Kļūsti par Latvijas pirmo gulēšanas čempionu!

Tu mīli brīvdienu rītus, kad sanāk ilgāk pagulēt? Parasti pēdējais izlien no gultas, un tevi mēdz saukt par miegamici? Turklāt piekrīti teicienam – kas guļ, tas negrēko? Tad šī ir tava iespēja pierādīt, ka esi izcils gulētājs. No 6. līdz 8. oktobrim izstādē "Baltic Furniture 2017" norisināsies 1. Latvijas gulēšanas čempionāts. Nāc un piedalies!

Gulēšanas čempionāta mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību pietiekamam miega daudzumam, kā arī miega kvalitātei. Vairāki Latvijā veiktie pētījumi liecina, ka vairums iedzīvotāju miegam velta nepietiekamu laiku, lai gan tas būtiski ietekmē cilvēka pašsajūtu, noskaņojumu un arī veselības stāvokli.

"Cilvēks vieglāk var iztikt ar mazāku uztura nekā ar nepietiekamu miega daudzumu, jo tas ļoti ātri atstāj sekas uz rīcības spējām, reakciju, advancētāku un inovatīvāku domāšanu, kā arī uz atmiņu, bet ilglaicīgi – rada arī veselības traucējumus. Miegs ir ārkārtīgi svarīgs. Turklāt to, kā mēs guļam, ietekmē mūsu ikdiena. Ja dzīvē ir haoss un stress, tad miegs nebūs kvalitatīvs. Ir jāsakārto ikdiena, tad arī miegs un veselība būs laba," uzsver Miega laboratorijas vadītājs un RSU Stomatoloģijas institūta anesteziologs-reanimatologs Juris Svaža.

Speciālists norāda, ka pieaugušajiem vidēji pietiek ar 7–7,5 stundām miega, savukārt bērniem nepieciešamais miega ilgums mainās līdz ar vecumu. Arī čempionātā par labākā gulētāja titulu varēs cīnīties gan bērni, gan pieaugušie!

Guļ gan liels, gan mazs!

1. Latvijas gulēšanas čempionāts norisināsies divās kategorijās: 1) bērniem vecumā līdz 12 gadiem un 2) bērniem no 13 gadiem un pieaugušajiem.

Nosacījumi visiem ir vienādi: nekustīgi jāguļ uz muguras tā, lai veidotos vairāki saskares punkti – galva, pleci, plaukstas, sēžamvieta un papēži. Laika atskaite sākas brīdī, kad ir ieņemta gulēšanas pozīcija atbilstoši noteikumiem, un tiek apturēta, līdzko ir izkustināts kāds no saskares punktiem. Izklausās vienkārši, vai ne?

Balvas

Abi uzvarētāji iegūs tiesības godam nest pirmā Latvijas gulēšanas čempiona titulu un vērtīgas balvas no matraču veikala "Ossov" – 250 EUR un 450 EUR dāvanu kartes matrača iegādei. Patīkami pārsteigumi saldākam miegam gaida arī katras dienas labāko gulētāju abās vecuma grupās.

Celies augšā, dodies uz Ķīpsalu un pierādi, ka esi vairāk nekā labs gulētājs – kļūsti par gulēšanas čempionu!

1. Latvijas gulēšanas čempionātu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar matraču veikalu "Ossov". Čempionāta nolikumu skaties šeit: http://www.bt1.lv/balticfurniture/things/Gulesanas_cempionats_nolikums_LAT_2017.pdf

Līdztekus čempionātam apmeklētāji ir aicināti apskatīt un iegādāties jaunākās mājas un biroja mēbeļu kolekcijas, modernus gaismas ķermeņus un interjera priekšmetus, kā arī kvalitatīvu mēbeļu furnitūru. Varēs iegādāties gan gatavu produkciju, gan veikt individuālus pasūtījumus. Vairāk: www.balticfurniture.lv. Sekojiet līdzi jaunumiem arī Facebook.com/baltic.furniture!

Izstādes darba laiks:

6. un 7. oktobrī 10.00–19.00

8. oktobrī 10.00–17.00

Izstādes ieejas biļešu cenas:

Ieejas biļete – 5 EUR

Pensionāriem, studentiem, skolēniem – 4 EUR

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 12 EUR

Studentu un skolēnu grupas (10+) ieejas biļete – 3 EUR

Nestāvi  rindā – pērc biļeti internetā: https://balticfurniture2017.ticketforevent.com/lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13859606sec.