Rīgā ar superfinālu noslēgsies spēkavīru čempionāta sezona

Sestdien, 17.septembrī, Rīgā pie Brīvības pieminekļa norisināsies Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta superfināls, kas būs šīs sezonas noslēdzošais posms.

Kopš maija pašmāju spēcīgākie vīri apceļojusi daudzas vietas Latvijā. Aizvadījuši piecus regulārā čempionāta posmus, divus tandēmu turnīrus un tikpat rekordu dienas pasākumus. Šīs nedēļas nogalē visi labākie atlēti tiksies galvaspilsētā, lai startētu superfinālā, pēc kura arī taps zināms šīs sezonas čempions.

Cīņa solās būt ļoti sīva, laukumā valdīs vēl neredzēta spriedze un nokaitētas emocijas, jo šogad uz uzvarētāja kausu pretendēs vairāki ļoti spēcīgi atlēti. Savu labāko sniegumu noteikti demonstrēs abi līderis Artis Plivda un viņa tuvākais sekotājs Aivars Šmaukstelis. Kuldīdznieki Jānis Šleckus un Edgars Andersons pēdējā laikā arī parādījuši, ka cīnīsies līdz galam. Oskars Martužans šosezon aizvadījis vien pāris nopietnas sacensības, tomēr sportiskā forma ir izcila vēljoprojām. Nopietnu konkurenci iepriekšminētajiem vīriem sastādīs arī Didzis Zariņš, kurš triumfēja pērnā gada čempionāta sezonas kopvērtējumā, un sacensību gaisotni saspringtāku noteikti padarīs arī Daiņa Zāģera piedalīšanās.

12.30 sāksies priekšsacīkstes, kurās spēkavīri izpildīs piecus vingrinājumus – 16 tonnas smagas degvielas cisternas vilkšana, krucifikss, kurā izstieptās rokās vīri turēs 30 kg, “spēka trepē” nesīs 200, 225 un 250 kg smagus klučus, kā arī stāsies pretī “Triobet pulkstenim”, kur uz rokām būs 390 kg un turēs “Škoda” vieglo automašīnu herkulesa tvērienā.

Savukārt no 17.00 līdz 20.00 laukumā ies viskarstāk, jo astoņi labākie atlēti turpinās sacīkstes un veiks vēl piecas disciplīnas, kā kopsummā noteiks pašu spēcīgāko šī gada spēkavīru. Iespējams, kritīs kāds rekords, jo uzdevumi būs īpaši smagi un svari tajos lielāki nekā ierasts.

Notikumiem sacensību laukumā varēs sekot līdzi arī televīzijas tiešraidē kanālā Rīga TV24. Sīkāka informācija mājaslapā www.stiprinieki.lv.    

2016.gada spēkavīru sezonas galvenais partneris “RERE Grupa”. Ģenerālsponsors “Triobet”, atbalsta “Škoda”, Latvijas Nafta, “WoodCon” un “Fiskars”. Informatīvie atbalstītāji “Rīga TV24” un sportacentrs.com, radio “Star FM”. Organizē biedrība “Stiprinieku republika”.

 “Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta” superfināls notiks , aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida festivāla “Rīgas Sporta nakts” laikā. Dažādas sportiskas aktivitātes Rīgas centrā paredzētas līdz pat 22.00, bet stundu vēlāk pie tirdzniecības centra “Alfa” pirmo reizi notiks līdz šim nebijis “Brīvības ielas nakts brauciens”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4720962sec.