17. septembrī Rīga atradīsies mīlestības dejas virpulī

Kas vieno Rīgu, Ņujorku, Krakovu, Sidneju, Sanpaulu, Taškentu, Vladivostoku, Deli un simtiem citu pilsētu visā pasaulē?

Katru gadu septembra vidū visā pasaulē svin Starptautisko Zouk dienu. Šogad Starptautiskais Zouk-flešmobs jeb zibakcija notiks sestdien - 17. septembrī. Rīgā Zouk zibakciju varēsiet vērot divreiz: pirmo reizi dejotāji izpildīs horeogrāfiju plkst. 13.00 tirdzniecības centrā ''Spice'', savukārt otro reizi  dejotājus varēsiet vērot Līvu laukumā, plkst. 15.00.  

Pirms diviem gadiem – 2013. gadā, zouk-flešmobs notika 21. septembrī, kas visā pasaulē tiek atzīmēta kā Miera diena. Šogad flešmobs notiks 17. septembrī, bet skaistā ideja un sauklis paliek nemainīgs: ''zouk – mīlestības deja, kas apvieno visu pasauli''.

Kas tad īsti ir zouk? Zouk tulkojumā nozīmē – ''festivāls'', ''ballīte''. Tā ir deja, kas radusies karstajā Brazīlijā. Apmēram pirms 30 gadiem Brazīlijas profesionālie dejotāji nolēma apvienot lambadas karstasinīgumu ar moderno deju eleganci. Eiropā šī deja parādījās sākot ar 2000.g., un kopš tā laika zouk nemitīgi attīstās un kļūst aizvien populārāks daudzviet pasaulē.

Neiedziļinoties pārāk daudz teorijā, zouk – tā ir sociāli romantiska deja, kurā apvienojas mīlestība, kaisle, maigums un jutekliskums. Dejot zouk var jebkurš un praktiski pie jebkuras mūzikas – RnB, HipHop, Pop, Rock, Lounge... Katra zouk-deja ir improvizācija, eksperimenti un neatkārtojami unikāla spēle ar mūziku un partneri; tieši tāpēc šo deju ir iemīļojuši daudzi dejotāji visā pasaulē.

Šogad Latvija piedalīsies zouk-flešmobā jau ceturto reizi. Informācija par vienīgo skolu Latvijā, kur var apgūt zouk deju, ir atrodama šajā mājas lapā – www.zouk.lv, savukārt redzēt kā dejo zouk Latvijā iespējams ir šeit - https://youtu.be/2y3tRA-15Vo.

17.septembrī Rīgas dejotāji, jeb kā viņi mēdz sevi dēvēt – ''zukeri'', parādīs visiem īstu mīlestības deju – Zouk. Nāciet un Jūs iegūsiet daudz spilgtu un pozitīvu emociju!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kā notika zouk-flešmobs pagājušajā gadā visā pasaulē? Piedāvājam noskatīties video -
https://youtu.be/H4ieTaU-nEY~~HEAD=pobj, savukārt Latvijā flešmobs norisinājās šādi: https://youtu.be/cMgQjFdC76U~~HEAD=pobj.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53050208sec.