Mākslinieks Roberts Koļcovs 8.novembrī Kalnciema kvartāla galerijā atklās jubilejas personālizstādi „Nāru portreti”

Otrdien, 8.novembrī Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta mākslinieka Roberta Koļcova jubilejas personālizstāde „Nāru portreti”, kur varēs aplūkot skulptūras, grafikas darbus, lielformāta gleznojumus un porcelāna apdruku.


Grafikas darbus šogad pārstāv nedaudz neparastu, dekoratīvu darbu cikls, kur, neraksturīgi R. Koļcovam nav figurālu tēlu klātbūtnes, bet raksturīgais paliek simbolisks augu attēlu ritms, nenovēršoties un saglabājot Botāniķa tēlu (R. Koļcova nosacītais pseidonīms) arī šoreiz. Pie grafikas darbiem var minēt arī uz audekla veidotas kompozīcijas, kas ir neliela izmēra un ir pierasts veids, kā esam raduši redzēt mākslinieka darbus. Tāpat šeit ierindojami trauku apdrukas zīmējumi un paši trauki, kas tapuši sadarbībā ar uzņēmumu Arcolat. Kā jauns, bet ne nebijis izstādē parādās tēlniecības žanrs ar darbu ciklu „Nāru portreti”.


Pats autors par izstādi saka: „Pirms apmēram četrdesmit gadiem Vidzemes mazupītes Aģes krastos man bija sajūta, ka esmu tapis uzrunāts. Tā nu kopš šī apzinātā brīža līdz pat šodienai norisinās pastāvīgs, dzīvs dialogs, kura rezultātā es iepazīstu brīnumus, tādēļ ceru, ka tas turpināsies bezgalīgi. Šogad materiālus apveidus ir guvuši tēli, kas komunicē ar mani kā dabas pārstāvji –, tās izrādījušās Nāras.”


Nedaudz skrienot notikumiem pa priekšu, atgādināsim, ka šogad, sarīkojot izstādi, , pateicībā un ar prieku Botāniķis svin savu piecdesmit gadu jubileju.


Mākslinieks Roberts Koļcovs dzimis Rīgā, 1966.gada 24.novembrī Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Regulāri piedalās izstādēs. Daudzu sabiedrisku telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors gan Latvija, gan ārzemēs. Veidojis ilustrācijas vairākām grāmatām un preses izdevumiem. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Eiropā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Australijā u.c.


Roberta Koļcova izstāde „Nāru portreti” Kalnciema kvartāla galerijā (Kalnciema ielā 35) būs apskatāma līdz 28. novembrim katru dienu no plkst. 10 līdz 220, izņemot svētdienas,.

Ieeja izstādē – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4361949sec.