāls "Skanošā Livonija" iezīmēs pilsētu 730 gadu jubileju, jo tieši tik ilgs laiks pagājis, kad apdzīvota vieta Walk pirmo reizi minēta rakstos, savukārt pirms 432 gadiem piešķirtas pilsētas tiesības. 10.jūnijā visus mazos skatītājus priecēs Latvijas Leļļu teātra izrāde "Makss un Morics". Tāpat interesentiem būs iespēja apskatīt Preiļu karaļvalsts leļļu mākslinieces Vladlenas autorleļļu izstādi, bet vakara izskaņā Rūdolfa Kugrēna stāvizrāde - komēdija "Fiasko" Valkas kultūras namā.

 
11.
jūnijs


SESTDIENA


JELGAVA
11. - 12.06.2016
JELGAVAS PILSĒTA AICINA UZ ZIEMEĻEIROPĀ LIELĀKO STARPTAUTISKO SMILŠU SKULPTŪRU FESTIVĀLU
2016. gada 11. un 12.jūnijā Jelgavas pilsēta jau desmito reizi aicina uz Ziemeļeiropā lielāko Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu "Summer Signs", kas ik gadu norisinās Jelgavā. Festivāls ir viens no skaistākajiem un vērienīgākajiem vasaras kultūras notikumiem Latvijā, kas šogad svinēs savu desmito jubileju. Smilšu skulptūras apmeklētājiem, dažādās interpretācijās un skulptoru redzējumā, par cilvēku izcelsmes vietu - Āfriku, būs iespējams aplūkot 11. un 12. jūnijā Pasta salā. Par šī gada festivāla tēmu izvēlēts kontinents, kas iedvesmo ar savu nebeidzamo krāšņumu, dabas varenību un dzīvnieku pasauli. Vieta, kur satiekas pasaules garākā upe ar lielāko smilšu tuksnesi.

SALASPILS
11. - 12.06.2016
NACIONĀLAIS BOTĀNISKAIS DĀRZS AICINA TVERT PEONIJU ZIEDĒŠANAS MIRKLI
Nacionālajā botāniskajā dārzā krāšņi uzziedējusi peoniju kolekcija. Zinātāji teic – šajā nedēļas nogalē peonijām būs ziedēšanas kulminācija, tāpēc visi tiek aicināti uz Salaspili, lai savām acīm redzētu šo puķu daudzveidību! Šogad pie peonijām izvietotas arī jaunās etiķetes, būs interesanti pievērst uzmanību arī  izsmalcinātajiem šķirņu nosaukumiem. Pavisam kolekcijā atrodas vairāk nekā 140 šķirnes, no kurām 16 ir lietuviešu selekcijas piemēri.


JŪRMALA
11.06.2016
JŪRMALĀ NOTIKS LABSAJŪTAS FESTIVĀLS «GLOBAL WELLNESS DAY»
2016. gada 11. jūnijā, Dzintaru mežaparkā notiks labsajūtas festivāls "Global Wellness Day", kura mērķis ir popularizēt veselīga dzīvesveida nozīmi, rosināt interesi un vēlēšanos izstrādāt apzinātu holistisku pieeju veselībai. Pasākuma "Global Wellness Day"  (Starptautiskā labsajūtas diena) ietvaros no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 bērniem un pieaugušajiem tiks piedāvātas dažādas aktivitātēs: staigāšana ar ķekatām, jogas nodarbības, aquabike, bodyart, crossfit, TRX, ķermeņa analīze, atklātu treniņu sērija pasaules vadošo treneru vadībā, ģimenes orientēšanās spēles, dažādas bērnu  izklaides un attīstošas nodarbības ar animatoriem,  masāžas un SPA procedūras,  lekcijas par veselīgu uzturu, deju grupas uzstāšanās, flashmob deja un Natālijas Tumševicas koncerts, kā arī balvas, gardumi, pārsteigumi un daudz kas cits. Pasākums ir paredzēts pilnīgi visiem - no bērniem līdz senioriem, visas izklaides un aktivitātes ir bez maksas. Oficiālā atklāšanas ceremonija notiks plkst. 12.00.


RĪGA
11. - 12.06.2016
ĶĪPSALĀ BŪS APLŪKOJAMI DIŽCILTĪGI SUŅI UN AUGSTDZIMUŠI KAĶI NO LATVIJAS UN ĀRVALSTĪM
2016. gada 11. un 12. jūnijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā suņu un kaķu izstāde "Latvijas uzvarētājs", kurā vienkopus būs aplūkojami ne tikai dižciltīgi suņi, bet arī augstdzimuši kaķi no Latvijas un ārvalstīm. Latvijas felinoloģijas asociācija "Felimurs" prezidente Vija Klučniece saka: "Jau ilgāku laiku domājām, kāpēc vasaras ieskaņā skaistuma sacensībās atļauts piedalīties tikai suņiem? Tāda netaisnība jālabo! Un, lūk, beidzot arī jūnijā atkal visi būs kopā! Arī skatītājiem noteikti būs interesantāk aplūkot ne tikai labākos draugus – suņus, bet priecāties arī par neatkarīgajiem un lepnajiem dažādo šķirņu kaķiem".


JŪRMALA
11.06.2016
JŪRMALĀ NORISINĀSIES PASAULES KAUSA POSMS IELU VINGROŠANĀ
2016. gada 11.jūnijā, ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Majoru pludmalē notiks otrais Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Tas pulcēs labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm. Sacensības Jūrmalā ir viens no 18 Pasaules kausa posmiem, kas norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Pekinā. Uz katru no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase, jo maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25 atlēti un tikai uzvarētājs kvalificējās Pasaules kausa finālam. Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji tiks aicināti sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu un pārējos 18 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Pekinā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija. Šobrīd federācijā jau ir 121 organizācijas no 77 valstīm. "Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē," uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņs. "Nu jau tradicionāli reizi gadā esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada." Sacensības Majoru pludmalē 11.jūnijā sākies plkst.14.00.


RĪGA
11. - 12.06.2016
SIEVIEŠU SKRĒJIENS ŠOGAD NORISINĀSIES DIVAS DIENAS
Sieviešu skrējiens Mežaparkā notiks vasaras sākumā - 2016. gada 11. un 12.jūnijā. Pirmā diena tiks veltīta brīvdabas fitnesam Latvijas un ārvalstu treneru vadībā, savukārt otrajā dienā -  jau ierastais skrējiens! Izmaiņas skārušas ne tikai Sieviešu skrējiena datumu, bet arī pasākuma vēstneses - atpazīstamu seju vietā skrējiena organizatori lēmuši par labu meitenēm no tautas. Juriste Luīze Mantiņa, trīs bērnu māmiņa Ramona Simona Mežgaile, enerģijas medniece Linda Samsonova, dvīnes daiļslidotājas Marta un Ieva Poļevskas, jaunā māmiņa Linda Ķuze un dabas cienītāja Alise Putraima - septiņas burvīgas dāmas, kuras tika izvēlētas īpaša konkursa ietvaros, kas tika veidots sadarbībā ar pasākuma atbalstītāju Sportland. Vēstnešu sastāvu papildinās arī MyFitness sporta kluba trenere Daiga Otomere, kas vienlaikus būs arī pārējo meiteņu mentore. Gatavojoties 12.jūnija skrējienam, meitenes blogos dalīsies savā pieredzē un, protams, iedvesmos citas daiļā dzimuma pārstāves. 
 

TĒRVETE
11.06.2016
LATVIJAS VALSTS MEŽU DABAS PARKĀ PAVADĪS DIENU AR PUTNIEM
2016. gada 11.jūnijā visi dabas draugi, mazi un lieli, aicināti pavadīt aktīvu, izziņas bagātu atpūtu Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē pasākuma "Diena kopā ar putniem" ietvaros. Diena kopā ar putniem LVM dabas parkā Tērvetē kļuvusi par tradīciju, vēršot uzmanību uz mežā mītošo putnu daudzveidību, to dziesmām, darbiem un nedarbiem. Parka apmeklētāji varēs baudīt pastaigu parka meža takās, uzzināt tumši krāsoto putnu noslēpumus pie Sila Raganiņas, savukārt aktīvākie noslēpumainā meža viesi varēs pārbaudīt savus spēkus foto orientēšanās sacensībās "Sameklē mūs mežā!".


DIKĻI
līdz 11.06.2016
DIKĻOS NORISINĀS KOKTĒLNIEKU PLENĒRS, KURĀ TOP TOP JAUNAS SKULPTŪRAS VIKA PASAKU PARKAM
Koktēlnieku plenēra noslēguma pasākums notiks 11. jūnijā plkst. 12.00. Pasākumā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Dikļu pūtēju orķestris. Vika pasaku parks tika izveidots 2006. gadā, un ik gadu to apmeklē aptuveni 5000 viesu. Vika pasaku parkā var sastapt divdesmit astoņus Vika pasaku varoņus, kurus no koka darinājuši tēlnieki brāļi Rūrāni. Šeit savu mājvietu raduši gan Ness un Nessija, gan Rūņu Dūķītis, gan citi tēli. Vika pasaku parka vadmotīvs ir rosināt bērnus iepazīt viņiem domāto literatūru, tādējādi veicinot iztēles attīstību. Viks ir vairāku literāro balvu un prēmiju laureāts


12.
jūnijs

SVĒTDIENA

VALMIERA
12.06.2016
VELODRAUGUS AICINA PIEDALĪTIES EKSKURSIJĀ PA MARŠRUTU «VALMIERAS – SIETIŅIEŽA – VAIDAVAS LOKS»
2016. gada 12.jūnijā, plkst.11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina velodraugus piedalīties veloekskursijā pa maršrutu "Valmieras – Sietiņieža – Vaidavas loks". Ekskursijas sākums pie Valmieras TIC Rīgas ielā 10. Grupu velobraucienā pavadīs Valmieras pilsētas sertificēts tūristu gids Toms Treimanis, bet grupas pavadonis un palīgs būs Roberts Ziediņš.  Piedāvātās veloekskursijas  maršruta garums ir aptuveni 45 km, bet plānotais velobraukšanas un ekskursijas laiks – 5 līdz 6 stundas. Velodraugi brauciena laikā varēs aplūkot Jumaras upes smilšakmens atsegumus, iepazīt lielāko baltā smilšakmens atsegumu Baltijā – Sietiņiezi, uzzināt, kas ir Antonu akmens un Rubenes dižakmens, kā arī pārliecināties, vai tiešām priedes aug ar saknēm uz augšu. Tāpat ceļotāji varēs smelties spēku pie Vaidavas ezera, iespējams, nopeldēties, atklāt Kokmuižu, iepazīt Kocēnu apkārtni un daudzus citus nostāstiem bagātus apskates un dabas objektus.

RĪGA
līdz 12.06.2016
LATVIJAS DABAS MUZEJĀ IR APLŪKOJAMA IZSTĀDE «KAKTUSI UN CITI SUKULENTI»
Latvijas Dabas muzejā no 2016. gada 8. līdz 12. jūnijam ir aplūkojama izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2016", kas organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu audzētāju biedrību. Izstādē būs eksponēti ap 500 dažādu sugu kaktusi un citi sukulenti, īpašu uzmanību pievēršot adēnijām (Adenium) jeb "tuksneša rozēm". Tie ir skaisti stumbra  sukulenti, kuru izcelsme meklējama Āfrikā. Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības valdes priekšsēdētāja Jeļena Samcova atzīst, ka adēnijas kļūst populāras kaktusu audzētāju vidū, un iesaka tās audzēt arī iesācējiem, jo šie sukulenti priecē ar skaistiem ziediem. Izstādē varēs aplūkot arī pusdienziežu dzimtas sukulentus, kurus tautā sauc par "dzīvajiem akmeņiem", kā arī vēl citus stumbra sukulentus. Kaktusi un citi sukulenti ir salīdzinoši viegli kopjami augi, tāpēc tos audzēt izvēlas aizvien vairāk cilvēku. Jāievēro vien daži ieteikumi – asumu mīlošajiem augiem ļoti svarīgs ir labs apgaismojums, diennakts temperatūras starpība, kā arī vēsa un sausa ziemošana. Substrātam jāpievieno daudz sīko akmentiņu, māla piciņas, bet ar papildus mēslošanu aizrauties nav ieteicams. Izstādes apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, varēs iegūt papildus informāciju un padomus par dažādu sukulentu iegādi, audzēšanu un pārstādīšanu. Izstādi papildinās iespaidīga izmēra sukulenti no LU Botāniskā dārza.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5802331sec.