ES mājā Eiropas Valodu dienā aicina iepazīt deviņas dažādas Eiropas valodas [1]

Eiropas Valodu dienā, 26. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 17.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā aicinām piedalīties darbnīcās un iepazīt deviņas dažādas valodas: franču, igauņu, itāļu, nīderlandiešu, poļu, spāņu, vācu, zviedru un zīmju. Šī gada nodarbību vadmotīvs – „Labie vārdi Eiropas valodās”.
Daudzvalodība ir noteikta Eiropas Savienības (ES) līgumos un atspoguļo ES kultūru un valodu daudzveidību. ES ir 24 oficiālās valodas, līdz ar to visiem ES pilsoņiem ir tiesības piekļūt ES dokumentiem savas valsts oficiālajā valodā, kā arī rakstīt ES institūcijām un saņemt atbildi savā valodā.
Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē  Eiropas Valodu dienu, kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, to daudzveidībai un apguvei visa mūža garumā.
Eiropas Valodu dienas darbnīcās ES mājā ikvienam interesentam bez priekšzināšanām būs iespēja iepazīt kādu no deviņām Eiropas valodām. Aicinām piedalīties, lai dzirdētu valodu skanējumu, iemācītos pateikt nozīmīgus vārdus un frāzes, kā arī, iespējams, gūtu iedvesmu kādu no šīm valodām apgūt padziļināti!
No plkst. 13.00 līdz 13.40 paralēli notiks franču, poļu un vācu valodas darbnīcas, no plkst. 14.00 līdz 14.40 – igauņu, zīmju un zviedru, no plkst. 15.00 līdz 15.40 – franču un spāņu, no plkst. 16.00 līdz 16.40 – itāļu un nīderlandiešu.
Franču valodu Eiropas Valodu dienā būs iespēja iepazīt divās dažādās darbnīcās: plkst. 13.00 kopā ar Francijas institūta Latvijā pasniedzējiem, plkst. 15.00 – ar Latvijas Universitātes Romānistikas nodaļas lektorēm.
"Café français" (Franču kafejnīcu) plkst. 15.00 ielūdz apmeklēt Latvijas Universitātes lektore, franču valodas tulks Irina Kalinina un Latvijas Universitātes lektore, franču valodas un literatūras pasniedzēja Olga Billere.
Igauņu valodu darbnīcā iepazīt ļaus Triin Jyrgenstein. Pasniedzēja ir ieguvusi pedagoģijas maģistra grādu Tartu Universitātē, igauņu valodu un literatūru skolēniem māca kopš 19 gadu vecuma. Igaunijas valdības uzdevumā viņa jau gadu ir Latvijā un māca igauņu valodu Rīgas Igauņu pamatskolā.
Itāļu valodas darbnīcas laikā būs iespēja mācīties teikt komplimentus. To palīdzēs darīt pasniedzēja Rita Tura, aktīva ALII (Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociācijas) biedre, kas šobrīd studē tulkošanu maģistrantūrā Latvijas Universitātē, kā arī vada itāļu valodas kursus.
Nīderlandiešu valodas nodarbību vadīs nīderlandiešu valodas un kultūras vieslektores Latvijas Kultūras akadēmijā: Nīderlandes vēstnieka Latvijā kundze Mieke Langenberg-Tissot van Patot un filoloģeCharlotte Vandersmissen.
Ar poļu valodu darbnīcā iepazīstinās filoloģijas doktore Kristīne Barkovska, kultūras, izglītības un mediju eksperte Polijas Republikas vēstniecībā Latvijā, kā arī poļu filoloģijas pasniedzēja, docente Daugavpils Universitātes Humanitārajā fakultātē.
Spāņu valodas nodarbību vadīs Javier Fernandez Cruz, kurš ir spāņu kultūras centra „Seneca” direktors un Latvijā pasniedz spāņu valodu jau desmit gadus. Javier Fernandez Cruz ir mācījis spāņu valodu dažādos privātos valodu centros, kā arī Rīgas Kultūru vidusskolā.
Ar vācu valodas skanējumu atraktīvā un muzikālā veidā iepazīstinās Latvijā labi zināmais vācu mūziķisJorans Šteinhauers. Jorans labi pārvalda vairākas valodas, arī latviešu, bet vācu valoda ir viņa dzimtā valoda.
Zviedru valodas darbnīcu vadīs Zviedrijas vēstniecības Otrais sekretārs Johanness Danielssons, kurš pārvalda zviedru, angļu, krievu, franču un portugāļu valodas.
Zīmju valodas nodarbību vadīs Lilita Janševska, Latvijas Nedzirdīgo savienības Rehabilitācijas centra Zīmju valodas attīstības nodaļas vadītāja, bijušais surdotulks, tagad lektore Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžā, kur sagatavo surdotulkus. L.Janševska vada arī zīmju valodas kursus.
     
 
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
Eiropas valodu darbnīcas ES mājā notiks sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Romānistikas nodaļu, Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociāciju, Rīgas Igauņu pamatskolu, Nīderlandes vēstniecību Latvijā, Latvijas Kultūras akadēmiju, Polijas vēstniecību Latvijā, spāņu kultūras centru „Seneca”, Gētes institūtu Latvijā, Zviedrijas vēstniecību Latvijā un Latvijas Nedzirdīgo savienības Rehabilitācijas centru.
 
Vairāk info: http://esmaja.lv/eiropas-valodu-diena/es-maja-eiropas-valodu-diena-aicinam-iepazit-devinas-dazadas-eiropas-valodas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Estera 12/08/2020 01:18 Vienmēr prieks iegriezties EU majā. Prieks, ka darbinieki super pasākumus organizē.
Iesaku viņu FB lapai piesekot, ja negribat palaist garām jaunākos pasakumus. Un te var nedaudz palasīt par franču valodas iespējam un valodu ka tādu faktos un vēsturē:
https://tulkot.lv/tulkosana/valodas/francu-valoda/

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73322415sec.