Ar Lietuvas pārstāves uzvaru noslēdzies festivāls «Riga Symphony 2016»

5.decembrī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” norisinājās festivāla „Riga Symphony 2016” Labdarības Gala koncerts un vokālistu konkursa noslēgums. Tajā par „Grand Prix” cīnījās seši pretendenti: Raushan Kalaubajeva (Kazahstāna; nominācijā „Raimonda Paula dziesma”), duets „Alexander Filin and Ivena Rabotova” (Krievija; džeza nominācija); Karashash Nsanova (Kazahstāna; nominācijā „Vispasaules hīts”); Valeriia Iļina (Lietuva; nominācijā  „Oriģināldziemsa”); Sofija Mihailova (Krievija, nominācijā „Folkloras dziesma”) un Niks Freimanis (Latvija; nominācijā „Akadēmiskais vokāls). Galveno „Riga Symphony 2016” balvu ieguva kaimiņvalsts - Lietuvas - pārstāve Valērija Iļina ar pašas sacerēto dziesmu „Pavakarys”.

Katrs no „Grand Prix” dalībniekiem savā nominācijā balvā saņēma 200 eiro balvu radošās darbības turpināšanai, savukārt 1.vietas ieguvēja balvā saņēma tūkstoš eiro.

Kā norāda festivāla producente Irēna Emīlia Švilpe, šogad par festivālu saņemtas ļoti labas atsauksmes: „Visi festivāla un konkursa dalībnieki slavēja mūsu rīkotā pasākuma saturu un organizāciju, savukārt vairāki jaunieši atzina, ka „Riga Symphony” mainījis viņu priekšstatu par to, kādiem jābūt bērnu un jauniešu mūzikas pasākumiem. Patiešām, esam ļoti gandarītas par paveikto!”

„Arī pats Gala koncerts, kura režiju veidoja dziedātāja Liene Greifāne, bija patiešām fantastisks: gan „Dzirnu”, gan ”Dvīņu” un „Almost famous” uzstāšanās bija lieliska! Un skatuves iekārtojums bija satriecošs,” turpina Irēna Emīlia, piebilstot – arī pati Liene Greifāne, kura Gala koncerta režiju veido otro gadu pēc kārtas, bijusi ļoti gandarīta. Festivāla producente arī atgādina, ka festivāla Gala koncertu būs iespējams noskatīties 2017.gada 1.janvārī TV24 kanālā.

Kā jau vēstījām, visi Labdarības Gala koncertā gūtie ienākumi tiks ziedoti Piejūras internātpamatskolai. Šogad festivāls „Riga Symphony” notika jau piekto reizi.

Atgādināsim, ka neilgi pēc pirmā festivāla Riga Symphony 2012.gadā tā organizatori ir saņēmuši neskaitāmas pozitīvas atsauksmes – gan no kolēģiem, sadarbības partneriem un Rīgas pilsētas vadības, gan no ārzemju delegāciju oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā un ārzemju vies-organizāciju vadības (ieskaitot Lielbritānijas PRS for Music Foundation un no WAFA – World Association of Festivals and Artists prezidenta). Tā kā Riga Symphony jau vairākus gadus ir WAFA loceklis, šogad WAFA biedru saiets tiks organizēts Rīgā, festivāla Riga Symphony ietvaros.

Festivāla Riga Symphony mājaslapa: - http://rigasymphony.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46884704sec.