Rīgā atskanēs ērģeļmūzikas koncerts «Atvadas no vasaras»

2016. gada 30. augustā, plkst.18:00 Jaunajā Sv. Ģertrudes baznīcā (Rīga, Brīvības 119, pietura "Tallinas") atskanēs ērģeļmūzikas koncerts "Atvadas no vasaras".

Pazīstamā ērģelniece Lilita Ozola piedāvā koncerta programmu, kurā apmeklētāji varēs dzirdēt izcilā franču komponista Marsēla Diprē "Trīs prelūdijas un fūgas" op.7, latviešu ērģeļmākslas pamatlicēja, komponista Alfrēda Kalniņa gleznaino "Pastorāli", spilgtu, bet maz dzirdētu franču komponista Marsēla Lanketē dzirkstošo "Tokātu", kur klausītāji noteikti saklausīs spēcīgās dabas vasaras atvadu intonācijas.

Koncerta apmeklētāji varēs arī ieklausīties tautiskos motīvos, ko koncerta programmā nodrošinās komponista Romualda Jermaka latviešu tautasdziesmu apdares ērģelēm (5.burtnīca). No milzīgā tautiskā klāsta šoreiz atskanēs - Ik vakaru dziedāt gāju - Kas dimd, kas rib - Kade pārnāksi bāleliņ '- Aiz kalniņa meitas dzied - Smagi liecu to lazdiņu - To celiņu rītā gāju.

Noslēgs šo košo tautasdziesmu vainagu ērģeļu kompozīcija "Arājiņi, ecētāji", kur viedā tautas balss apstiprina – "Siltu, jauku Dieviņš deva vasariņu. Lai aug mieži, lai aug rudzi, garajāmi vārpiņāmi. Dzied putniņi, dzied ganiņi, arājiņi gavilēja! "

Koncerta ietvaros izskanēs arī ievadvārdi, kuri palīdzēs klausītājiem iedziļināties mūzikas tēlos un izpausmēs. Paskaidrojumi tiks sniegti trijās valodās – latviski, angliski un krieviski.

Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā katru nedēļu, sestdienā, plkst. 18.00, skanēs ērģeļmūzika, kura palīdzēs cilvēkiem relaksēties, kā arī sakrāt enerģiju visai darba nedēļai. Visi Rīgas iedzīvotāji, kā arī pilsētas viesi tiek aicināti uz labdarības ērģeļmūzikas koncertiem. Koncerti tiek veidoti ar ieceri sniegt apmeklētājiem māksliniecisku ieskatu garīgās vērtībās, iepazīstināt klausītājus ar pasaulslaveniem šedevriem , kā arī ar vēl maz dzirdētiem skaņdarbiem. Koncerti tiek organizēti ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai, ko baznīca izmanto, lai atbalstītu latvijas ev.-lut. baznīcas diakonijas dienas centrus bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15683508sec.