Dabas muzejs aicina uzzināt ko medījuši un zvejojuši senie Latvijas iedzīvotāji

Šī mēneša pēdējā sestdienā, 25. martā, laikā no 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt ģimenes dienu Dabas muzejā un uzzināt ko medījuši un zvejojuši senie Latvijas iedzīvotāji. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja aplūkot tādus krājuma priekšmetus, kas ikdienā nav apskatāmi muzeja ekspozīcijās un uzdot sev interesējošus jautājumus muzeja speciālistiem.
Medībām savulaik bija liela nozīme cilvēku dzīvē, jo ar to palīdzību varēja iegūt gaļu, kas bija viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem. Senāko cilvēku pirmie darba rīki bija domāti tieši medībām. Latvijas teritorijas pirmie iedzīvotāji ne tikai medīja sauszemes un jūras zvērus, bet arī zvejoja zivis upēs un ezeros, kā arī vāca gliemjus un gliemenes.
Ģimenes diena martā norisināsies izstādē „Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei”. Izstāde iepazīstina ar dabas un klimata pārmaiņām, kas notikušas tagadējā Latvijas teritorijā. Ģimenes dienā, meklējot atbildes uz jautājumiem un izspēlējot īpašu spēli, apmeklētāji uzzinās, kādi dzīvnieki dzīvoja Latvijā sensenos laikos, kā arī noskaidros ko un kā medīja mūsu teritorijas pirmie iedzīvotāji.
 Ģimenes diena ir tematisks pasākums, ko reizi mēnesī sagatavo un apmeklētājiem piedāvā Dabas muzeja speciālisti. Tas satura un aktivitāšu ziņā īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem, tomēr laipni aicināti ir visi interesenti. Sezonas noslēguma nodarbībā, kas notiks aprīlī, sadarbībā ar Jāņa Rozes apgādu, tiks apbalvoti čaklākie šīs sezonas pasākuma apmeklētāji.
Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība pasākumā – ar muzeja ieejas biļetēm.
Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59973884sec.