Rīgā notiks Āzijas kultūru festivāls

2016. gada 10. septembrī Rīgas Kongresu nama telpas pārvērtīsies par austrumu smaržu un garšu piesātinātu gadatirgu, kur apmeklētājiem būs iespējams iejusties lielāko Āzijas valstu atmosfērā.

Visu dienu no plkst. 11.00 līdz 20.00 varēs izbaudīt Indijas, Ķīnas, Japānas, Taizemes, Korejas, Turcijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Nepālas un daudzu citu Āzijas valstu kultūru. Festivāla noslēgumā plkst.19:00 Kongresu nama lielajā zālē notiks Āzijas kultūru lielkoncerts "Zīda Ceļš", kas veidots kā deju un dzīvās mūzikas šovprogramma.

Ikviens, kuru interesē austrumu kultūra un tradīcijas, tiks aicināts uz ģimenisku, krāšņu un izzinošu pasākumu, kura laikā būs iespēja gan vērot piesātinātu programmu, bez steigas izgaršojot eksotiskos austrumu virtuves gardumus, gan pašiem piedalīties meistarklasēs.

Zīda ceļš iezīmē Austrumu un Rietumu kultūras, garīgo, politisko un ekonomisko telpu. Šo pasauli caurauž karavānu ceļi, savienojot Ķīnu, Indiju, Kazahstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu, Irānu, Turciju un Eiropu kultūrvēsturiskos apvidos, kas plašākai sabiedrībai joprojām tīti noslēpuma plīvuriem.

Āzijas kultūru festivāla 2016 muzikāli horeogrāfiskais projekts skatītājiem pavērs pilnskanīgu Austrumu kultūras burvības, dailes un mistēriju gammu, atklājot izcilākās Āzijas valstu un tautu muzikālās tradīcijas. Festivāla viesus priecēs dzirksteļojoši deju priekšnesumi lirisku un plūstošu skaņdarbu pavadībā. Dzīvās mūzikas ugunīgos ritmus šķils Austrumu senākie mūzikas instrumenti – gušeng (Ķīna), sārods (Indija), dafs un nejs (Irāna), kā arī tabla, tampura, plašs perkusiju klāsts – vedinot klausītājus pie noslēpumainā un diženā Zīda ceļa pirmavotiem.

Īpašu izsmalcinātību un kustības grāciju koncertprogrammā demonstrēs meistarīgie virtuozi – Vang Dan (gušeng) no Ķīnas, Sergejs Ansupovs (sārods) no Latvijas, Hamidreza (dafs, vokāls) no Irānas un Leila Alijeva (vokāls, Latvija), Vigo Račevskis, grupa "Baraka" – neapšaubāmi lounge mūzikas un etnodžeza ģēniji. Premal Madina (premalmadina.com), deju akadēmijas "Essence of Dance" dibinātāja, skatītāju acīm atklās horeogrāfijas neizsmeļamo estētiku, neatkārtojamo niansētību un ķermeņa plastikas eleganci, vedinot mūs uz netveramajām mīlas virsotnēm. Mākslinieku vidū būs arī Kristīna Luna (Lietuva), deju skolas "Bharata" vadītāja Larisa Podskoča, Latvijas Ušu federācija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49924994sec.