Latvijā pirmo reizi norisināsies Starptautiskā Jauno reindžeru nedēļa

Līdz 2016. gada 16. jūlijam Dabas aizsardzības pārvalde un EUROPARC federācija (Europarc Federation) pirmo reizi Latvijā organizē Starptautisko Jauno reindžeru pieredzes nedēļu, kas sākās jau 10. jūlijā.

Pasākums notiek Gaujas Nacionālajā parkā, un tas pulcēs Jaunos reindžerus no desmit Eiropas valstīm un 12 aizsargājamām dabas teritorijām. Starptautiskās pieredzes apmaiņas nedēļas laikā jaunieši atklās dabas daudzveidību un kultūrvēsturiskās vērtības, dodoties laivu braucienā pa Gauju, izzinošos pārgājienos Gaujas senlejā un purvā, kā arī piedaloties tradicionālo amatu darbnīcās un kultūras programmā. Savukārt Jauno reindžeru mentori – dabas izglītības speciālisti un dabas inspektori, kas atbalsta jauniešus, pasākuma laikā tiksies, lai plānotu turpmākās starptautiskās kustības aktivitātes un veicinātu jaunatnes iesaistīšanos dabas aizsardzībā.

"Iespēja uzņemt Starptautisko Jauno reindžeru pasākumu Latvijā, ir vienlaikus iespēja mūsu valstij demonstrēt savu pieredzi un zināšanas, kā arī popularizēt Latvijas dabas daudzveidību. Tā ir arī iespēja mums smelties jaunas idejas, lai caur praktiskām aktivitātēm veicinātu jauniešu ieinteresētību dabas izzināšanā un dabas aizsardzībā, kā arī kultūrvēsturisko objektu saudzēšanā, veicinot piederības sajūtu savai valstij un īpaši aizsargājamām dabas teritorijām," sacīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Starptautiskā Jauno reindžeru nedēļa Eiropā norisināsies 15.reizi, un šogad pasākumam dota devīze "Atklāj daudzveidību Eiropas parkos!" ("Discover the Diversity in Europe"s Parks"). Pasākuma norisi Latvijā organizē Dabas aizsardzības pārvalde ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu un sadarbībā ar nodibinājumu "Gaujas Nacionālā parka fonds". Savukārt, lai parādītu Siguldas novada kultūrvēsturiskās vērtības un amatniecības tradīcijas, atbalstu sniedz Siguldas novada pašvaldība.

Papildus informācija:

Jauno reindžeru kustībā darbojas aktīvi jaunieši – jaunie dabas pētnieki, kuri seko norisēm dabā, cenšas izprast dabas pasaules likumsakarības un vēro ikdienišķos dabas norises. Šajā organizācijā ir iespēja interesantā veidā parādīt jauniešiem, ka dabas un kultūras vērtību aizsardzība un ilgtspējīga attīstība ir nozīmīga un attiecas uz ikvienu. Jauniem reindžeriem domāto pasākumu mērķis ir veicināt interesi un atbildības sajūtu pret dabas vērtībām. Arī jaunieši atzīst, ka šādi pasākumi ir laba iespēja interesanti pavadīt brīvo laiku, piedzīvot daudz jauna, praktiski mācīties dabā un ieinteresēt arī savus vienaudžus par dabas vērtībām.

Eiropā šīs kustības pirmsākumi meklējami Europark federācijā (Europarc Federation), kas apvieno aizsargājamās teritorijas visā Eiropā. Latvijā Jauno reindžeru kustība aizsākās Gaujas Nacionālajā parkā 2004. gadā, pašlaik aizsākto turpina Dabas aizsardzības pārvalde. Savukārt no pērnā gada rudens pakāpeniski tiek veidota Jauno reindžeru kustība arī Ķemeru Nacionālajā parkā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Nikos Travel
,


1st-studio.com
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89272904sec.