Ģimenes diena «Nauda, naudiņa – cauri laikiem» Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

   Svētdien, 5. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu “Nauda, naudiņa - cauri laikiem”. Ģimenes dienas programma piedāvā ekskursiju mazajiem un lielajiem, interesantus un izzinošus uzdevumus Darba lapās, radošo darbnīcu bērniem, iespēju apskatīt muzeja ekspozīciju un izstādi “Apceļo dzimto zemi!”, kā arī Ģimenes dienas īpaši draudzīgo ieejas maksu.

    Pulksten 12:00 un 15:00 uz tematisku ekskursiju „Kas ir nauda? Naudas ceļš cauri gadsimtiem līdz šodienai” aicinās muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Ekskursija sniegs iespēju „ielūkoties” rīdzinieku un Rīgas viesu naudas lādēs un maciņos dažādos gadsimtos. Kāda nauda tur tika glabāta, kā tika tērēta, kā tā pārveidojās un attīstījās dažādu varu ietekmē. Nauda stāsta, tā rāda, tā pierāda. Monētas, naudas ekvivalenti un banknotes. Naudas kalēji, naudas glabātāji, naudas viltotāji, naudas lietotāji. Dzintara ceļš, senākā nauda Latvijas teritorijā un Rīgā, nauda Livonijā, Rīgā kaltā nauda, poļu – zviedru laika nauda, Krievijas impērijas nauda, Latvijas valsts nauda – un tā naudas ceļš ekskursijas dalībniekus atvedīs līdz mūsdienām.

      Radošajā darbnīcā bērniem “Nauda – senā, šodienas un mana izdomātā” varēs fantazēt, izdomāt un zīmēt savu īpašo naudu, kā arī veikt vēsturisko naudas vienību atveidojumu. Mazie un lielie, kopīgi veicot uzdevumus Darba lapās „Nauda. Iepazīstam, izzinām!”, varēs pārbaudīt vērību un zināšanas, meklējot atbildes muzeja ekspozīcijas zālēs.

      Visu paaudžu apmeklētāju interesi raisījusī izstāde “Apceļo dzimto zemi. Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados” muzejā vēl apskatāma līdz 2. aprīlim. Un, protams, tajā atrodamā spēle - milzu puzle “Latvijas karte - Apceļo dzimto zemi!”, aizrautīgā nodarbē ar sacensības un izziņas azartu, iepriecina gan lielos, gan mazos apmeklētājus.

      Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; LR pensionāriem un skolēniem EUR 0,71, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja.

       „Nauda - cik attapīgu tā padara cilvēku!”, atzinis Ērihs Marija Remarks. Savukārt Juris Rubenis un Māris Subačs secinājuši: „Nauda padara sabiedrību gudru. Naudas nedrīkst būt par daudz un arī par maz. Pietiekams naudas daudzums ir tad, kad jūt dzīvi, nevis maka stāvokli”. Seno romiešu parunā secināts, ka: “Nauda – jūras ūdens. Jo vairāk dzer, jo mokošākas kļūst slāpes”.  Arī latviešu folklorā rodamas atziņas par tēmu, piemēram: “Ar naudu tiek tālāk nekā ar taisnību”, “Par naudu pat velns dancos”, “Nauda pelna naudu, nabadzība dzen nabadzībā”. Nauda nicinātā un nauda pielūgtā, nauda – enerģija, spēks, pazudinātāja un glābēja cauri laikiem un paaudzēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Dome Hotel
,


Cēsu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30101514sec.