Iekārto drošu mājokli bērnam! – aicina izstāde «Māja I»

Pierādīts, ka ļoti bieži negadījumi ar bērniem notiek tieši mājās, tādēļ ir svarīgi padarīt savu mājokli drošu. Izstādē “Māja I 2017”, kas notiks no 9. līdz 12. martam Ķīpsalā, īpaša uzmanība tiks veltīta drošības tēmai, tajā skaitā arī bērnu drošībai.

Bērna ziņkārība un vēlme eksperimentēt ne vienmēr atbilst spējai izvērtēt situāciju un reaģēt uz briesmām, tādēļ par viņu drošību ir īpaši jāparūpējas. Pasaules Veselības organizācijas pētījuma “Pārskats par bērnu traumatisma profilaksi pasaulē” norāda, ka bērni vecumā līdz četriem gadiem 87 % gadījumu traumas gūst mājās, bet vecumā no pieciem līdz deviņiem gadiem – 59 % gadījumu. Turklāt apmēram divas trešdaļas no visiem traumatisma gadījumiem ir novēršami! Tādēļ izstādē “Māja I 2017“ varēs atrast dažādus risinājumus, kas padarīs tavu mājokli drošāku. Starp citu, tos varēs atpazīt pēc zīmes “Drošam mājoklim!”.

Vilinošie logi – bīstamākais mājokļa elements

Logi vienmēr piesaista bērnu uzmanību, taču tas vienlaikus ir viens no lielākajiem draudiem mājoklī. Mūsdienās logiem parasti ir zems rokturis, kuru bērns var viegli aizsniegt. Izstādē “Māja I 2017” varēs iepazīties ar dažādām drošības sistēmām, ko piedāvās “Aldens Holding”. Piemēram, logu bloķētāju, kuru var ierīkot metāla, plastmasas un arī koka konstrukciju logos neatkarīgi no furnitūras un profila veida. Turklāt to uzstādīšana neprasa īpašas iemaņas vai meistaru palīdzību, un ierīce nodrošina arī papildu aizsardzību pret zagļiem.

Otrs risinājums ir iemontēt logu rokturi ar slēdzeni, kas piemērots visu veidu PVC logiem un durvīm. Atslēga fiksē rokturi divos stāvokļos: logs ir aizvērts, logs atrodas puspavērtā jeb vēdināšanas stāvoklī. Ne mazāk būtisks ir fakts, ka abas šīs ierīces labi iederēsies jebkurā interjerā.

Kas slēpjas aiz šiem vārtiem?

Nav noslēpums, ka teritorijas aiz aizslēgtiem vārtiem vai žogiem bērniem šķiet ļoti vilinošas. Taču vecāki meklē risinājumus, lai bērns bez viņu ziņas tur neatrastos. Palīgā var nākt ”Preiss būve” vārtu slēdzenes, kas neļaus bērniem pašiem brīvi piekļūt pie baseina vai citām bīstamām vietām. Piemēram, “Locinox” vārtu slēdzene funkcionē līdzīgi bērnu drošajiem pudeļu korķiem – lai to atvērtu, slēdzenes rokturim jānospiež poga. Turklāt šīs slēdzenes detaļas ir izgatavotas no nerūsējošā tērauda un poliamīda, tādēļ tā ir noturīga pret rūsu, un saimnieks var būt drošs, ka ierīce kalpos ilgi.

Ar bērniem – bez baseina?

Bieži vien vecāki atsakās pagalmā ierīkot baseinu, baidoties par bērna drošību. Taču mūsdienās ģimenēm nebūt nav no tā jāatsakās. Izstādes “Māja I “ dalībnieks “SPA Servisa centrs” piedāvā dažādus risinājumus. Piemēram, ierīkot baseina pārklāju, kas spēj noturēt lielu svaru, tādējādi pasargājot bērnu no iekrišanas ūdenī. Absolūtai drošībai ir iespējams ieviest arī signalizāciju, kas ziņo, līdzko baseinā kāds iekļuvis. Bīstama var būt arī flīzētā zona pie baseina, taču to var pārklāt ar īpašu materiālu, uz kura pēc peldes basās un slapjās kājas neslīdēs.

Protams, ikviens vecāks vēlas pasargāt savus acuraugus no ķīmiskām vielām, tādēļ ir noderīgi zināt, ka baseinu var tīrīt ar samazinātu ķimikāliju saturu vai arī tās neizmanto nemaz.

Visur esošās un biedējošās durvis

Bieži vien sadzīviska rakstura traumas notiek tieši saskarē ar durvīm, nejauši ieverot pirkstus. No tā pasargās “Reaton” ierīces “Pirkstu ķērājs” un “Durvju vēršanās kontrolieri”, kas neļauj tās strauji aizvērt vai atvērt. Pārsvarā šādas durvis izmanto skolās, bērnudārzos, slimnīcās un poliklīnikās, taču kādēļ gan tādas neierīkot arī mājoklī?

Spoguļojies bez bailēm

Kad atvasīte tikko sākusi apgūt mājokli, ir svarīgi padomāt par spoguļiem. Vispiemērotākie ģimenēm ar bērniem ir no organiskā stikla gatavotie spoguļi, kādus izstādē prezentēs “Plastics”. Tie ir viegli un mazāk plīstoši, tādēļ nav tik bīstami, ja tomēr gadās negadījums. Turklāt tos var atrast dažādās formās un stilos, tādēļ nebūs grūtības izvēlēties tieši savam mājoklim piemērotāko.

Lai kāpnes nav slidkalniņš

Ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem kāpnes ir viena no bīstamākajām vietām mājās. Kad bērns jau paaudzies un pa tām pārvietojas bez vecāku uzraudzības, tad par papildu drošību var parūpēties, uzliekot pretslīdes gumijas, kas būs īpaši noderīgas lakotu kāpņu īpašniekiem. Ja mammas satraucas par gumiju vizuālo izskatu, tad simpātiskāka varētu šķist pašlīmējošā caurspīdīgā aizsargplēve, kas nodrošina tādu pašu efektu. “Kāpņu stils” izstādē piedāvās arī lakas ar zemu slīdamības koeficientu. Turklāt kāpnēs var ieviest arī apgaismojumu ar led spuldzēm. Tāpat arī būvniekiem ir jāpievērš uzmanība pareizai pakāpiena izbūvei, jo nepareizs augstuma un dziļuma samērs var būt iemesls negadījumiem uz kāpnēm.

Spēlējam ugunsdzēsējus!

Diemžēl neviens nav pasargāts no ugunsnelaimes, tādēļ ikvienam mājokļa īpašniekam ir svarīgi nodrošināties ar dūmu detektoru. Tāpat mājās vienmēr ir jābūt ugunsdzēšamajam aparātam, taču ne vienmēr tas paglābj no nelaimes – ir jāprot to arī izmantot. Izstādes “Māja I 2017” Drošības zonā “FN serviss” piedāvās bērniem apgūt ugunsdzēšanas prasmes un piedalīties lielajā ugunsdrošības spēlē.

Izzinošas mājokļa drošības spēles kopā ar īstu skursteņslauķi un Vinniju Pūku

Izstādē “Māja I 2017” atklās Baltijā pirmo Mājokļa drošības mēnesi, kas notiks ik gadu martā. Gan pieaugušie, gan arī bērni visās četrās izstādes dienās ir aicināti apmeklēt Drošības zonu Izstāžu centra hallē Nr. 1, balkonā, lai aizraujošā veidā izglītotos dažādos mājokļa drošības jautājumos, piedalītos informatīvos semināros un praktiskās nodarbībās. Bērni varēs kopā ar Vinniju Pūku un Siventiņu uzzināt par svarīgāko mājokļa drošības jautājumos, piedalīties dažādās viktorīnās, izgatavot savu atstarotāju un jautri pavadīt laiku citās “Lielās spēles” sarūpētajās aktivitātēs. Drošības zonā varēs arī sastapt īstus skursteņslauķus un  izspēlēt “FN Serviss“ ugunsdrošības spēli. Pilna drošības zonas programma pieejama šeit: www.bt1.lv/maja1/

Izstādi “Māja I” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85885501sec.