CSDD Biķernieku trases mežā atklāta skriešanas taka

Otrdien, 4.aprīlī CSDD Biķernieku trases apkārtnē esošajos mežos tika atklāta nomarķēta skrējēju taka. Pieaugot iedzīvotāju interesei par aktīvo dzīvesveidu, CSDD Biķernieku trase aktīvās atpūtas cienītājiem tuvākajā laikā plāno izveidot arī atsevišķu meža trasi velosipēdistiem.


Skatīt pievienoto FOTOGALERIJU no pasākuma šeit!

Viens no iemesliem, kāpēc tika izvēlēta tieši šī vieta, bija "Latvijas fakti" veiktā pētījuma rezultāti, kas parādīja, ka tuvākā mikrajona, Mežciema, iedzīvotāji ir aktīvi sportotāji un labrāt dodas to darīt arī uz tuvumā esošo Biķernieku trasi.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem gandrīz visi pētījuma dalībnieki (91%) ir apmierināti ar dzīvi savā apkaimē. Savukārt vairums Biķernieku trases apkārtnē dzīvojošo iedzīvotāju trases esamību savā apkaimē novērtē pozitīvi – divas trešdaļas respondentu (65%) pauduši pozitīvu viedokli un tikai 8% pauduši noraidošu attieksmi pret tās atrašanos viņu dzīvesvietas apkaimē.

Pētījums atklāj, ka Biķernieku trase un tās komplekss  ir uzskatāma par nozīmīgu aktīvās atpūtas vietu vietējiem apkārtnes iedzīvotajiem – saskaņā ar aptaujas rezultātiem vairāk kā divas trešdaļas respondentu (68%) ir atzinuši, ka paši vai kāds no viņu ģimenes locekļiem pēdējo 12 mēnešu laikā tās teritorijā ir pastaigājušies vai atpūtušies pie dabas, 62% ir veikuši fiziskās aktivitātes, 43% ir apmeklējuši kādu no trasē rīkotajiem pasākumiem, trešā daļa (36%) ir apmeklējuši CSDD Rīgas Motormuzeju un 21% slēpojuši. Tikai 14% aptaujāto ir atzinuši, ka pēdējā gada laikā Biķernieku trase un/vai muzejs nav apmeklēti.

Lai sportošanu padarītu vēl interesantāku, veselīgāku un patīkamāku, tika nolemts ierīkot skriešanas takas pašā mežā. Vaicāts par iemesliem, kāpēc ir izveidota šāda taka,  Biķernieku trases direktors Aivars Aksenoks skaidro: "Aizvien vairāk iedzīvotāji izvēlas Biķernieku trasi par savu skriešanas un velo treniņu vietu. Redzot, ka skrējēji cenšas skriešanai izmantot autotrases nomales zālienu un, trasē ir sastopami velobraucēji ne tikai ar šosejas velosipēdiem, bet arī ar MTB velosipēdiem, mums radās ideja par šiem skrējējiem un velobraucējiem piemērotu trašu izveidi ārpus Biķernieku autotrases apļa. Arī es pats skriešanai labprātāk izvēlos meža takas nekā šoseju vai ceļu nomales. Priecē arī tas, ka pie trases varēs ērti piebraukt ar privāto transportu un novietot to netālu no starta vietas."

Skriešana takas garums ir 3 kilometri. Kas ne mazāk svarīgi – meža takas varēs izmantot arī tad, kad trasē notiks sacensības vai kāds cits pasākums.

CSDD Biķernieku trase izsaka pateicību par šīs ieceres abalstu taku skrējienam "Stirnu buks", kalnu divriteņu (MTB) sacensību seriāla Vivus.lv MTB maratonam un Biķernieku meža apsaimniekotājam SIA "Rīgas meži".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54074311sec.