Piedalies gājienā gar Latvijas robežu

2016. gada 25. un 26. jūnijā Viļakas novadā būs gājiens no Žīguriem līdz Upītei, kas norisinās fonda "1836" ceļa "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" ietvaros.

Gājiens sāksies sestdienas rītā Žīguros, kur ceļotājus sagaidīs Meža labumu ciema meitene ar palīgiem. Pirmajā dienā dalībnieki dosies līdz Medņevai (Semenovai), kur nakšņos skolā, bet otrajā dienā mēros atlikušo ceļu līdz Upītei. Svētdien, 20. jūnija vakarā plkst. 18:00 Upītes parkā "Ontona Slišāna duorzs" notiks fonda "1836" un fonda "Viegli" draugu bezmaksas koncerts, kurā piedalīsies arī apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2014" laureāts Andris Slišāns ar ģimeni.

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē. Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Katrs dalībnieks, kurš piedalās šajos gājienos, iegādājas īpašu pasi, kurā krāj zīmogus par noietajiem ceļa posmiem. Nedēļas nogaļu pārgājienos iespējams iegūt katra novada īpašo zīmogu. Gājējiem, kuri piedalīsies Viļakas novada posmā, jāņem līdzi arī elektroniskā identifikācijas karte (ID) vai pase, jo šis ceļš ved gar Latvijas robežu.

Gājiens no Žīguriem uz Upīti būs jau piektais posms šajā ceļā, kopš maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā un Viļakas novadā, kad mēroja ceļu no Rekovas līdz Malnavai, mērojot jau pirmos 140 km un ierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaitis Burvis, Kolkas ragā, Kārsavā un Salacgrīvā. Ceļa "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" gājienos var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa gabalu, kaut vai tikai vienu dienu, pāris kilometrus. Gājienu noslēgumā svētdienās parasti ir koncerti, kuros piedalās fonda "1836" un fonda "Viegli" draugi, kā arī tiek ierakts īpašais ceļa stabs, kas rādīs virzienu nākamajiem ceļotājiem.

Tūrisma ceļš apkārt Latvijai sadalīts četros simboliskos posmos: Piejūras ceļš – no Rucavas līdz Ainažiem, Ziemeļmeitas ceļš – no Ainažiem līdz Mārkalnei, Māras ceļš – no Mārkalnes līdz Demenei un Leišmalīte – no Demenes līdz Rucavai. Viļakas novada posms iekļauts "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" Māras ceļā.

Gājieni notiek nedēļas nogalēs, neskatoties uz to, vai ir saule vai lietus, jo mērķis ir iepazīt Latviju, tās dabu un kultūrvēsturiskās vērtības dažādos laikapstākļos. Ceļa dalībnieku sabiedrotie ir ne tikai satiktie ceļa biedri un sarunas, bet dziesmas un vietējie iedzīvotāji. 2016. gada gājieni norisināsies līdz septembra vidum, bet tad atsāksies 2017. gada pavasarī.

Līdz Latvijas simtgadei plānots izveidot atbilstošu ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm jeb naktenēm, izklaides un atpūtas vietām.

Papildu informāciju par nākamajiem gājieniem un plānoto tūrisma ceļu apkārt Latvijai iespējams iegūt, ielūkojoties fonda "1836" mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39865899sec.