Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 15.07.2016 - 17.07.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


15.
jūlijs

PIEKTDIENA


DAUGAVPILS
līdz 17.07.2016
DAUGAVPILS CIETOKSNĪ NORISINĀSIES AIZRAUJOŠS FESTIVĀLS
Festivāls notiks 2016.gada 15.-17. jūlijā Daugavpils cietoksnī. Tas tiek rīkots jau otro gadu, un šogad tajā piedalīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Polijas. Festivāla mērķis ir popularizēt Daugavpils (Dinaburgas, Dvinskas) cietokšņa un pilsētas vēsturi un tēlu, kopt kara vēstures rekonstrukcijas klubu un mantojuma saglabāšanas biedrību kultūru un tradīcijas, tādējādi veicinot tūrisma un uzņēmējdarbības attīstību Daugavpilī.

 
ILŪKSTE
 15.07.2016
NOTIKS AIZRAUJOŠS TŪRISMA RALLIJS «CITĀDAIS CEĻOJUMS»
Ja esi atraktīvs, jautrs, asprātīgs, mazliet azartisks, vēlies patīkami pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem, 2016. gada 15. jūlijā piedalies Ilūkstes novada Tūrisma rallijā "Citādais ceļojums". Maršruts vedīs pa Ilūkstes novadu, lai netradicionālā un atraktīvā veidā popularizētu Ilūkstes novada tūrisma objektus, Sēlijas skaisto dabu, kā arī lai iesaistītu novada iedzīvotājus un viesus novadā notiekošajās aktivitātēs. Rallija laikā noskaidrosim aktīvākās un radošākās rallija dalībnieku ekipāžas.
 
 
DAUGAVPILS
15.07.2016
MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ TIKS ATKLĀTAS SEŠAS JAUNAS IZSTĀDES
Pašā vasaras vidū - 2016. gada 15. jūlijā plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas sešas jaunas izstādes ar starptautiski atpazīstamu mākslinieku darbiem.Daugavpils Marka Rotko mākslas centra jūlija, augusta un septembra izstāžu sezona nebeigs pārsteigt, šoreiz mākslas gardēžiem piedāvājot īpaši izraudzītu autoru plejādi ar lieliskām izstādēm: Marks Šagāls "Mirušās dvēseles" (no Vitebskas Marka Šagāla muzeja Baltkrievijā), Pols Hakslijs "Sešas desmitgades" (Lielbritānija), Evrims Ozeskidži "Ierobežots dialogs" (Turcija), Laura Guoke "Lietuviešu ciemā" (Lietuva), Alkesandrs Dembo "Uzdrīkstēšanās" (Latvija), I Starptautiskās keramikas biennāles konkursa izstāde "Martinsona balva" ar 33 pasaules valstu keramiķu veikumiem.

 
CĒSIS
līdz 14.08.2016
CĒSĪS NORISINĀSIES DESMITAIS MĀKSLAS FESTIVĀLS
Cēsu Mākslas festivāls šogad svin savu desmito gadadienu un tas noritēs no 2016. gada 15.jūlija līdz 14.augustam. Par šī gada programmas vienojošo vadmotīvu izvēlēta tēma "Ainava". "Aizsākot festivālu, neticējām, ka tas tik veiksmīgi pastāvēs desmit gadus. Ne tikai pastāvēs, bet būs iekarojis stabilu un unikālu vietu vasaras kultūras pasākumu blīvajā piedāvājumā kā lielākais multidisciplinārais profesionālās mākslas festivāls ārpus Rīgas. Cēsu Mākslas festivāls iemantojis mākslinieku uzticību un ieguvis pastāvīgu apmeklētāju loku. Gadu gaitā ir izveidojies īpašais Cēsu Mākslas festivāla zīmols - mūs atpazīst kā festivālu, kas savas programmas notikumos koncentrējas uz jauno, pārsteidzošo, neordināro un aktuālo mākslā kombinācijā ar klasiskām vērtībām, kuru aktualitāte nekad nenoveco," aizvadīto periodu vērtē festivāla direktors Juris Žagars.


DAUGAVPILS
līdz 17.07.2016
DAUGAVPILĪ NOTIKS «STARPTAUTISKAIS KARA VĒSTURES REKONSTRUKCIJAS KLUBU FESTIVĀLS»
2016. gada 15. – 17.jūlijā Daugavpils cietoksnī notiks Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas kara vēstures rekonstrukcijas klubu dalībnieki. Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis informēja, ka  festivāls tiek rīkots otro reizi, un tam ir divi galvenie mērķi – Daugavpils cietokšņa un kara vēstures rekonstrukcijas klubu kustības popularizēšana. Jānis Ostrovskis uzsvēra, ka festivālā būs pārstāvētas divas "karojošās puses", proti,  Francijas un Krievijas impērijas  armijas karavīri, kopskaitā ar ap 100 dalībnieki. Tādejādi improvizēto kauju dalībnieki pasākuma apmeklētājiem dos iespēju iztēloties, kā  franču karaspēka karavīri  sāka uzbrukumu Dinaburgas (Daugavpils) cietoksnim.  Toreiz, 1812.gada 1. Jūlijā,  pirmā cīņa ilga  ilga četras stundas, un cietokšņa aizstāvjiem izdevās atvairīt uzbrukumu.

RĪGA
 15.07.2016
RĪGAS SV. PĒTERA BAZNĪCĀ SKANĒS SENĀS MŪZIKAS KONCERTI
Turpinot vasaras koncertu sēriju, piektdien, 15. jūlijā plkst. 16.00 un plkst. 17.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām uz baroka mūzikas koncertiem programmā "Mūzika vasaras vakarā". Pusstundu garajās koncertprogrammās skanēs agrīnā itāļu un vācu baroka mūzika Latvijā labi pazīstamu mūziķu, senās mūzikas interpretu, Evitas Zālītes (soprāns), Ievas Nīmanes (baroka oboja, blokflauta), Aināra Paukšēna (viola da gamba, čells) un Jāņa Pelšes (klavesīns) izpildījumā. Koncertprogrammā tādu pasaules dižgaru kā Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa Georga Filipa Tēlemana, Domeniko Gabrielli u.c. skaņdarbi.

RĪGA
15.07.2016
RĀTSNAMĀ ATKLĀS FOTOIZSTĀDI «SANDJEGO RĪDZINIEKA ACĪM - CEĻOJUMA FOTOGRĀFISKĀS PIEZĪMES »
Piektdien, 15. jūlijā plkst. 13.00 Rātsnama 1. stāvā atklās fotoizstādi "Sandjego rīdzinieka acīm – ceļojuma fotogrāfiskas piezīmes". Izstādes atklāšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. Andris Ameriks, ASV vēstniecības kultūras atašejs Metjū Tompsons (Matthew Thompson ) un Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs.
     
16.
jūlijs


SESTDIENA


VENTSPILS
līdz17.07.2016
«KURLAND BIKE MEET 2016» VENTSPILĪ PULCĒS MOTOSPORTA ENTUZIASTUS
Ventspilī no 15. līdz 17. jūlijam norisināsies gadskārtējais Starptautiskais Baltijas jūras reģiona valstu motobraucēju salidojums "Kurland Bike Meet 2016". Latvijas Motoklubu asociācija KURLAND BIKE MEET pulcēs ventspilniekus, motosporta entuziastus. Kopējais dalībnieku un apmeklētāju skaits plānots ap 5000 no visas Latvijas un tuvējām ārvalstīm. Pasākumu ir aicināti apmeklēt Zviedrijas, Baltkrievijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas. Krievijas moto klubi un motociklisti.

JŪRMALA
16.07.2016
JŪRMALĀ NOTIKS IKGADĒJIE JOMAS IELAS SVĒTKI
Sestdien, 16. jūlijā, notiks ikgadējie Jomas ielas svētki Jūrmalā, kas katru gadu gan jūrmalniekus, gan pilsētas viesus priecē ar dažādiem koncertiem, pasākumiem un citām aktivitātēm. No plkst. 13.00 – 19.00 uz Jomas ielas skatuves pie Hotel Jurmala SPA uzstāsies mūziķi un būs iespēja vērot teātra uzvedumus. Plkst. 13.00 uzstāsies Igauņu komponists un ģitārists Argo Vals, pirmais instrumentālās mūzikas pārstāvis, kurš ir nominēts Igaunijas Mūzikas balvai kā labākais vīriešu izpildītājs.

CĒSIS
16.07.2016
CĒSĪS NOTIKS 5.KASEŠU NAKTS
Sestdien, 16.jūlijā, plkst.21.00 Mākslas telpā Mala notiks kārtējais cikla "Kasešu nakts" pasākums. Kasešu naktī piedalīsies un kasetes tīs Cēsu žokejs Raimonds Mežaks un Cēsu kasešu žokeju apvienība Zeme – Gaiss. Zem šī nosaukuma slēpjas skaņu režisors Andrejs Matvejs un gleznotājs Armands Kanaviņš. Pasākuma laikā darbosies VHS atpūtas zona, kurā par video noformējumu rūpēsies video žokejs Ģirts.


RĒZEKNE
16.07.2016
RĒZEKNĒ NOTIKS IELU KULTŪRAS UN SPORTA PASĀKUMS «STREET GAMES»
Sestdien, 16. jūlijā plkst. 13.00 Rēzeknes Festivāla parkā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies ielu kultūras un sporta pasākums "Street Games", kas laika gaitā ir kļuvis par vienu no spilgtākajiem vasaras notikumiem Rēzeknes sporta dzīvē, kur vienuviet pulcējas aktīvi cilvēki gan no Rēzeknes, gan citām Latvijas pilsētām.


SIGULDA
16.07.2016
KLAUSĪTĀJUS PRIECĒS TRADICIONĀLAIS «BEZTALANTA KONCERTS»
Sestdien, 16. jūlijā, XII Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursu "Krustceles mūzikā" ietvaros plkst. 19:00 koncertzālē "Baltais Flīģelis" notiks tradicionālais "Beztalanta koncerts", kurā klausītājus priecēs meistarkursu dalībnieki.


DAUGAVPILS
16.07.2016
SESTDIEN DAUGAVPILĪ PIEKTO REIZI ATGRIEZĪSIES DRIFTA SACENSĪBAS
Ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu sestdien,16.jūlijā, Daugavpilī piekto reizi notiks drifta sacensības. Sacensībām ir pieteicies vēl nebijis skaits dalībnieku- 60, kas sola aizraujošas cīņas visās trijās sacensību klasēs. Piektdien, 15.jūlijā, tiks aizvadīti oficiālie treniņi, bet sestdien, 16. jūlijā, Daugavpilī notiks Triobet Latvijas drifta čempionāta posms un Triobet Latvijas drifta kausa posms.


ROPAŽI
līdz 17.07.2016
LATVIJĀ NORISINĀSIES ZIEMEĻEIROPAS ZONAS RALLIJKROSA PIRMAIS POSMS
2016. gada 16. un 17. jūlijā sporta kompleksā "333" norisināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa pirmais posms, kas būs pirmā reize, kad NEZ sezona tiek atklāta Latvijā. NEZ rallijkrosa sacensības norisināsies četrās ieskaitēs - NEZ Super 1600, NEZ 2000, NEZ Open un NEZ Supercars. Nedēļas nogales ietvaros paralēli NEZ braucieniem norisināsies arī LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posms un LADA RX standarta klases braucieni.
 
JELGAVA
16.07.2016
PIEDALIES IZZINOŠĀ EKSKURSIJĀ PA OZOLNIEKU NOVADU
2016. gada 16.jūlijā pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs organizē ekskursiju Ozolnieku novada svētku ieskaņās "Iepazīsti Ozolnieku novadu!". Ekskursijas gaitā gida pavadībā varēs izzināt Ozolnieku novada vēsturi, apskatīt senus motociklus, kā arī paviesoties saimniecībās un nobaudīt novadā ražotu produkciju – veselīgos ķiploku produktus, gardās sukādes un īstu latviešu sētā ceptu maizi. Tuvojoties Ozolnieku novada svētkiem, kas šogad tiks svinēti 23.jūlijā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā gida pavadībā un iepazīt Ozolnieku novadu. Ekskursija sāksies pie Ozolnieku Tautas nama, kur varēs iepazīt novada kultūras dzīves notikumus, bet novadnieka Alfrēda Zamocka motosporta ekspozīcijā būs iespējams apskatīt unikālus senos moto spēkratus.


DAUGAVPILS
16.07.2016
MARKA ROTKO LĪDZGAITNIEKS POLS HAKSLIJS VIESOSIES DAUGAVPILĪ
Šo sestdien, 16. jūlijā plkst. 12:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, brīdi pirms Martinsona balvas nominantu prezentācijām, noritēs tikšanās ar britu mākslinieku Polu Haksliju. Dienu pēc savas izstādes "Sešas desmitgades" atklāšanas Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, ikvienam ir iespēja tikties ar mākslinieku Polu Haksliju klātienē un uzdot māksliniekam sev interesējošus jautājumus.


JŪRMALA
līdz 10.09.2016
JŪRMALĀ APSKATĀMS TĒLNIECĪBAS PROJEKTS «MĀKSLAS MOLS»
Dzintaru pludmalē pie Turaidas ielas izstādītas trīs Latvijā atzītu mākslinieku -  Roberta Dinera, Ģirta Burvja un Gaita Burvja -  dabas iedvesmotas skulptūras, kas tapušas tēlnieku radošajā darbnīcā Jūrmalā. Tēlniecības izstāde "Mākslas mols" veido biedrība "Erelde" ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu. Bronzā, misiņā, nerūsējošā tērauda un dzintara veidotie mākslas darbi būs izstādīti līdz šim nebijušā veidā -  izgaismotās vitrīnās, kas vizuāli atgādina Jūrmalas videi tik piederīgo jūras apskaloto molu.

17.
jūlijs

SVĒTDIENA


RĪGA
17.07.2016
NOTIKS ĢIMEŅU SPORTA DIENA – VECMĪLGRĀVIS VAR!
Svētdien, 17. jūlijā Rīgas 31.vidusskolas renovētajā stadionā norisināsies Vecmīlgrāvja pirmās sporta spēles "Vecmīlgrāvis VAR!". Tajās tiek aicināts piedalīties ikviens vecmīlgrāvietis, kā arī tuvākas vai tālākas apkaimes iedzīvotājs. Ir tikai viens priekšnoteikums – vēlme sportot. Lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un pievērstu lielāku uzmanību sportiskajām aktivitātēm, Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB), sadarbojoties ar Rīgas brīvostas pārvaldi, nolēma organizēt sporta dienu ģimenēm. Uz pasākumu tiek aicināta gan jaunā paaudze, gan viņu vecāki, gan vecvecāki, - arī tantes un onkuļus droši var ņemt līdzi.


VENTSPILS
17.07.2016
MOTOSPORTA CIENĪTĀJUS PRIECĒS SUPERMOTOKROSA SACENSĪBAS «VENTBUNKERS LIELĀ BALVA 2016»
2016. gada 10. jūlijā, Rīgā tiks dots starts vērienīgajam sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" noslēguma pasākumam, kura mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus atbalstīt un "uzlādēt" uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos sportistus ar līdzjutēju enerģiju. Kopš maija beigām ir aizvadīti pieci krāšņi pasākumi Latvijas lielākajās pilsētās: Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē un Liepājā, un jau šajā nedēļas nogalē rīdzinieku rokās tiks nodota sestās un pēdējās Enerģijas lāpas uzlāde.


RĪGA
17.07.2016
DABAS MUZEJĀ NORISINĀSIES LILIJU DIENAS
Latvijas Dabas muzejā no 2016. gada 13. līdz 17. jūlijam sadarbībā ar zinošajiem liliju kolekcionāriem un selekcionāriem no biedrības "Lilium Balticum" rīko izstādi "Liliju dienas 2016". Cēlas un graciozas, no baltām līdz koši krāsainām – tās ir lilijas, vasaras karalienes, kuras nu jau divdesmit trešo reizi Dabas muzejā krāšņi rotāsies izstādē "Liliju dienas 2016". Dažādas formas, krāsas un smaržas – izstādē būs skatāmas vairāk nekā 200 šķirnes. Šogad biedrības "Lilium Balticum" selekcionāri un kolekcionāri lielāku uzmanību pievērsīs trompetliliju šķirnēm.

SIGULDA
līdz 14.08.2016
SIGULDAS PILS KOMPLEKSA IZSTĀŽU GALERIJĀ SKATĀMA DIZAINERA MĀRČA ZIEMIŅA IZSTĀDE
No 15.jūlija līdz 14.augustam Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā skatāma dizainera Mārča Ziemiņa personālizstāde "Cietā uguns, šķidrais akmens, karstais gars". Šī ir Mārča Ziemiņa pirmā personālizstāde, kurā apskatāms dizaina objekts "Mazākā pirts pasaulē", kas sākotnēji tapis kā autora diplomdarbs. Tas iemieso pirts tradīcijas esenci, tik kompaktu un pilnīgu vienlaikus, lai ar to varētu iepazīstināt plašāku auditoriju arī ārzemēs.

CĒSIS
līdz 14.08.2016
CĒSU IZSTĀŽU NAMĀ TIKS ATKLĀTA OLGAS ŠILOVAS IZSTĀDE «DEPOZĪTS»
No 15.jūlija līdz 14.augustam Cēsu Izstāžu namā apmeklētājiem tiek piedāvāta jauna izstāde. Tiks atklāta tēlnieces Olgas Šilovas izstāde "Depozīts". Latvijas mākslā labi zināmā tēlniece Olga Šilova (1966) radoši un veiksmīgi strādā kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem. Mākslinieces skulptūras atrodas gan Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja kolekcijā, Rīgas, Jūrmalas, Ventspils, Limbažu un Cēsu pilsētvidēs, gan kolekcijās visā pasaulē. O.Šilova strādā ar pārbaudītu tēlniecības materiālu - metālu, galvenokārt izvēloties bronzu un alumīniju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.31023407sec.