Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 17.06.2016 - 19.06.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


17.
jūnijs

PIEKTDIENA


PĒRNAVA
16. - 18.06.2016
«HANKOOK» BALTIJAS 1000 KM NEDĒĻAS NOGALE APTVERS PIECAS SACENSĪBAS
Hankook Baltijas 1000 km sacensību grafiks ir apstiprināts. Visas trīs dienas no 2016. gada 16. jūnija līdz 18. jūnijam būs piepildītas ar autosportu no agra rīta līdz vēlam vakaram. Papildus tam cilvēkiem tiks piedāvātas izklaides ne vien auto24ring trasē, bet arī Pērnavas centrā. Tātad kas notiks sportiskās jūnija nedēļas nogales laikā Igaunijā?
Sacensību dienas sākumā faniem būs iespēja tikt izvizinātiem ar Ring Taxi, savukārt pusstundu pirms divpadsmitiem uz taisnes stāsies Hankook Baltijas 1000 km sacīkšu automobiļi. Skatītājiem būs gana laika, lai tos izpētītu, jo sacensību starts tiks dots 12:00.

 
RĪGA
 17.06.2016
ETNOGRĀFISKAJĀ BRĪVDABAS MUZEJĀ IEDZĪVINĀS «SKRODERDIENAS SILMAČOS»
2016. gada 17. jūnijā, pirmo reizi Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā tiks uzvesta dižizrāde "Skroderdienas Silmačos", apvienojot izcilu aktieru ansambli no Dailes, Nacionālā, Liepājas un Valmieras teātriem, kā arī rasta iespēja svētku burvību "Ondo.lv Grandiozā ielīgošana" ietvaros kopā ar tautā iemīļotajiem aktieriem baudīt vēl vairākās Latvijas pilsētās – Valmierā, Liepājā, Jelgavā un Jēkabpilī.
Šis visbiežāk iestudētais latviešu orģināllugas iestudējums skatītājus lutinās ar izcilu aktieru ansambli: Ģirts Ķesteris, Zigurds Neimanis, Ieva Puķe, Dārta Daneviča, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Edgars Pujāts, Zane Aļļēna, Inese Ramute un Kārlis Neimanis. Lomās iejutīsies arī dziedātāji Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova. Katru iestudējumu kuplinās arī vietējie deju un koru kolektīvi.
 
 
PREIĻI
17.06.2016
PREIĻU PUSĒ AICINA IELĪGOT SVĒTKUS ZEMNIEKU SAIMNIECĪBĀ
Preiļu un Riebiņu novada TIC aicina ielīgot svētkus zemnieku saimniecībā "Juri" (Lubāni, Rušonas pag., Riebiņu nov.) 2016. gada 17.jūnijā plkst.14.
Būs iespēja baudīt īstu Līgo sieru, ko iemīļojis pat Mārtiņš Rītiņš, latgalisku gaisotni, dziedāt latgaliešu dziesmas, dejot un iet rotaļās.
Par muzikālo noskaņojumu rūpēsies un līdzi dziedāt aicinās folkloras kopa no Preiļiem - Rūtoj un no Riebiņiem - Jumalēni. Aktīvākajiem ielīgotājiem pārsteiguma balvas no TIC!


RĪGA
līdz 19.06.2016
DABAS MUZEJĀ UZZIEDĒS «ĪRISU VARAVĪKSNE»
Līdz  2016. gada 19. jūnijam, Dabas muzejā uzziedēs "Īrisu varavīksne 2016", kas top sadarbībā ar muzeja ilggadējiem partneriem Latvijas Gladiolu un īrisu biedrību.
Lielziedu bārdaino īrisu pievilcība ir neatkārtojama. Pēdējos gados tie ir kļuvuši tik iecienīti, ka pa kādam ceram aug katrā piemājas dārziņā. Lai arī īrisi asociējas tikai ar dažām dārzos sen audzētām šķirnēm, Latvijā aktīvā audzēšanas apritē varētu būt ap 1000 bārdaino īrisu šķirņu, bet pasaulē vēl desmitiem reižu vairāk.
Vasarai sākoties ar lielu karstumu un ilgstošu sausumu, tā nav sabiedējusi jūnija dārza karaļus - īrisus. Izstādē "Īrisu varavīksne 2016" būs apskatāmas līdz pat 150 augsto bārdaino īrisu šķirnes un hibrīdi. Būs gan Latvijā selekcionētie, gan ārzemju hibrīdi, kuri pielāgoti Latvijā pastāvošajam klimatam. Neparastos un košos krāsu salikumos iemirdzēsies īrisu varavīksne pilsētas centrā.

 
18.
jūnijs


SESTDIENA


SAULKRASTI
18.06.2016
TIKS RĪKOTI LATVIJĀ PIRMIE LUČU SVĒTKI
Saulkrastu novada pašvaldības aģentūra "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" sadarbībā ar viesu namu "Aizvēji" piedāvā  vēl nebijušu notikumu – LUČU SVĒTKUS ZVEJNIEKCIEMĀ! Tā būs unikāla iespēja ielūkoties jūras gardumu pagatavošanas procesā un līdzdarbojoties atklāt sen aizmirstas lietas par zvejnieku ikdienu!
2016. gada 18. jūnijā no 15.00 viesu nama "Aizvēji" (Saulkrastu novads, Jūras prospekts) vasaras kafejnīcas sētā ikvienam interesentam piedāvāsim būt klāt luču tīrīšanas, mazgāšanas, vēršanas un kūpināšanas procesā, pie tam, par to arī stāstīs pavisam īstas zvejniekciemietes un izcilas luču pazinējas. Īpaši interesanta solās būt ceplīša jeb kūpinātavas atvēršana un pirmā kūpinājuma degustācija.

LIEPĀJA
18.06.2016
JAU ŠONEDĒĻ NORISINĀSIES GREZNI KURZEMES DEJU SVĒTKI «PAŠĀ JŪRAS VIDIŅĀ»
2016. gada 18. jūnijā plkst. 19.00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā dimdēs dejotāju soļi, aicinot uz vērienīgu Kurzemes Deju svētku lieluzvedumu "Pašā jūras vidiņā".
Deju svētkos satiksies 99 deju kolektīvu 2160 dejotāji no Kurzemes 22 novadiem un pilsētām, kā arī viesi – "A" grupas Tautas deju ansambļi "Diždancis" no Jelgavas, "Gauja" no Valmieras, "Līgo" no Rīgas un senioru deju kolektīvs "Tacis" no Carnikavas.
Lieluzvedumā dejotāji un īpašie viesi – grupa "Latvian Voices" – aicinās ieklausīties, sadzirdēt un saredzēt dejas un dziesmas dabu, kas apliecina mūsu sentēvu neapstādināmo garu un mūsu nenovērtējamo spēku, aicinot apzināties, ka tas, kas licies kur tālu – jūras vidiņā esam, ir tepat mūsos. Stāstu dejā un mūzikā veido deju svētku virsvadītāji, lielkoncerta mākslinieciskie vadītāji un horeogrāfi Zanda Mūrniece un Jānis Purviņš, strādājot kopā ar virsvadītājām Litu Freimani, Ramonu Irbi un Santu Laurinoviču.


POKAIŅI
18.06.2016
POKAIŅU MEŽĀ NOTIKS VASARAS SAULGRIEŽU GAIDĪŠANAS SVĒTKI
2016. gada 18. jūnijā no plkst. 17.00 interesenti aicināti izbaudīt vasaras Saulgriežu spēku un enerģiju LVM Pokaiņu mežā. Dabas draugi varēs doties meža takās un ieskandināt šo īpašo laiku kopā ar folkloras kopu "Svitene". Pasākuma laikā varēs piedalīties ugunsrituālā gaismai un saulei, kurš notiks Zikurātā. To vadīs latviskās dzīvesziņas kopēja Ilona Līduma. Atpakaļceļā meža piramīdā notiks meditācija "Savienošanās ar dabas enerģijām".
Pļaviņā pie Informācijas centra, kā jau ierasts, ar gardu uz ugunskura gatavotu maltīti un Pokaiņu zāļu tēju pasākuma dalībniekus gaidīs Dzintars ar Zani.


KOKNESE
18.06.2016
LIKTEŅDĀRZĀ PIRMO REIZI NOTIKS JĀŅU MĀCĪBAS
"Kokneses fonds" sadarbībā ar Kokneses kultūras nama folkloras kopu "Urgas" un citām lielākajām Latvijas folkloras kopām 2016. gada 18. jūnijā pirmo reizi Likteņdārzā rīko Saulgriežu pasākumu "Piedzīvo Jāņus!".
Pasākums plānots kā Jāņu mācības. Radošu darbnīcu formā Likteņdārza viesi varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs, lai apgūtu maģiskos Jāņu sagaidīšanas darbus un rituālus.
Jāņos ir visgarākā diena un visīsākā nakts. Latviešu kultūrā Jāņi ir vieni no gadskārtu svētkiem, kur spilgti jaušamas senās tradīcijas. Tas ir maģisks laiks. "Kokneses fonds" kopā ar folkloras kopām, kā "Urgas", "Budēļi", "Dimzēns", "Aizezeres muzikanti" un citām šo maģiskā atklāšanu vēlas iemācīt arī Likteņdārza viesiem, tāpēc 18. jūnijā no pulksten 12:00 - 18:00 gaidīs jūs Likteņdārzā, Koknesē.


SIGULDA
18.06.2016
NOTIKS TREŠAIS LATVIJAS IZTURĪBAS PĀRGĀJIENS
2016. gada 18.jūnijā Siguldas apkārtnē jau trešo reizi notiks Latvijas Izturības pārgājiens, kura dalībniekiem, pārvietojoties kājām (soļojot, skrienot vai nūjojot), būs noteiktajā kontrollaikā jāpieveic 50 kilometri vai 25 kilometri marķētā trasē.
Izturības pārgājienā dalībnieki nesacentīsies savā starpā, taču pārgājiena trasē pavadītais laiks tiks fiksēts un 50 kilometru maršruts būs nopietns izaicinājums ikvienam tā dalībniekam.
50 kilometru pārgājiena dalībnieku uzdevums ir saviem spēkiem veikt distanci laikā, kas nav īsāks par 5 stundām un nepārsniedz 12 stundas. Ikviens, kurš kontrollaikā veiks pārgājiena maršrutu, saņems piemiņas medaļu un diploma, kurā fiksēts trasē  pavadītais laiks.


JŪRMALA
18.06.2016
JŪRMALAS BRĪVDABAS MUZEJS PIRMOREIZ AICINA VISUS INTERESENTUS UZ JĀŅU IELĪGOŠANU
2016. gada 18. jūnijā no plkst. 12:00 - 15:00, Jūrmalas brīvdabas muzejs, Tīklu iela 1a, Lielupe, pirmoreiz aicina visus interesentus uz Jāņu ielīgošanu.
Latviešiem, kā senas kultūras tautai ir izkoptas sadzīves formas, kuru savdabīgais latviskums viņus atšķir no citām nācijām. Latviešiem ir gadu simtos pārbaudītas vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas.
Mūsdienās "Jāņus" svin katrs, taču retais apzinās šo svētku nozīmi, tradīcijas, ticējumus un norisi.
Jūrmalas brīvdabas muzejs, kurā valda īsteni latviska vide un atmosfēra, palīdzēs sagatavoties Saulgriežu svētkiem, godājot senās tradīcijas, paražas, senču gudrību un atziņas. Kādas ir Līgo svētku tradīcijas, kas ietver sētas sakopšanu, Jāņuzāļu vākšanu, vainagu pīšanu, Jāņuguns kuršanu, pirtī iešanu, papardes zieda meklēšanu, pastāstīs un parādīs stāstniece, zāļu sieva un pirtniece LĪGA REITERE. 
 

RĪGA
18.06.2016
VIENĀ NO HIPSTERĪGĀKAJĀM KAFEJNĪCĀM RĪGĀ SVINĒS VASARAS SAULSTĀVJUS
2016. gada 18. jūnijā Miera ielā 29/31 "Rocket Bean Rostery", vienā no hipsterīgajām kafejnīcām Rīgā, svinēs "Vasaras Saulstāvjus". Svinībās tiek aicināti piedalīties Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi.
Saules zīme ir gaismas simboliskais attēlojums – dzīvības spēku kulminācijas un piepildījuma zīme. Saule ir pakāpusies visaugstāk debesu kalnā, pilna dzīvinoša spēka, spožuma un enerģijas.
Vasaras Saulstāvji ir lielākās gadskārtējās svinības vasaras viducī, ko latvieši svin no 20. līdz 21.jūnijam.
Puiši un meitas pušķo vārtus, ēkas, durvis, logus, istabu, jumtu, galdus, krēslus, darba rīkus, lopus – pušķošanas nozīme ir auglības un svētības veicināšana sētai, kā arī aizsardzībai pret ļauno.


LUDZA
18.06.2016
LUDZAS PILSKALNU PIESKANDINĀS LIELAIS LATGAĻU TIRGUS
2016. gada 18. jūnijā jau 8. reizi Ludzas pilskalnu pieskandinās Lielais Latgaļu tirgus un deju uzvedums "Sadoncošana Ludzā!". Senākajā Latvijas pilsētā no plkst. 10.00 pulcēsies amatu meistari, mājražotāji, rekonstrukcijas klubi no Latgales "Kroma kolna" un Polockas, saimnieki, dancotāji, dziedātāji un mākslinieki, norvēģu, lietuviešu un baltkrievu meistari.
Amatnieki, lauksaimnieki un dziedātāji no Latgales un citiem valsts novadiem pulcēsies Ludzas pilskalnā, lai svinētu Lielo Latgaļu tirgu un vasaras saulgriežus. Apmeklētāji varēs vērot seno amatu demonstrējumus, izzināt amata noslēpumus pie aroda meistariem, nopirkt to darinājumus, piedalīties seno latgaļu cīņās, spēlēs, kā arī uzdziedāt vai uzdancot kopā ar folkloras kopām. Ar saules rietu tiks iegriezts saules rits vasaras saulstāvjos, kā arī visi būs aicināti kopā apdziedāt sauli un Līgo svētkus pēc senām tradīcijām.

JELGAVA
18.06.2016
RADOŠAJĀ NODARBĪBĀ DARINĀS KĻAVU LAPU CEPURES
2016. gada 18. jūnijā pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši - radošā nodarbība Līgo svētku noskaņās "Līgo Līgas, līgo Jāņi!". Nodarbības dalībnieki varēs uzzināt vairāk par vasaras saulgriežu tradīcijām, kā arī radoši darboties un izveidot paši savu kļavu lapu cepuri.
Vasaras saulgriežu laikā, kad diena ir visgarākā, bet nakts visīsākā, senlatvieši ar dažādiem rituāliem un tradīcijām svinēja Līgo svētkus. Viena no tradīcijām, kas saglabājusies līdz mūsdienām ir vainagu pīšana. Senlatvieši ticēja, ka galvas rotas darināšana no trejdeviņām puķēm un zālēm sargā nēsātāju no nelaimēm un slimībām, kā arī atvaira skauģus un nelabvēļus.

ROPAŽI
18.06.2016
AR VĒRIENĪGU PROGRAMMU NORISINĀSIES «TRIOBET LATVIJAS DRIFTA ČEMPIONĀTS» UN «LATVIJAS DRIFTA KAUSS»
2016. gada 18. jūnijā - sestdien, Latvijas drifts ar vērienīgām sacensībām atgriezīsies sporta kompleksā "333". Drifteru iemīļotajā trasē norisināsies gan Latvijas PRO drifta čempionāta 3. posms, gan Latvijas drifta kausa 3. posms, kas nozīmē, ka uz starta stāsies vairāk nekā 70 piloti.
Aizraujošas cīņas sagaidāmas gan Triobet Latvijas drifta kausa "Street" un "ProAm" klasēs, gan Triobet Latvijas drifta čempionātā. Dalībnieku skaits šajās klasēs ar katru gadu arvien pieaug, tāpat pieaug arī šo klašu meistarības un tehniskais līmenis. Šosezon spēcīgākie 2015 gada "ProAm" klases automobiļi jau ir pārgājusi uz PRO klasi , bet Street klasē ir ļoti daudz jaunpienācēju, kas Street klasē dalībnieku skaitu padara pāri par 30. Īpaši jāizceļ Street klases jaunpienācējs Agris Čivčš , kurš pirmajos posmos rāda ļoti labu sniegumu un stājas pretī jau ilggadējiem street klases braucējiem. Proam klase viennozīmīgi izceļas Jānis Brālītis, kurš jau otro posmu pēc kārtas iegūst 1.vietu, aiz sevis atstājot ProAm klases braucējus, kuriem nav pirmais gads Proam klasē. 

KĀRSAVA
18.06.2016
KĀRSAVAS NOVADU PIEPILDĪS BIŠU ZUMĒŠANA UN TIRGUS KŅADA
Kārsavas novadā piemājas saimniecībā "Kalniņi" 2016. gada 18. jūnijā tiek atklāts jauns tūrisma objekts - bišu namiņš, kurā apmeklētāji varēs ļauties bišu ārstnieciskajai terapijai. Savukārt svētdien, 19. jūnijā, visi tiek aicināti uz mājražotāju tirgu, kas notiks Kārsavas Lielā tirgus ietvaros un ir veltīts Līgo un vasaras saulgriežu  tematikai.
Bišu saimniecības īpašnieki Vaira un Jānis Šicāni no plkst. 13.00 dienā aicina interesentus uz Mežvidu pagasta, Otrajiem Mežvidiem, Jāņu ielā 5. Īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem piedalīties sveču izgatavošanas meistarklasēs, kā arī iemēģināt savu roku glezniecībā enkaustikas tehnikā. Saimnieki oficiāli vērs durvis bišu namiņam, kas vasaras sezonā apmeklētājus priecēs ar stundu garu relaksācijas tūri, ļaujoties bišu zumēšanas ārstnieciskajai iedarbībai. 

KULDĪGA
18.06.2016
NOTIKS PIRMAIS LATVIJAS GRILĒŠANAS ČEMPIONĀTS
Latvijas grilēšanas čempionāta atklāšanas pasākums notiks 2016. gada 18. jūnijā Kuldīgā, 23. jūnijā pasākuma organizatori aicina uz ļoti interesantiem Līgo svētkiem Rakšos (pie Cēsīm), 9. jūlijā grilēšanas entuziastus gaidīs Jūras svētkos Ventspilī, bet 30. jūlijā – Valmierā. 20. augustā  paredzēts noslēguma pasākums Jēkabpilī, kurā tiks paziņoti Latvijas pirmā atklātā grilēšanas čempionāta uzvarētāji.
Latvijas Grilēšanas savienība aicina pasākumā piedalīties arī grila ražotājus, lai prezentētu Latvijā pieejamo grilu dažādību. Tāpat pasākumā ar savu produkciju aicināti vietējie ražotāji un rokdarbnieki. Pieteikties pirmajam Latvijas atklātajam grilēšanas čempionātam un dalībai pasākumā var Latvijas Grilēšanas savienības mājas lapā www.grilesana.lv

LŪZNAVA
18.06.2016
LŪZNAVAS MUIŽĀ NOTIKS "DABAS KONCERTZĀLE"
Šogad Dabas koncertzāles performances, kas veltītas garausainajam sikspārnim, notiks 18. jūnijā Lūznavā un 1. jūlijā Jelgavā, Zaļenieku muižas parkā. Dabas koncertzāles koncerti notiek kopš 2006. gada un tos ir iespējams rīkot bezmaksas pateicos sadarbībai ar Dabas aizsardzības pārvaldi, iesaistot darbā brīvprātīgos, piesaistot līdzfinansējumu no pašvaldībām un Latvijas vides aizsardzības fonda.

RĪGA
18.06.2016
RĪGAS KALNOS TIKS IEDEGTAS SAULGRIEŽU UGUNIS
Tuvojoties gada skanīgākajiem latviešu tradicionālajiem svētkiem – vasaras saulgriežiem, no 2016. gada 18. līdz 20. jūnijam iedegs saulgriežu ugunis Rīgas kalnos – Čiekurkalnā, Āgenskalnā, Grīziņkalnā, Dzegužkalnā un Torņakalnā! Ikviens tiek aicināts smelties spēku un prieku tradīcijās, svinēt un līksmoties, sagaidot vasaras pilnzieda laiku!
Sestdien, 18. jūnijā, Līgo dziesmas skanēs Čiekurkalnā un Āgenskalnā. Vispirms plkst. 12.00 kopā ar folkloras kapelu "Karikste" no Aizkraukles aplīgos Čiekurkalna tirgu, kur svētku pasākumu vadīs Anita un Jānis Ostrovski. Savukārt, plkst. 17.00 ielīgos E.Smiļģa Teātra muzeja dārzā kopā ar vadītāju Ilmāru Pumpuru, kapelu "Hāgenskalna muzikanti" un "Dandaru" dejotājiem. 

JELGAVA
18. - 19.06.2016
EKSKURSIJĀS AR GIDU AICINA IEPAZĪT JELGAVU UN APKĀRTNI
2016. gada 18. un 19. jūnijā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijās pa Jelgavu un apkārtni kopā ar gidu. 18.jūnijā notiks ekskursija Jelgavas novada svētku ieskaņās, kuras laikā varēs iepazīt Valgundes pagasta vēsturi, dabu un cilvēkus. Savukārt velobraucēji 19.jūnijā aicināti doties veloekskursijā pa Jelgavu un Ozolnieku novadu vasaras saulgriežu noskaņās.
Sestdien, 18.jūnijā, pulksten 10 norisināsies ekskursija Jelgavas novada svētku ieskaņās - "Valgundes vēsture, daba un cilvēki". Ekskursijā kopā ar gidi Signi Lūsiņu būs iespējams paviesoties Jelgavas novada Valgundes pagastā, kas sevī glabā unikālas vēstures liecības un dabas bagātības. Ekskursijas laikā tiks apmeklēts Valgundes sieviešu klosteris, briežu dārzs "Buku audzētava" un mini zoo "Pie tēvoča Garika". Muzejā "Mangaļi" varēs apskatīt vēsturisko Ziemassvētku kauju vietas, bet Ložmetējkalnā vērot Tīreļpurva panorāmu no skatu torņa. 

SUNTAŽI
18.06.2016
OGRĒ SVINĒS UN LUSTĒSIES NOVADA DZIESMU UN DEJU SVĒTKOS
Ar devīzi "Satiec svētkus Suntažos" 2016. gada 18. jūnijā Ogres novada amatierkolektīvu saime pulcēsies ikgadējos Ogres novada Dziesmu un deju svētkos. Programmas kulminācija lielkoncerts "Satiec dziesmu, satiec deju", piedaloties teju 600 Ogres novada amatierkolektīvu dalībniekiem. Koncerta režisore pieredzējusi Latvijas televīzijas režisore Svetlana Rudzīte, virsvadītāji – Iluta Mistre, Aira Birziņa un Viesturs Lazdiņš.
"Dziesmu un deju svētki pirmkārt, ir novada svētki, kur ir retā iespēja vienkopus tikties Ogres novada pagastu pārstāvjiem - novadniekiem. Otrkārt, programma veidota ģimenēm, lai svētki ir gan dalībniekiem, viņu ģimenes locekļiem, gan viesiem.  Treškārt, svētki ir brīniškīga iespēja iepazīt Ogres novadu. Sadarbībā gan ar Ogres tūrisma informācijas centru, gan Suntažu pagasta pārstāvjiem, būs iespēja apmeklēt apkārtnē esošās tūrisma vietas, tostrap Suntažu pili", stāsta Antra Purviņa, Ogres novada Kultūras centra direktore. 

LATVIJA
18.06.2016
LATVIJAS ETNOGRĀFISKAIS BRĪVDABAS MUZEJS AICINA UZ VASARAS SAULGRIEŽU SVINĪBĀM
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Jāņu ielīgošanu Vecpiebalgas novadā Muzejā VĒVERI 2016. gada 18. jūnijā no plkst. 19:00 un Vasaras saulgriežu svinībām 21. jūnijā Rucavas novadā Papes Ķoņu ciema zvejnieku sētā VĪTOLNIEKI no plkst. 17:00. Svētki tiks svinēti sadarbībā ar Vecpiebalgas novada domi un Rucavas tradicionālās kultūras centru.
Vecpiebalgas novadā LEBM lauku ekspozīcijā "Vēveri" viss kā Jāņu vakarā. Alus un siers, Jāņu zāļu vākšana un vainagu pīšana, ugunskura iedegšana, pūdeles celšana, ugunsrata ripināšana, uguns plosta peldināšana un citi rituāli. Līgošana, aplīgošana, danči un rotaļas  kopā ar Rīgas folkloras kopām "Grodi" un "Garataka".  Jāņatēvs būs Andris Kapusts un Jāņamāte - Aīda Rancāne. Svētki līdz saullēktam!

VENTSPILS
18. un 19.06.2016
VENTSPILĪ PĒC 18 GADU PĀRTRAUKUMA ATGRIEŽAS MARATONS
20. gadsimta astoņdesmitajos gados Latvijā maratonskrējieni guva plašu popularitāti un ne reizi vien notika pat 13 sacensības vienā skriešanas sezonā. Taču pēdējos gados bija ierasts, ka mūsu valstī notiek tikai divi klasiskie 42,195 kilometru skrējieni. Šogad Rīgas un Valmieras maratoniem pievienojas Ventspils maratons, uz kuru  2016. gada 18. un 19.jūnijā dosies vairāki tūkstoši skrējēju un viņu atbalstītāji.
Ja deviņdesmito gadu otrajā pusē retais ticēja, ka nākamās maratona sacensības Ventspilī notiks pēc teju divām desmitgadēm, tad pēdējos gados, kad skriešana kļuvusi par kulta sporta veidu, retais šaubījās par Ventspils maratona kluba ieceri Kurzemē atjaunot šo klasisko vieglatlētikas distanci.

SIGULDA
18.06.2016
SIGULDĀ BŪS APSKATĀMI SENIE MOTOCIKLI
2016. gada 18.jūnijā Siguldā notiks nozīmīgākais šī gada Antīko automobiļu kluba Seno motociklu sekcijas pasākums "Siguldas serpentīns".
Vēsturisko spēkratu entuziastu organizētais salidojums notiks Siguldā un tās apkārtnē, kur gleznainā Gaujas senleja un sakoptā vide ir lielisks amfiteātris tā aktieriem – senajiem motocikliem, kas ar savu nesteidzīgo gaitu un rūdītu pašcieņu demonstrēs cilvēces gaišāko inženierprātu tehnoloģiskos attīstības ceļus un metodes. Pasākumā savu dalību pieteikuši ne tikai pašmāju divriteņu tehnikas restauratori un braucēji, bet arī daži tuvāko kaimiņvalstu senās tehnikas entuziasti.


19.
jūnijs

SVĒTDIENA

ĀRAIŠI
19.06.2016
ĀRAIŠU ARHEOLOĢISKAJĀ MUZEJPARKĀ NOTIKS ZĀĻU DIENA
Vasaras pilnbriedā, 2016. gada 19.jūnijā, no plkst.10:00 -17:00 Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā notiks Zāļu diena.
Pirmsjāņu diena senāk ir īpaši godāta un saukta par Zāļu dienu, kad mājās ārstniecībai ievāca tējas, raka saknītes, arī saplūca un sapļāva dažādas zālītes gan cilvēkiem, gan arī lopu kaitēm. Šajā dienā plūktajām zālēm tika piedēvētas sevišķas, dziedniecībai noderīgākas īpašības nekā tām, kas plūktas citā laikā. Zāļu dienas ietvaros muzejparkā notiks brīvdabas seminārs „Ārstniecības un ēdamie augi”. Vasaras Saulgrieži ir īstais laiks, lai noskaidrot mītus un patiesību par augu spēku, lai iemācītos pazīt ziedus pļavā un zāļu buntītē, pītu vainagus un sagatavotu pirtsslotas, dalītos pieredzē ar dzimtā mantotajām zināšanām. Semināra programmā lekcijas par ārstniecības augu izmantošanu, botāniskā ekskursija, vainagu darbnīca, ārstniecības un ēdamo augu izstāde, konsultācijas pie ekspertiem.

SIGULDA
līdz 19.06.2016
NOTIKS SAULGRIEŽU JOGAS UN MŪZIKAS FESTIVĀLS
Vasaras saulgriežu laiks - laiks, kad daba ir pilnībā atmodusies un ir gatava mums dāvāt gada laikā uzkrāto enerģiju. Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls sniedz iespēju smelties šo enerģiju caur meditāciju, mūziku, jogu, senajām tradīcijām un gudrībām.
Festivāls pulcēs viesus gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Laika posmā no 2016. gada 17. līdz 19. jūnijam festivāla dalībniekiem tiks dota kolosāla iespēja piedzīvot Gongu  nakts iekšējo saulgriežu ceļojumu pie sevis, piedalīties jogas nodarbībās ar muzikālu pavadījumu, kā arī apmeklēt lekcijas un jogas nodarbības pie skolotājiem no Zviedrijas, Čīles, Igaunijas, Austrālijas, Vācijas, Beļģijas un Latvijas. Dalībnieki varēs smelties enerģiju no dažādiem lieliskiem māksliniekiem, kuri sniegs muzikālus koncertus katru vakaru. Tostarp būs iespēja apmeklēt arī Austrālijas dueta Sacred Earth koncertu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41229486sec.