Kuldīgā norisināsies krāšņas dzīres ar tūkstošiem viesu

Jau divdesmit pirmo reizi jūlija trešajā nedēļā, no 2016. gada 14. līdz 17. jūlijam, kuldīdznieki uzņems tūkstošiem viesu, lai kopā svinētu vasaras labāko nedēļas nogali un izbaudītu Kuldīgas kultūras centra un sadarbības partneru sarūpēto plašo un daudzveidīgo svētku programmu.

Kuldīgas kultūras centra direktore Inta Burnevica uzsver, ka visīpašākās Dzīrēs vienmēr ir sajūtas. "Mēs parasti sakām, ka Dzīres Kuldīgā nevar izstāstīt, tās ir jāpiedzīvo. Šogad programma tiešām ir tāda, ka to ir grūti izstāstīt. Veidojam to tā, lai tajā kaut ko sev interesantu atrastu pilnīgi visi – gan mazi bērni, gan vecmāmiņas un vectētiņi, ģimenes un tīņi. Mums ir gan jaunumi, gan stabilas svētku tradīcijas, bez kurām Dzīres nebūtu iespējamas, jo to, manuprāt, nesaprastu, ja mēs gājienu pagrieztu kaut kur uz otru pusi un Alekšupītē arī skrietu kaut kā ne tā vai neskrietu vispār," stāstot par  svētkiem, pauž I.Burnevica. Viņa iesaka visiem Dzīru viesiem kārtīgi izskatīt Dzīru programmu un izdomāt, kurus pasākumus viņi vēlēsies šogad apmeklēt.

Svētku īpašie viesi, ar kuriem Dzīres sāksies, ir franču grupa "Transe express". Piecmetrīgas operu dīvas kuplos krinolīnos, kuras apbur ar kristāldzidru balsu melodijām koku lapotņu augstumā, un mazu, enerģisku un varen atraktīvu alvas zaldātiņu bundzinieku pulks, kura metāla bungu ritmiskā duna sauc līdzi un vieno sirdis kopīgā svētku ritmā, veidos neaizmirstamu piedzīvojumu Kuldīgas ielās. Krāšņie tēli ceturtdien, 14. jūlijā, no plkst. 22.20 dosies parādē pa Piltenes, Smilšu un Pētera ielu uz pilsētas estrādi, lai pēc svētku atklāšanas koncerta un salūta pa to pašu maršrutu dotos atpakaļceļā pilsētas ielās. Franču mākslinieki uzstājušies vairāk nekā 80 valstīs piecos kontinentos un krāšņojuši pat Albērvilas un Londonas olimpiskās spēles.

Svētkus krāsainus darīs arī Nīderlandes teātra trupa "Pavana", kurā darbojas garkāji – mūziķi, akrobāti  un dejotāji –, kas savus skatītājus sajūsmina ar maģiskas mūzikas, elegantas horeogrāfijas un satriecoši skaistu tērpu kokteili. Spožākie Dzīru viesi solās būt pantomīmas grupa "Spoguļu teātris" no Slovākijas, kuru moto ir "Mēs esam kas tāds, ko cilvēki nekad  neaizmirsīs." Vēl Dzīru viesus priecēs beļģu mākslinieki ar groteski parodējošu karuseļinstalāciju "Mazā manēža", kā arī Latvijā pirmo reizi būs iespējams redzēt un dzirdēt īpašās ielu ērģeles no Hāgas, kas Kuldīgas svētkos nonāks ar iecienītā pirātu kora vadītāja Hansa Gronendāla atbalstu, jo tieši pirātu vadonim izdevies pierunāt ērģeļu īpašnieku Peteru Dekkeru doties tik tālā ceļā.

Jau ierasts, ka Dzīru piektdienā Pilsētas dārzā tiek rīkoti īpaši Senioru dārza svētki. Šogad tiem piepulcēsies vēl divi dārza svētki sestdienā – pieaugušajiem Dzīru viesiem piedāvās izbaudīt "Šampanieti brokastīs", bet bērni varēs iejusties "Alises fantāziju pasaulē." Neaizmirstams solās būt arī Šurumburums visai ģimenei "Zaļā pasaka senā pilsētā" Dzīru svētdienā, kur varēs iepazīt mežu, kukaiņus, putnus un uzzināt, kā no mazas sēkliņas izaug trausli stādiņi, lai pēc dažiem gadu desmitiem pārtaptu spēkpilnos milžos. 

Neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa ir bagātīgais amatnieku tirgus četru dienu garumā. Tajā šogad piedalīsies ap 300 tirgotāju, kuri izvietosies Liepājas ielā, Baznīcas ielā, 1905. gada parkā un Kliņģeru ielā, veidojot nosacītu apli, lai pircējiem tirgu būtu vieglāk izstaigāt. Svētku viesus daudzajām Kuldīgas kafejnīcām, restorāniem un krodziņiem pabarot palīdzēs arī citi ēdinātāji, piemēram, 1905. gada parkā ikviens varēs baudīt armēņu virtuvi, bet Šlāgerkliņģersētā Kliņģeru ielā – tradicionālo latviešu virtuvi.

Svētku viesi aicināti izmantot pilsētā iekārtotās bezmaksas autostāvvietas, kas atzīmētas kartē un pieejamas gan svētku programmas bukletā un arī mājaslapās www.kuldiga.lv un www.kkp.lv . SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" arī plāno pie iebrauktuvēm pilsētā izvietot īpašas norādes, lai iebraucējiem autostāvvietas būtu vieglāk atrast. Tāpat iedzīvotājiem un viesiem jābūt vērīgiem, sekojot norādēm par satiksmes slēgšanu atsevišķās ielās un laukumos. Īpašu īso apmācību angļu valodā izgājuši pilsētas centrā strādājošie sētnieki, lai varētu sazināties ar ārzemju viesiem un palīdzētu viņiem nokļūt līdz Kuldīgas Aktīvās atpūtas centram vai galvenajiem tūrisma objektiem.

"Svētkus jau radām mēs paši, un svētki Kuldīgā ir vienreizēji tāpēc, ka iesaistās paši kuldīdznieki. Kuldīdznieku iesaisti vislabāk var redzēt svētku gājienā. Ļoti aicinām iestādes, uzņēmumus un vienkārši interesentu grupas iet svētku gājienā. Domāju, ka es nepārspīlēšu, ja teikšu, ka gājiens jau ir pārvērties par lielu izrādi, kam ir ļoti daudz skatītāju. Lai būtu vēl lielāka interese piedalīties, īpaši izveidota žūrija arī šogad ar pārsteiguma balvām sveiks uzvarētājus nominācijās "Atraktīvie kuldīdznieki", "Spilgtie kuldīdznieki", "Sirsnīgie kuldīdznieki", "Jaunie kuldīdznieki" un "Muzikālie kuldīdznieki," sacīja Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, aicinot ikvienu piedalīties divdesmit pirmajās Dzīrēs Kuldīgā!

Visa informācija par Kuldīgas pilsētas festivālu "Dzīres Kuldīgā 2016" un svētku programma atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44635105sec.