Festivālā ARĒNA zvaigžņu vidū – Lisabonas ģitāru kvartets

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA šogad svin piecpadsmito jubileju un klausītājiem piedāvā īpaši krāšņu programmu ar pasaules līmeņa zvaigžņu piedalīšanos. Vieni no ievērojamākajiem šī gada festivāla viesiem būs izcilais Lisabonas ģitāru kvartets, kuri 10. novembrī Kalnciema kvartālā, Rīgā un 12. novembrī "Hotel Promenade" Hika zālē, Liepājā uzstāsies ar programmu no sava jaunā albuma Prima Luce.

Lisabonas ģitāru kvartets (Lisbon Guitar Quartet) ir viens no ievērojamākajiem ansambļiem Portugālē. Desmit savas pastāvēšanas gadu vēsturē kvartets atskaņojis vairāk nekā 60 koncertu un muzicējis kopā ar daudziem pasaulslaveniem mūziķiem. Kvarteta repertuārā ir daudz mūsdienu portugāļu komponistu oriģinālmūzikas, tāpēc festivāls ARĒNA ir gandarīts par iespēju Latvijas klausītājiem baudīt viņu sniegumu.


Koncertos Rīgā uz Liepājā dzirdēsim kompozīcijas, kas veltītas kvartetam un kas izdotas jaunajā albumā Prima Luce. Veidojot savas koncertprogrammas un izvēloties darbus no milzīgā klasiskās mūzikas kompozīciju klāsta, kvartets cenšas īstenot mērķi oriģinālā veidā savienot kvalitāti un savdabīgumu. Arī veidojot sava albuma Prima Luce saturu, mākslinieki sekojuši šim principam un šoreiz izvēlējušies portugāļu mūzikas autoru darbus, kas sacerēti 21. gadsimtā, padarot šo programmu spilgti mūsdienīgu. Koncerta programmā iekļauti skaņdarbi, ko radījuši Karloss Marekos (Carlos Marecos), Manuels Duraū (Manuel Durão), Klaudžio Kruzs (Cláudio Cruz), Fransisko Tavaress (Francisco Tavares), kā arī pašu Lisabonas kvarteta dalībnieku rakstītas kompozīcijas: Andrē Santosa (André Santos) un Žozē Džiaza (José Dias) darbi.


Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto SAKLAUSI NĀKOTNI! ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. Šis ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.


Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, viesnīcas Konventa sēta, Wallonie-Bruxelles-International, Arts Council Malta, Arts Council Norway, Bergen County Council, Hordaland County un Music Norway atbalstu.


Koncerta biļetes Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26349616sec.