Notiks ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Svētdien, 18. decembrī - Ceturtajā Adventē, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu “Rīgas Lielais Kristaps un citi Rīgas brīnumi”. Ģimenes diena muzejā mazajiem un lielajiem apmeklētājiem dāvās prieku uzzināt, izzināt, radoši darboties, piedaloties ekskursijā un Radošajā darbnīcā, kā arī gūt svētku līksmi pie svētku rotā tērptās Lielās egles Kolonnu zālē. Arī šoreiz - Ģimenes dienas īpaši draudzīgā ieejas maksa.

        Uz Ģimenes dienas ekskursiju „Rīgas Lielais Kristaps un Sv. Kristofors. 14.-17. gadsimta Rīga un rīdzinieki” bērni kopā ar pieaugušajiem tiks gaidīti pulksten 12:00 un 15:00. Ekskursijas gaitā muzejpedagogs Vidvuds Bormanis mazos un lielos Ziemassvētku brīnuma gaidītājus vedīs ceļojumā pa Rīgas tālajiem gadsimtiem muzeja ekspozīcijā, ļaujot ielūkoties aiz vēsturisko faktu un leģendu priekškara - kā dzīvojuši cilvēki Rīgā toreiz, kāda nozīme pilsētnieku un iebraucēju ikdienas rituālos bija Rīgas Lielajam Kristapam. Tā kā 18. decembris ir Kristapu vārda diena, īpaša uzmanība būs veltīta gan Lielajam Kristapam, gan uz muzeju ciemos atnākušie saņems īpašu Lielā Kristapa labvēlību. Dzīvesveids vienmēr ir bijis saistīts ar laikmetu, tradīcijām, pasaules redzējumu, ideāliem, ticību. Arī tālo gadsimtu rīdzinieku dzīvē īpaša vieta bija atvēlēta pielūgsmei, sadzīviskiem rituāliem.

       Gaidot Ziemassvētkus, ir pat maģisks satraukums un rosība, jo visi vēlamies būt mazliet burvji un rūķīši, lai sirsnībā iepriecinātu savus mīļos cilvēkus, sagādājot apsveikumus. Tādēļ arī muzejā ceturtās Adventes Ģimenes dienas Radošajā darbnīcā bērniem “Darinām Ziemassvētku apsveikuma kartītes un Sniegpārsliņas!”, varēs pagatavot gan dekorus, gan kartītes par iepriecinājumu pašiem un saviem mīļajiem cilvēkiem. Radošā darbnīca būs atvērta muzeja Kolonnu zālē no pulksten 11:00 līdz 16:30.

      Jāpiebilst, ka muzeja Kolonnu zālē dižojas skaistā, lielā svētku egle, uzburot svētku sajūtu ikvienam, kā arī ekspozīcijā var uzzināt īpašo Rīgas Ziemassvētku eglītes stāstu, kā arī ir aplūkojams unikāls eksponāts - Akmens bumbiņa ar piekarcilpu, kas, iespējams, ir senākais atrastais Ziemassvētku eglītes rotājums Eiropā, darināts laikaposmā no 17. līdz 18. gs.

      Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; skolēniem un pensionāriem EUR 0,71; pirmsskolas vecuma bērniem – bez ieejas maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52538013sec.