Kārsavā skanēs festivāla «Pynu, pynu sītu» dižkoncerts

No 2016. gada 1. līdz 3. jūlijam Daugavpilī un visā Latgalē notiks Latvijas pirmais kultūru festivāls "Pynu, pynu sītu", kurš krāšņi noslēgsies ar dižkoncertu Kārsavas "Krosta" estrādē.

Pirmās divas festivāla dienas apmeklētāji tiek aicināti uz Daugavpili, kur dažādās pilsētas vietās varēs baudīt vairāk nekā 15 koncertus, vērot festivāla dalībnieku gājienu Rīgas ielā, sekot līdzi un piedalīties vairāk nekā 9 meistarklašu norisē, ciemoties amatnieku teltīs un baudīt muzikālā tramvaja koncertus. Savukārt 3. jūlijā kolektīvi koncertēs vairākās Latgales vietās. Ar festivāla programmu varat iepazīties šeit: http://www.latgale.lv/lv/pynu.

3. jūlijā Kārsava jau no pusdienlaika tiks piepildīta ar dažādu kultūru skanējumu. plkst. 12.00 pie Kārsavas KN notiks trešās festivāla dienas atklāšana. No plkst. 13.00 līdz 16.00 Kārsavas KN teritorijā notiks baltu un slāvu sētu prezentācijas ar teatralizētiem un muzikāliem sižetiem. Plkst. 16.00 aiz Kārsavas KN daudznacionāls mielasts "Putra no cirvja kāta". Plkst. 17.00 festivāla dalībnieku gājiens uz "Krosta" estrādi (pa Vienības ielu). Plkst. 17.30 "Krosta" estrādē daudzu tautību mūziķu dižkoncerts, koncertu vadīs Roberto Meloni. Izskaņā danču vakars.

Pasākuma moto ir "Daudzkultūru vēstījums Saules ceļā uz Latvijas simtgadi"

Festivāla direktors Oskars Zuģickis norāda, ka " tā mērķis ir popularizēt, attīstīt un pilnveidot Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mantojumu, mudināt mazākumtautību iedzīvotājus izprast savas kultūras nozīmi Latvijas kultūrvidē, kā arī aktivizēt sabiedrības līdzdalību nemateriālās kultūras mantojuma (tai skaitā mazākumtautību) izzināšanā, praktizēšanā un tālāknodošanā".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45116496sec.