"Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā" izstāde Rīgas Sv. Pētera baznīcā

No 21. marta līdz 4. jūnijam Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs apskatāma “Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā” izstāde.

„Jāzepa Pīgožņa balvas Latvija ainavu glezniecībā” izstāde kopā pulcējusi gan augstāko mācību iestāžu profesorus, gan studentus, gan vecmeistarus, gan iesācējus, kopskaitā eksponēti 98 autoru 127 darbi.Raksturojot izstādi, mākslas zinātniece Ingrīda Burāne teic: “Notikums ir ar ļoti tālejošu pienesumu Latvijas kultūras telpā. To var uzlūkot ne tikai kā viena mākslinieka atceres pasākumu, kā Latvijas ainavas glezniecības žanra kopšanu, kā mūsu zemes skaistuma atklāsmes un mīlestības vairošanas darbu, bet, iespējams, tā dziļākā jēga meklējama tieši mākslinieku līdzdalībā. Izstādes unikalitāti gadu no gada atklāj tās dalībnieku kopīgais raksturojums”.

 

Izstādes atklāšanā – 19. martā Rīgas Sv. Pētera baznīcā tiks nosaukti Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā galvenās balvas septiņi nominanti, kā arī pasniegta Rīgas domes simpātiju balva vienam no izstādes dalībniekiem, dāvājot iespēju sarīkot personālizstādi Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Galvenās balvas ieguvējs tiks paziņots rudenī izstādes atklāšanā Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā.

„Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā” pasniegšanu2015. gadā iedibināja Rīgas dome un Preiļu novada dome sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldi, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu, un idejas autoriem – kinorežisoru un gleznotāju Jāni Streiču, un māksliniekiem Jāni Anmani un Jāni Strupuli. 2015. gadā galveno balvu saņēma Latvijas Universitātes profesors, mākslinieks Roberts Muzis, 2016. gadā – māksliniece Silva Linarte. 2015. gadā izstādē tika eksponēti 78 autoru 108 darbi, bet 2016. gadā – 63 autoru 83 darbi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57151699sec.