5.aprīlī Rīgā atklāta izstāde «Sūnu gleznas»

Kopš 5. aprīļa radošajā galerijā "Sukubs" Rīgā, Miera ielā 55, apskatāma interesanta un galerijās neierasta Ilzes Gulbes izstāde "Sūnu gleznas".

Ilze Gulbe ar divām augstākajām izglītībām ekonomikā un jurisprudencē, lēnām un pamazām nokļuvusi līdz telpaugiem un telpu dekorēšanai, mācoties no grāmatām, savām profesionālajām dārzniecēm, ceļojot pa pasauli un apmeklējot daudzas telpaugu un dekoratīvo stādu izstādes, un nu pēc pašas vārdiem ir "līdz ausīm" šajā lietā. Viņas uzņēmums "Pulksteņa ezers", kas nodarbojas ar visa veida telpaugu pakalpojumu sniegšanu, šogad svinēs jau 15-to jubileju.

Ilze Gulbe veido sūnu gleznas - ekskluzīvas zaļās sienas, kas veidotas no īstām sūnām. Sūnas tiek mumificētas, kas nodrošina to lielisko izskatu un izturību līdz pat 10 gadiem.  Tās lieliski iederas gan birojos, gan mājās, komplektējot interjeru.

Latvijas klimats un gaismas daudzums ir ļoti kritisks telpaugiem, ne vienmēr ir iespejams nodrošināt optimālus augšanas apstākļus īstām zaļajām sienām un īstiem zaļiem telpaugiem. Tādēļ sūnu sienas un bildes ir ideāls risinājums- tas nodrošina gandrīz identisku dabas un zaļās krāsas sajūtu, kas ir ļoti nepieciešama produktīvam darbam birojos un sniedz relaksāciju mājās. Ar tām ir iespējams veidot telpiskas bildes un tam nav nepieciešama gaisma un nekāda papildus kopšana.

Jaunā radošā galerija "Sukubs" radusies kā iedvesma no leģendārās 20.gs. 20-to gadu Rīgas kafejnīcas "Sukubs", kas piederēja mākslinieka Romana Sutas mātei Natālijai. Tālaika "Sukubā"  dzima daudzas radošas idejas, jo šeit pulcējās literāti, dzejnieki, mākslinieki, mūziķi, tēlnieki u.c. radošo profesiju pārstāvji. Vārds „Sukubs" savulaik tapa kā sakausējums no divu 20.gadsimta sākuma avangarda mākslas virzienu – supremātisma un kubisma – pirmajām zilbēm. „Mēs gribam pārņemt to ideju, ka te satiekas dažādu mākslu pārstāvji un mijiedarbojoties rodas kaut kas jauns," saka jaunā „Sukuba" idejas autore  māksliniece Veronika Plaude. Jaunā „Sukuba" telpās ir vieta izstādēm un neliels stūris kafejnīcai.

Nedēļas nogalēs iecerēti regulāri radošie vakari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56843519sec.