Rīgā norisināsies starptautiskais seno spēkratu salidojums «Rīga Retro»

2016. gada 13. augustā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga Retro". Pēc trīs gadu pārtraukuma, kad muzejā norisinājās rekonstrukcijas darbi, brauciens jau atkal startēs no Rīgas Motormuzeja. Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja organizētais pasākums pulcēs dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Apskatīt senos spēkratus interesenti varēs no plkst. 9.30 līdz 12.00 pie atjaunotā Rīgas Motormuzeja, S.Eizenšteina ielā 6.

Šogad seno spēkratu salidojumā Rīga Retro piedalīsies aptuveni septiņdesmit senie automobiļi un motocikli, no kuriem daudzi ir patiesi unikāli un reti sastopami eksemplāri. Vissenākais Rīga Retro spēkrats šogad būs 1934. gada Peugeot 401. Skatītāji varēs redzēt arī tādus interesantus spēkratus kā piemēram 1947. gada BMW R 35 motociklu, kas savulaik ir bijis viens no populārākajiem un ilgāk ražotajiem BMW markas motocikliem, kā arī sportisko 1961. gada MG MGA 1600 un 1967. gada Austin Healey 3000. Skatītāji varēs aplūkot arī dažādus padomju tehnikas ražojumus, kā arī 70. un 80. gadu youngtimer klases spēkratus.

Rīgas Motormuzeja vadītāja vietnieks un Latvijas Antīko automobiļu kluba vadītājs Agris Šmits stāsta, ka "Rīga Retro no citiem seno spēkratu pasākumiem atšķiras ar pārstāvēto seno automobiļu un motociklu skaitu, kā arī daudzveidību. Senie spēkrati izvēlēti tā, lai tie raksturotu 20. gadsimta mašīnbūves vēsturisko attīstību Latvijā un pasaulē".

Plkst. 12.00 pēc spēkratu izstādes pie Rīgas Motormuzeja tiks dots starts tradicionālajam parādes braucienam cauri Rīgai maršrutā S.Eizenšteina iela - Biķernieku iela - Ieriķu iela - Zemitāna tilts - A. Čaka iela - Marijas iela - 13. janvāra iela - Krasta iela – Maskavas iela.

Laika posmā no 13.30 līdz 15.00 senie spēkrati būs apskatāmi Ikšķilē,  800-gades parkā. Pēc tam dalībnieki pa dažādiem maršrutiem dosies uz Odzienas pili, kur paredzēts pasākuma noslēgums.

Pasākumu organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs, atbalsta Odzienas muiža, CSDD, Ergo, Ikšķiles pilsēta, Kvikworks un Pony&Smith.

Rīgas Motormuzejs ir atvērts katru dienu no 10:00 līdz 18:00. Vairāk par biļešu cenām, atlaidēm un bezmaksas apmeklējumiem iespējams uzzināt muzeja mājas lapā: www.motormuzejs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44766998sec.