Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz īpašu Senioru dienas programmu

Svētdien, 30. oktobrī, pulksten 14:00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz īpašu un neparastu Senioru dienas programmu. Tā būs tikšanās ar leģendāru personību – alpīnistu, inženieri, zemessargu, meistaru ar zelta rokām, dzīves gudru un atsaucīgu cilvēku, šarmantu kungu - Imantu Zaulu.  Imants stāstīs, demonstrēs filmā uzņemtus unikālus kadrus, kā arī sniegs iespēju apskatīt interesantas relikvijas.

Imanta Zaula dzīves mācības, krāsas, piedzīvotais, saprastais, pārdzīvotais, izpriecātais, izsāpētais kāpjot pasaules kalnu virsotnēs, Latvijas baznīcu torņos uzstādot  gaiļus, krustus, zvanus un vēja rādītājus, kā arī “vienkārši”, ziemā Rīgas Doma krustejas jumtu atbrīvojot no milzu sniega blākiem un lāstekām, kā arī strādājot uz apledojuša Latvijas televīzijas torņa 337m augstumā – tie ir elpu aizraujoši stāsti.  

Imants Zauls, kopā ar Teodoru Ķirsi, bija pirmie Latvijas alpīnisti, kas 1995. gadā uzkāpa pasaules augstākajā virsotnē Everestā (8848 m) un uznesa tajā Latvijas karogu. Kalni un virsotnes gadu gaitā bijušas daudz, arī daudz prieka un sāpju. Imants ir saņēmis kalnu iekarotāja goda nosaukumu – Sniega Leopards, kā arī Triju Zvaigžņu ordeni.

Imanta Zaula ikdiena rit Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, kurā, jau 41 gadu, viņš ir galvenais inženieris, viņa pārziņā - Doma kompleksa ēku jumtu un pagrabu labirinti, atslēdznieku darbi, santehnikas un apkures iekārtas. Imanta prasmi atrisināt teju ikvienu sadzīviski saimniecisko problēmu, viņa meistarību, uzstādot apkures sistēmas, pat ar saules baterijām un zemes siltumu, ir novērtējuši gan draugi, gan tuvi un tāli paziņas. Imants ir sirsnīgs un atsaucīgs cilvēks, kurš, iespēju robežās, centīsies izpalīdzēt ikvienam. Domājams, ka Imants varētu arī ieteikt, kā tikt galā ar kaitēm, kādi “knifi” ļauj saglabāt aktivitāti, enerģiju, dzīvesprieku.

“Tas ir tāds dzīvošanas veids, kur gadiem nav īpašas nozīmes. Svarīgākās ir sajūtas. Lai kā bijis pirms tam, kad esi kalnos, visu vari. Nekas nesāp. Organisms pārslēdzas. Atgriezies mājās atjaunots un mierīgi vari tikt galā ar ikdienu. Turos pie pārliecības, ka pat smagākās nastas atsvaram katrs pats taču var kaut ko nolikt pretī. To, kas mazliet pavelk uz augšu. Man tie ir kalni. Un draugi – savi cilvēki. Ļoti patīk palīdzēt, tāpēc draugu ir daudz. Taču nekad nejūtos viņu izmantots, jo man patiesi ir labi, ja labi citiem”, saka Imants Zauls.

Senioru dienas programmas apmeklētājiem – pensijas gadus sasniegušajiem, īpaši draudzīgā ieejas maksa muzejā: EUR 0,71, programmas īpašais piedāvājums - stāstījums, filmas demonstrējums - bez maksas. Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Avis
,


Cēsu TIC
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56351495sec.