Ar ielu ēdienu festivālu atklāts Eiropas gastronomijas reģions 2017

Rīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā Vecrīgā, notika pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls |Stāsts: Ziema|. Pasākums ir ļoti plaši apmeklēts -   līdz plkst. 16:00 to apmeklējuši vairāk nekā 7 tūkstoši cilvēku. Festivāls notiks līdz plkst. 20:00.

Festivāla teritorijā novērojamas garas rindas pie visiem dalībnieku restorāniem. Vispieprasītākās ir dažādas zupas, ātrās uzkodas un karstie dzērieni. Katrs no restorāniem padomājis par īpašu darba vietas noformēju, un kā vienu no pasākuma “odziņām” veic tiešo komunikāciju ar pasākuma pameklētājiem.

Izaicinājumu gatavot ziemas sezonā pieņēmuši četrpadsmit Rīgas šefpavāri, kā arī divi šefpavāri no Centrālās Dānijas reģiona Dānijā un Lombardijas reģiona Itālijā, kas arī 2017.gadā ieguvuši Eiropas gastronomijas reģiona titulu.

Festivāla apmeklētāji īpaši izveidotā teltī var dalīties savās pārdomās par to, kas ir viņu dabas un zemes garša, vērot grupas Pulsa efekts priekšnesumus, laimēt pārsteigumus no restorāniem, izbaudīt ielu ēdienam atbilstošu gaisotni un, protams, nobaudīt īpaši gardus ēdienus, kuru pagatavošanā īpaši izcelti Rīgas-Gaujas reģiona produkti.

Festivālā apmeklētājus pārsteigs restorāns 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Aqua Luna, Cup&Cino, Entresol, Kaļķu vārti, Kasha Gourmet, Kuk Buk restorāns, Le Dome, Olive oil, Restorāns 3, Ribs&Rock, Rocket Bean Roastery, Tinto un Valmiermuižas vēstniecība Rīgā.

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs, pļavās utt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64606404sec.