Tiks atklāta fotokonkursa «Mans putns» darbu izstāde

Aprīlī dažādu vides izglītības organizāciju pasākumos tiek atzīmētas Putnu dienas. Latvijas Dabas muzejā notiks gadskārtējā fotokonkursa "Mans putns" laureātu paziņošana un apbalvošana, kā arī fotoizstādes atklāšana.

Fotokonkurss un fotoizstāde "Mans putns" ir viena no iemīļotākajām muzeja aktivitātēm. Konkursa mērķis arī 2017. gadā ir veicināt interesi par putniem un mudināt cilvēkus ieskatīties dabā, saprast un mīlēt to. Pateicoties šai aktivitātei un autoru atsaucībai, ir izdevies uzrunāt atšķirīgas sabiedrības grupas – zinošus putnu pazinējus un amatierus, interesentus dažādās vecuma grupās, kā arī pilsētu un lauku iedzīvotājus.

Konkursa sešpadsmitajā sezonā iesniegti un žūrijas vērtējumam nodoti 80 autoru 190 darbi. Līdzīgi kā iepriekš, visvairāk darbi iesniegti pieaugušo un senioru grupā. Konkursa rīkotājs, ornitologs Dmitrijs Boiko novērojis, ka uzlabojies tehniskais aprīkojums, kas izmantots, īpaši senioru grupā. Boiko papildina: "Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šoreiz mazāk saņēmām pilsētās bieži sastopamo putnu sugu un zooloģiskajos dārzos uzņemtu putnu attēlus. Pārsteigums bija vairāku fotogrāfu medņu attēli. Zināms, ka mednis ir ne tikai rets, bet arī uzmanīgs putns, un tā nofotografēšana ir izaicinājums."

Fotokonkursa laureātu apbalvošana un fotoizstādes atklāšana notiks piektdien, 7. aprīlī, plkst. 15.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē. Papildus fotogrāfijām izstādē varēs redzēt putnu izbāžņus, dažādām putnu sugām piemērotus putnu būrīšus, uzzināt par putnu migrāciju, putnu olām un spalvām, klausīties putnu balsis, kā arī, sadarbībā ar aktīvās atpūtas preču veikalu "Virsotne" un putnu vērošanas ekskursiju organizatoriem "Dabas tūres", iepazīties ar putnu fotogrāfam nepieciešamo aprīkojumu un maskēšanās iespējām.

Izstādi līdz 23. aprīlim aicināts apmeklēt visiem interesentiem. Skolēnu grupām iespējams pieteikties uz tematiskajām nodarbībām par putniem: "Viegls kā putns" 1. – 4. klasei, "Putna spalva" 1. – 7. klasei, "Pūces medību stāsts" 1. – 4. klasei, "Spalvas un knābji" 1. – 4. klasei  un ekskursijām Putnu ekspozīcijā, zvanot pa telefona numuru 67356051.

Fotokonkursa organizatori arī šogad lepojas ar vērtīgo balvu fondu. Tiek turpināta sadarbība ar Canon Biznesa centru – IB Serviss, Latvijas Valsts mežiem, SIA "Brīvs", Dabas aizsardzības pārvaldi, Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, apgādu "Zvaigzne ABC" un žurnālu "Vides Vēstis". 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42454886sec.