Ķīpsalā septembrī noskaidros 2017. gada Latvijas labāko pavāru - vēl iespējams pieteikties

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2017" 8. septembrī notiks konkurss "Latvijas pavārs 2017".

 Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši "Mūsdienu Latvijas virtuves" manifesta būtībai – laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus.

"Nepārprotami galvenais pavāru ieguvums, piedaloties šajā konkursā, ir pieredze un savu spēku apzināšanās. Ik gadu konkurss atklāj jaunos talantus, kuri ir ieguldījuši lielu darbu, lai sasniegtu augstus rezultātus, ko atzinīgi novērtē arī starptautiska žūrija," uzsver biedrības "Pavāru klubs" valdes priekšsēdētājs Raimonds Zommers un piebilst: "Organizējot konkursu, cenšamies palikt pie pārbaudītām vērtībām – sezonāliem Latvijas produktiem. Un jaunās konkursantu receptes tikai bagātina mūsdienu Latvijas kulināro mantojumu."

 Pavāri ir aicināti pieteikt dalību!

Lai pieteiktos konkursam "Latvijas pavārs 2017", dalībniekiem līdz 1. augustam ir jāiesniedz mājas darbs – aukstās uzkodas recepte, kuras pagatavošanā ir jāizmanto vesela paipala un paipalu olas, veģetārā pamatēdiena recepte, kuras sastāvā ir fenhelis, pastinaks un svaigas gailenes, kā arī deserta recepte, kuras pagatavošanā ir jāizmanto degvīns un saldētas aronijas. Pieteikums konkursam ir jāsūta uz e-pastu: [email protected] ar norādi "Pavāru konkursam".

Finālisti sacentīsies Ķīpsalā

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks neatkarīga un kompetenta žūrija, izvērtējot mājas darbus kā anonīmus. Sacensību finālisti tiks izziņoti ne vēlāk par 25. augustu, un jau 8. septembrī viņi tiksies izstādē "Riga Food 2017", lai sacenstos par titulu "Latvijas pavārs 2017". Finālā Ķīpsalā katram konkursantam būs jāpagatavo trīs ēdieni, kas atbilst mājas uzdevuma nosacījumiem un pieteikumos iesniegtajām receptūrām.

"Arī šogad konkursantiem un sacensību skatītājiem esam sagatavojuši pārsteigumu – melnās kastes produktu. Kas būs šīs produkts? To paziņosim tikai konkursa starta brīdī! Zināms ir vien tas, ka produkts būs jāizmanto deserta pagatavošanai," norāda biedrības "Pavāru klubs" valdes priekšsēdētājs Raimonds Zommers.

Starptautiska žūrija un vērtīgas balvas

Pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – izvērtēs starptautiska žūrija, kam ir pamatīga konkursu vērtēšanas pieredze.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa uzvarētājs saņems SIA "Reaton Ltd." ceļojošo ""Reaton" Zelta pavārnīcu", kā arī naudas balvu – 1000 eiro.

"Latvijas pavārs 2016"

Pērn godpilno titulu "Latvijas pavārs 2016" un ""Reaton" Zelta pavārnīcu" izcīnīja Kristīne Strode no restorāna "La Dome", 2. vietā ierindojās Dinārs Zvidriņš no restorāna "Kaļķu vārti" un 3. vietu ieguva pašnodarbinātais Jegors Poruļevs. Starp citu, Kristīnei Strodei šī nebija pirmā uzvara! Viņas kontā ir arī tituls "Latvijas 2014. gada pavārs".

"Iesaku arī citiem piedalīties šajā konkursā! Sacensības dalībnieku ļoti disciplinē – gan kā pavāru, gan kā personību. Tā ir liela cīņa pašam ar sevi, tas liek domāt vairāk, plašāk, izkāpt no ikdienišķām lietām, plānot. Vienmēr padomā jābūt plānam B un, ja vajag, vēl pāris lietām, kas var glābt situāciju. Protams, satraukums ir līdz pēdējai sekundei! To sajūtu nevar izskaidrot. Bet tas ir to vērts! Saņemot kausu, tu saproti, ka ēdiens ir izdevies tieši tāds, kādu esi vēlējies pagatavot. Savukārt stipra konkurence ir labākais treniņš!" tā divkārtējā titula "Latvijas pavārs" ieguvēja Kristīne Strode.

Sacensību nolikums un pieteikuma anketa ir atrodama biedrības "Pavāru klubs" mājaslapā www.chef.lv/konkursi/-latvijas-2017-gada-pavars-nolikums. Sacensības rīko biedrība "Pavāru klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2017" notiks no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;

sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49786401sec.