Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 08.07.2016 - 10.07.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


08.
jūlijs

PIEKTDIENA


JĒKABPILSlīdz 09.07.2016
SVINĒS JĒKABPILS PILSĒTAS SVĒTKUS
Jēkabpils pilsētas svētkus no 2016. gada 7. līdz 9. jūlijam aizvadīs ar moto "Mēs ♥ Jēkabpili" (Mēs mīlam Jēkabpili). Svētki paredzēti plaši – ikviens izdzīvos Zīlānu ielas stāstus, apmeklēs Kino Plača dārza svētkus, lustēsies starptautiskajā tautas mūzikas festivālā "Lustes Jēkabpilī" Sēļu sētā, tirgosies amatnieku Dižtirgū, baudīs koncertus, rotāsies svētku gājienā, klausīsies mūziķi Intaru Busuli lielkoncertā, kā arī priecāsies par svētku uguņošanu.

 
ROPAŽI
 08.07.2016
NOTIKS LATVIJĀ ILGĀKĀS ĪRES KARTINGU SACENSĪBAS
Sporta kompleksā "333" tiks aizvadītas nu jau par tradīciju kļuvušās Latvijā ilgākās īres kartingu izturības sacensības komandām. Šogad tās būs SWS ENDURANCE CUP 500, kas septiņu stundu ilgumā norisināsies 2016. gada 8.jūlijā, festivāla PLAYGROUND ietvaros.Šajās sacensībās komandām būs jāveic 500 apļu distance, un tās būs Latvijas SWS ENDURANCE CUP ieskaites 2. posms Sodi World Series (SWS) lielāko pasaules īres kartingu sacensību ietvaros.
 
 
BAUSKA
08. - 09.07.2016
NORISINĀSIES VĒRIENĪGS KANTRĪ MŪZIKAS FESTIVĀLS
Pirmais "Bauskas Country" mūzikas festivāls notika 1999. gadā Bauskas Pilskalna estrādē, bet šogad festivāls svin savu pilngadību. 18. "Bauskas Country" festivāls notiks 2016. gada 8. - 9. jūlijam.
Festivāla organizatori izziņo festivāla grupas – Wayne Law no Austrālijas, Jonis no Lietuvas, Kaidi & Barn Brothers no Igaunijas, Dutch Eagles no Nīderlandes, kā arī no Latvijas grupas – Dakota, Flame & Rolltones, Tequila, Aivars Birzmalis, Sestā Jūdze, Apvedceļš, Aldis Rullis, Klaidonis, Jauna diena un dziedātājs Mārtiņš Jātnieks.

 
PĀVILOSTA
līdz 09.2016
AR DAŽĀDIEM PASĀKUMIEM TIKS ATZĪMĒTA GRĪŅU DABAS REZERVĀTA 80. JUBILEJA
Ar dažādiem pasākumiem 2016.gada 7.-9. jūlijā Pāvilostas novadā tiks atzīmēta Grīņu dabas rezervāta 80. jubileja.Grīņu dabas rezervāta svētki brīvā dabā sāksies piektdien, 2016.gada 8. jūlijā plkst. 18:00 Sakas pagasta "Graudiņu" pļavā. Interesentiem būs iespēja līdzdarboties dabas izziņas darbnīcās, spēlēs, būs arī muzicēšana pie ugunskura. Tumsai iestājoties, būs iespēja vērot kukaiņu pētnieku, entomologu šovu – lidojošo kukaiņu gaismošanu jeb pievilināšanu uz gaismu, pašiem piedalīties to atpazīšanā, klausīties stāstos par seškājiem grīnī, mežā un purvā.


RĪGA
līdz 10.07.2016
RĪGĀ NORISINĀSIES GRANDIOZA IZSTĀDE "ROŽU DĀRZS 2016"
No 2016. gada 6. līdz 10. jūlijam Latvijas Dabas muzejā norisināsies izstāde "Rožu dārzs 2016", kas tiek organizēta sadarbībā ar pieredzējušiem rožu audzētājiem no stādaudzētavas SIA "Latroze".Jūlija sākumā izstādē Dabas muzejā varēs aplūkot vairāk nekā 100 Latvijas apstākļiem piemērotu rožu šķirņu. Savā daudzveidībā rozes ir nepārspējamas, tāpēc dārzam un raksturam atbilstošu šķirni izvēlēties nereti ir ļoti grūti. Angļu rozes, parka rozes, krūmrozes, tējhibrīdrozes, vīteņrozes.... Lai neapjuktu un atrastu sev tīkamāko, šogad izstādē iekārtota Rožu skola –ekspozīcijas daļa, kurā ikviens varēs iepazīties ar krāšņo ziedu dažādo grupu raksturojumu un apskatīt stādu paraugus.

  
09.
jūlijs


SESTDIENA


VALMIERA
09.07.2016
PIEDALIES VELO EKSKURSIJĀ «VALMIERAS – BURTNIEKU LOKS»
2016. gada 9.jūlijā Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina velo draugus piedalīties trešajā Velosipēdistu vasaras ekskursijā "Valmieras – Burtnieku loks". Sākums plkst.11.00 pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (TIC) Rīgas ielā 10.Šīs velo ekskursijas maršruta garums būs aptuveni 48 kilometri, ko plānots veikt 5-6 stundās. Ceļš vedīs līdz pat Burtnieka ezeram, kur būs iespēja gan nopeldēties, gan uzzināt vairāk par valsts nozīmes aizsargājamo objektu – Burtnieku muižas parku. Tāpat varēs izzināt Vīsraga dabas takas bagātības un kultūras vēstījumu. Brauciena laikā būs iespēja redzēt "Burtnieku zirgaudzētavas" zirgus, kuri ganās Burtnieka ezera krastos, izmērīt Mellaču dižakmens apkārtmēru, bet maršruta noslēgumā – viesoties "Valmiermuižas alus" tirgotavā vai "Valmiermuižas virtuvē", kur pēc pašu vēlmēm varēs baudīt spirdzinošus dzērienus un gardus ēdienus.

LIEPĀJA
09.07.2016
LIEPĀJĀ SVINĒS «JŪRAS SVĒTKUS»
2016. gada 9.jūlijā no pulksten 11 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kas šogad apmeklētājiem piedāvās deviņus spēcīgus, aizraujošus un krāšņus viļņus, pasākumā transformējot tos deviņās aktivitātēs. Par Jūras svētku muzikāliem pārsteigumiem rūpēsies Normunds Rutulis, Aminata, grupa "Dakota" un citi.Paraēli Jūras svētkiem ikviens interesents aicināts baudīt 10.Starptautiskā Ielu teātru festivāla "Zeme.Debess.Jūra." piedāvājumu un 20.Starptautiskā Zīmētāju un gleznotāju plenēra "Liepājas Marīna" un "Mazā Marīna" noslēguma izstādi.

UNGURMUIŽA
02.07.2016
IESKANDINOT PĀRGAUJAS NOVADA SVĒTKUS, UNGURMUIŽĀ SATIKSIES MĀKSLA UN MŪZIKA
2016. gada 9.jūlijā, ieskandinot Pārgaujas novada svētkus, Ungurmuižā satiksies māksla un mūzika, četras brīnišķīgas latviešu mākslinieces – ar saviem košajiem un dzīvesprieka pilnajiem darbiem priecēs gleznotājas Liene Liepiņa un Ilvita Didrihsone, kā arī flautiste Egija Veldre un pianiste Ieva Dzērve. Plkst. 16.00 Lienes Liepiņas un Ilvitas Didrihsones mākslas darbu izstādes ''Satikšanās'' atklāšana. Izstāde Ungurmuižā būs apskatāma līdz 18.septembrim. Plkst. 18.00 Flautistes Egija Veldres un pianistes Ievas Dzērves brīvdabas koncerts. Būs dzirdami dažādi deju ritmi - no valša līdz sambai, arī ļoti liriska, emocionāla un ilustratīva mūzika, ko komponējuši labākie mūsdienu amerikāņu un angļu komponisti M. Mowers, J.Klārks u.c. (Sēdvietas pie galdiņiem lūdzu rezervēt iepriekš pa t. 22007332).


BALVI
09.07.2016
ZIEMEĻLATGALĒ NOTIKS LIELAIS AMATNIEKU UN MĀJRAŽOTĀJU TIRGUS
2016. gada 9.jūlijā Balvos, Balvu pilsētas parkā notiks tradicionālais lauku labumu tirdziņš – šomēnes tas tiek rīkots Ziemeļlatgales uzņēmēju dienu ietvaros un jau tradicionāli tajā būs iespēja iegādāties gan lauku labumus, gan amatnieku izstrādājumus.Tirgus ietvaros parkā būs arī plaša kultūras programma – uzstāsies Baltinavas sieviešu vokālais ansamblis,  Baltinavas deju kolektīvs "Kust i kust", ar latgaliešu dziesmām un dančiem iepazīstinās Upītes jauniešu folkloras kopa un īpašās meistardarbnīcās ikvienam būs iespēja iemācīties kādu seno rotaļu vai deju kopā ar Upītes jauniešiem.


DAUGAVPILS
09.07.2016
DAUGAVPILĪ DARBU SĀK LATGALĒ PIRMAIS VEIKPARKS
Daugavpilī, Ruģeļu ūdenskrātuvē  aktīvās atpūtas cienītājiem jau darbojas Latgalē pirmais veikparks "Wake It", kura oficiālā atklāšana notiks 2016. gada 9.jūlijā. Jaunajā veikparkā tiek gaidīti gan pieredzējuši braucēji, gan iesācēji, gan vienkārši atpūtnieki. Sestdien, 9.jūlijā, no 11.00 līdz 15.00 visiem tiks piedāvāta iespēja bez maksas izmēģināt HAPPY SETus. Turklāt visu pārējo inventāru varēs iznomāt ar  50% atlaidi. Visas dienas garumā veikparkā notiks dažādas izlozes un  atrakcijas. Arī svētdien, 10.jūlijā, visiem pakalpojumiem būs 50% atlaide.


DOBELES NOVADS
09.07.2016
NORISINĀSIES BRĪNIŠĶĪGS GONGU UN ZVANU KONCERTS DABĀ «STARP DEBESĪM UN ZEMI
LVM Pokaiņu mežs aicina visus uz brīnišķīgu gongu un zvanu koncertu dabā "Starp debesīm un zemi", kurš notiks 2016. gada 9. jūlijā plkst. 17.00 Pokaiņu meža bērzu Svētbirzē.Īpašajā skaņu burvības pasaulē, kas rada līdzsvaru un harmoniju, ievedīs gongu meistari Krista Džulija un Jānis. Vareno gongu skaņām ar populārām melodijām atsauksies Liepājas zvanu ansamblis "Campanella". Tā kā koncerts notiek dabā, katrs tā apmeklētājs varēs izvēlēties sev jaukāko vietu kāda bērza paēnā, tāpēc savām ērtībām iesakām ņemt līdzi kādu sev tīkamu sēžamo.


TĒRVETE
09.07.2016
DABAS PARKĀ NOTIKS BĒRNU OPERAS SVĒTKI
Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē brīnumaino mežu arī šovasar pieskandinās Bērnu operas svētki.2016. gada 9.jūlijā jau trešo gadu Annas Brigaderes bērnības zemē – Tērvetē – norisināsies Bērnu operas svētki. Rakstniece savas dzīves laikā te pulcējusi ievērojamus mūziķus un literātus, gleznainā meža ainava un viņas literārais mantojums rosināja radīt jaunu tradīciju, dodot iespēju radīt un baudīt mūziku, kas iepriecina skatītājus un ielīksmo dvēseli.
 
ĶEMERI
09.07.2016
ĶEMERU NACIONĀLAJĀ PARKĀ NOTIKS SIKSPĀRŅU NAKTS
2016. gada 9. jūlijā Dabas aizsardzības pārvalde aicina interesentus apmeklēt tradicionālo Sikspārņu nakti Ķemeru Nacionālajā parkā, kas jau 15 gadus ir viens no kuplāk apmeklētākajiem vasaras pasākums dabas mīļotājiem.Sikspārņu pasaules noslēpumus šogad no pulksten 19.00 līdz 21.00 dabas izglītības centrā "Meža māja" Ķemeros palīdzēs izzināt gan kopīga darbošanās radošajās darbnīcās, gan jautras un izzinošas spēles.No 20.00 līdz 21.00 "Meža mājas" lielajā zālē būs neiztrūkstošais zinātnieku stāstījums par sikspārņiem, kam sekos dažādi negaidīti pārsteigumi.


RĪGA
09.07.2016
LUCAVSALĀ NORISINĀSIES KRĀŠŅAIS «HOLI» KRĀSU FESTIVĀLS
2016. gada 9. jūlijā norisināsies vasaras krāsainākais festivāls HOLI, Rīgā, Lucavsalā. No plkst. 14.00 dienā līdz pat plkst. 6.00 rītā būs iespēja baudīt populāru Latvijas un ārzemju mūziķu un DJ šovus, daudzpusīgi atpūsties radošajās, sporta, mākslas un aktīvās atpūtas piedzīvojumu zonās, kā arī vienoties kopīgajos krāsu mešanās - #holilv momentos.Uz HOLI galvenās skatuves kāps tādi Latvijā pazīstami māksliniekie kā CARNIVAL YOUTH, OLAS, BERMUDU DIVSTŪRIS un RĪGAS MODES. Ar jaunākajiem EDM bītiem priecēs dvīņu brāļi no Igaunijas – BOMBOSSA BROTHERS un dvīņu māsas no Krievijas – Dj Twins Project. Festivāla kulminācija – festivāla himnas pirmastkaņojums un īpašajais krāsu mešanās - #holilv moments plkst. 17.00. Savukārt uz PIECI.LV skatuves norisināsies jauno DJ konkurss kopā ar Tomu Grēviņu un Latvijas youtuberu youtube battle ar Magnusu Eriņu. T-STUDIO teltī ikviens interesents varēs īstenot sapni un kļūt par DJ, stājoties pie DJ pults.

RĪGA
līdz 10.07.2016
NOTIKS VĒRIENĪGAS «LEGENDS» AUTOMAŠĪNU SACĪKSTES
Baltijas autošosejas čempionāta 3. posms - "DeWalt Grand Prix" - norisināsies 2016. gada 9. un 10. jūlijā Biķernieku trasē. Paralēli Baltijas autošosejas čempionātam tiks aizvadītas Legends automašīnu sacīkstes NEZ Legends čempionāta ietvaros. Arī skatītājiem ir sarūpēts ne viens vien pārsteigums, lai šī nedēļas nogale paliktu atmiņā ar pozitīvām emocijām.Kopā ar Baltijas autošosejas čempionātu jūlija sākumā Biķernieku trasē norisināsies  Ziemeļeiropas zonas čempionāta (NEZ) 2. posms Legends automašīnām, kad būs iespējams vienlaikus trasē vērot līdz pat 30 šīs miniatūrā izmēra sporta automašīnas.


10.
jūlijs

SVĒTDIENA


TUKUMA NOVADS
10.07.2016
JAUNMOKU PILS AR VĒRIENU SVINĒS 115 GADU JUBILEJU
Laikā, kad liepu alejas pilnziedā un saule visspožākā –  2016. gada 10. jūlijā – Jaunmoku pils svinēs savu 115 gadu jubileju. Šogad tradicionālie Dārza svētki "izauguši" augumā un plašumā – paralēli jau pierastiem notikumiem pils telpās un parkā noritēs arī dažādas mazliet neierastas aktivitātes. Visas dienas garumā pilī būs apskatāmas mākslas izstādes – pils pirmā direktora Andra Vītola gleznas, jūgendstila priekšmeti no Rīgas Jūgendstila centra, Jaunmoku pils krājuma īpašie un reti izstādītie priekšmeti, vakara koncerta apmeklētājus Kolonnu zālē priecēs Ingas Brīniņas gobelēni. Tehnoloģiju cienītāji varēs apskatīt virtuālo izstādi "Jaunmoku pils. 115 fakti un objekti". Savukārt pils teritorijā viesiem būs iespēja apskatīt antīkos velosipēdus, un, iespējams, kādu no tiem arī iemēģināt!


RĪGA
10.07.2016
RĪGĀ NORISINĀSIES NOSLĒDZOŠAIS SPORTISTU ATBALSTA PASĀKUMS «ENERĢIJU OLIMPIEŠIEM»
2016. gada 10. jūlijā, Rīgā tiks dots starts vērienīgajam sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" noslēguma pasākumam, kura mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus atbalstīt un "uzlādēt" uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos sportistus ar līdzjutēju enerģiju. Kopš maija beigām ir aizvadīti pieci krāšņi pasākumi Latvijas lielākajās pilsētās: Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē un Liepājā, un jau šajā nedēļas nogalē rīdzinieku rokās tiks nodota sestās un pēdējās Enerģijas lāpas uzlāde.


RUBENE
10.07.2016
NORISINĀSIES ĪPAŠI LIVONIJAS INDRIĶA DIENAS PASĀKUMI
2016. gada 10. jūlijā, Kocēnu novada Rubenē, vietā, kur savulaik Imeras katoļu priesteris Indriķis (Henricus de Lettis) sarakstīja bagātīgāko no vēsturiskajiem pirmavotiem par tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju – Indriķa Livonijas hroniku – jau otro reizi notiks pasākums "Indriķa diena".Šajā dienā plkst. 11.00 Rubenes baznīcā notiks dievkalpojums ar senās mūzikas vokālās grupas "Ars Antiqua Riga" dalību, plkst. 13.00 Rubenes baznīcas dārzā visi tiek aicināti uz dziedātājas Martas Ritovas koncertu. Jāpiemin, ka Martas Ritovas muzicēšana šajos svētkos nav nejaušība, jo Martas dēla vārds ir Indriķis un viņš ir kristīts tieši Rubenes baznīcā. Plkst. 13.45 notiks instalācijas "Pa Hronikas pēdām" atklāšana Baltajā mājā, kur, lai gan pati ēka netiek apdzīvota, viena no telpām īpaši pielāgota mākslas radīšanai un rādīšanai. Instalācijas veidotājs – vēsturnieks un Limbažu muzeja galvenais speciālists Gundars Plešs.

VAIDAVA
10.07.2016
NOTIKS TRADĪCIJĀM BAGĀTAIS SKRĒJIENS APKĀRT VAIDAVAS EZERAM
2016. gada 10. jūlijā,  Kocēnu novada Vaidavā jau 35. reizi notiks tradīcijām bagātais skrējiens "Apkārt Vaidavas ezeram". Šogad, atzīmējot skrējiena jubileju, Kocēnu novada dome sarūpējusi sportistiem vairākus pārsteigumus. Sportistiem, kuri piedalījušies kādā no pirmajiem pieciem skrējieniem "Apkārt Vaidavas ezeram", kas norisinājās 1982. - 1986. gadā, iepriekš piesakoties, būs iespēja piedalīties 35. skrējienā bezmaksas un saņemt īpašo dalībnieka numuru. Savukārt katrs dalībnieks, kurš finišēs 11,7 km distancē, saņems piemiņas medaļu.

RĪGA
līdz 31.08.2016
APSKATĀMA IZSTĀDE PAR SIBĪRIJAS LATVIEŠU CIEMIEM
2016.gada 3. jūlijā, Liepājas pludmalē pie Jūrmalas parka norisināsies Latvijas olimpisko sportistu atbalstam veltītais pasākums "Enerģiju olimpiešiem", kura ietvaros ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis ir aicināts piedalīties dažādās aizraujošās sporta aktivitātēs ar mērķi "uzlādēt" uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos pašmāju sportistus. Dienas gaitā ikvienam apmeklētājam jau no plkst. 12:00 būs iespēja jautri un aktīvi pavadīt svētdienas pēcpusdienu svaigā gaisā kopā ar ģimeni un draugiem. Lai nodotu savu enerģiju mūsu sportistiem, klātesošie varēs piedalīties 10 dažādas sarežģītības enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīga buļļa mugurā, griežot ap vidukli riņķi, lecot ar lecamauklu, sitot veseri, ceļot svara bumbas, pievelkoties, demonstrējot skaļāko uzvaras saucienu un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas palīdzēs visiem kopā uzlādēt krāšņo Enerģijas lāpu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Jūrmalas TIC
,


Trakai TIC
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72352195sec.