Krāšņi noslēdz Rīgas modes nedēļas 25. sesiju

No 27. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā norisinājās jubilejas 25. Rīgas modes nedēļa. Šīs sezonas piesātinātā programma ietvēra sevī ne tikai dizaineru profesionālās modes skates viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija, bet arī tematiskus pasākumus, prezentācijas un krāšņas ballītes dažādās radošajās un konceptuālajās vietās.

 RFW laikā modes skašu programmas ietvaros tika prezentētas plaši pazīstamu Latvijas un ārzemju modes zīmolu 2017. gada pavasara–vasaras sezonas prêt-à-porter kolekcijas: M-Couture, NÓLÓ, Amoralle, Katya Katya Shehurina, Anna Led, Dace Bahmann, QooQoo, One Wolf, Paviljons, Deeply Personal, Natālija Jansone, Narciss, Federica Tosi (Itālija), Ivo Nikkolo (Igaunija), un šīs sezonas debitants – zīmols Talented. Speciālajā skatē jaunās bērnu apģērbu kolekcijas rādīja zīmoli Lazy Francis, Paade Mode un Aristocrat Kids.

 Vēl viena šīs sezonas debitante – dizainere Evija Šaitere – prezentēja savu kolekciju, ar kuru šī gada vasarā uzvarēja starptautiskajā dizaineru konkursā Honkongā Fashion Future for Hong Kong, konceptuālās izstādes veidā. Baltijas modes federācija sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un Itālijas augstskolu Istituto Europeo di Design piešķīra Evijai Šaiterei par sasniegumiem balvu – 4 nedēļu vasaras apmācības kursu IED Milānā. Balvu dizainerei pasniedza personīgi profesors Bruno Manfuso, kurš bija atbraucis no Milānas uz izstādes atklāšanu, un savas vizītes laikā uzstājās Latvijas Mākslas akadēmijā ar lekciju «Pasaules modes galvaspilsētas šodien».

 RIGA FASHION WEEK ietvaros notika arī dažādi tematiski pasākumi: pasākums pircējiem un žurnālistiem preses šovrumā 8ROOMS, Igaunijas mūsdienu rotu izstāde „Gaisa pils” mākslas galerijā Putti, Latvijas dizaineres Elīnas Dobeles apavu kolekcijas prezentācija un frizūru tendenču šovs Essential Looks no Schwarzkopf Professional. Pēc tradīcijas RIGA FASHION WEEK laikā visi interesenti varēja apmeklēt divas ballītes Rīgas modes nedēļas oficiālajā klubā Coyote Fly Lounge Club: RFW Models & Fans Party un Samsung Galaxy Party. Ballīšu laikā notika zīmolu Bulichev un Baltman modes skates un tika nosauktas un apbalvotas Rīgas modes nedēļas vēsturē vispieprasītākās modeles: Beāte Stivriņa, kura jau desmit gadus piedalās RFW modes skatēs; «Patriotiskākās modeles» titulu ieguva modele Māra Sleja, kura kā modele strādā tikai Latvijas teritorijā; Svetlana Kiseļova, kura RFW skatēs piedalījās daudzas reizes, kā arī ir modeļu aģentūras “Freyja Model Management” īpašniece; Eva Bērziņa – šīs RFW sezonas imidža kampaņas seja un tādu prestīžu zīmolu skašu dalībniece: Channel, Docle&Gabbana, Armani, Kenzo u.c.; Samanta Goldberga – visperspektīvākā jauna modele, kura vairākās pēdējās RFW sezonās bija populārākā modele. Visas meitenes saņēma stikla statuetes un RFW Super Model titulu, kā arī dāvanas no Rīgas modes nedēļas partneriem: kosmētiku ArtDeco, Rafaello saldumus un Evian designed by Kenzo.

 Šajā rudenī jubilejas Rīgas modes nedēļa bija īpaša vairāku iemeslu dēļ, un viens no tiem – RFW pārstāvēto dizaineru zīmolu pop-up veikalu darbība, kuros 1. un 2. novembrī varēja nopirkt tērpus no tikko parādītajām Modes nedēļā dizaineru kolekcijām. Kā arī pirmo reizi Rīgas modes nedēļas vēsturē no RIGA FASHION WEEK galvenās norises vietas, viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija, internetā tika raidīta oficiālā tiešā translācija portālos Tvdom.tv un Delfi TV. Tiešās translācijas vadīja populārā TV raidījumu vadītāja Maija Silova un modes blogeris Deniss Ševeļovs (@fashionslogger). Tiešo pārraižu programma ietvēra intervijas ar dizaineriem, pasākumu viesiem un ārvalstu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī modes ekspertu komentārus un modes skašu fragmentus.

 Par vēl vienu veiksmīgu pagrieziena punktu Rīgas modes nedēļās attīstībā var skaitīt sadarbību ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), kas šosezon RFW ietvaros organizēja starptautisko apakšveļas nozares forumu Lingerie Industry Forum in Latvia. Pasākuma galvenais mērķis bija pievērst starptautisku apakšveļas nozares profesionāļu uzmanību Latvijas apakšveļas klastera kapacitātei. Šī projekta ietvaros 1. novembrī Baltijas modes federācija organizēja 12 Latvijas apakšveļas ražotāju kolekciju skati - Lauma Lingerie, Orhideja, V.O.V.A, Gracija Rim, Rosme, Novella, Nikol Djumon, V.I.P.A, Stefi L, Regina N, Glora, Flash You and Me.

 Jau 12 gadu laikā divas reizes gadā RIGA FASHION WEEK kļūst par Rīgas centrālo kultūras dzīves notikumu, pulcējot vienuviet ne tikai starptautiski atzītus dizainerus, bet arī pasaules lielāko plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, blogerus, modes industrijas ekspertus un pircējus no dažādām valstīm. Šajā sezonā Rīgas modes nedēļu apmeklēja iepircēji no 6 valstīm - LC Fashion (Francija), Margreeth Olsthoorn (Holande), Temporary Showroom (Vācija), www.Baltic.market, Kick The Moon (Lietuva), Freedom Store, Dan Mode un Lef27+2 (Krievija), kuri jau uzreiz pēc RFW skatēm, pasūtīja zīmolu Natālija Jansone, QooQoo, Anna Led un Nolo tērpus, kā arī izrādīja interesi Katya Katya Shehurina, Deeply Personal un One Wolf kolekcijās.

 Rīgas modes nedēļas 25. sezonai tika akreditēts rekordliels skaits masu mediju pārstāvju. Jubilejas RIGA FASHION WEEK apmeklēja žurnālisti un blogeri no 37 prestižajiem ārzemju izdevumiem no 7 valstīm - Vogue.it, Vogue.ru, Elle.it, Elle.ua, L'Officiel Italia, L'Officiel Lithuania, Glamour Italia, Collezioni Donna, TheFashionInsider.com, Eclectic Magazine, Fashion Channel, MediaSet, Geometria.ru, Design42day.com, FashionTime.ru, Intermoda.ru, Fashiondigest.ru, PROfashion, DRESS CODE magazine, TV3+ Estonia, Moteris, Laima, Anne & Stiil, YANA magazine, Naised magazine, NAINE magazine, Delfi.ee, Models.com, Модный magazin, FoxFlyFilm.com, Newkewl.com, Behind scenes PR-girl blog, Catwalk.ee, Hooligan Hamlet blog, Lucine's Blog, Absentta blog, Lithuanian Beauty Blog.

 Ir vērts pieminēt, ka šajā sezonā pirmo reizi RFW pastāvēšanas vēsturē Rīgas modes nedēļu atbalstīja valsts iestādes – Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūra (LIAA) un Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF). RFW organizatori pauž cerību, ka šī sadarbība attīstīsies un kļūs pastāvīga. 25. Modes nedēļu bez modes industrijas speciālistu un sabiedrībā slaveno personību apmeklēja arī tādas valsts amatpersonas kā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, LIAA direktors Andris Ozols, politiķe Ingūna Sudraba, Itālijas vēstnieks Latvijā Sebastiano Fuļči, Rīgas domes deputāts Dainis Locis, Latvijas raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Eiropas lietu komisijas Saeimā priekšsēdētāja Lolita Čigāne un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


1st-studio.com
,


Grand Palace Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.36511993sec.