Pie Brīvības pieminekļa taps sīpolpuķu dobe «Ziedošais Simtgades pavasaris»

Gatavojoties Latvijas simtgadei, pirmdien pie Brīvības pieminekļa sākti sagatavošanas darbi sīpolpuķu dobes „Ziedošais Simtgades pavasaris” stādīšanai. Puķu dobi ierīkos SIA „Onava” sadarbībā ar SIA „Rīgas meži”. Tas ir viens no projektiem, kas iekļauts Latvijas valsts simtgades Rīgas programmā.

Pie Brīvības pieminekļa iecerēts izveidot sīpolpuķu dobi 620 kvadrātmetru platībā, kurā šoruden tiks iestādīti 94 000 tulpju un muskaru sīpoli, kas uzziedēs 2018. gada pavasarī.

Brīvības pieminekļa kreisajā pusē uz zilas krāsas muskaru šķirnes ‘Blue magic’ fona ar rozā krāsas tulpēm ‘Rosalie’ un sarkanām tulpēm ‘Latvija’ tiks izveidots uzraksts „ES (heart) LATVIJU”. Sirds formai paredzēts izmantot 1200 tulpju šķirnes ‘Latvija’ sīpolus.

Savukārt pieminekļa labajā pusē viļņosies Latvijas karogs, kuru veidos triumfa grupas tulpes ‘Pallada’ un ‘White Dream’ karmīnsarkanā un baltā krāsā.

Tulpju šķirne ‘Latvija’ ir veidota kā Nīderlandes dāvana Latvijai par godu pirmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, kā arī izceļot draudzības saites starp divām valstīm – Latviju un Nīderlandi. Oficiāli ‘Latvija’ kā jauna triumfa grupas tulpju šķirne reģistrēta 2015. gada 23. aprīlī. Šo tulpju augstums ir ap 40 cm, ziedkāts un lapas ir stingras, tās zied intensīvi sarkanā krāsā maija pirmajā dekādē, kas sakrīt ar Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu 4. maijā.

Ideja par jaunas tulpju šķirnes radīšanu pieder Nīderlandes vēstniekam Latvijā Henkam van den Dūlam, kurš šīs dāvanas izveidi uzticēja pasaulē slavenam un godājamam Nīderlandes uzņēmumam „JUB”. Sīpolpuķu dobes pie Brīvības pieminekļa projekta autors ir Nīderlandes ainavu arhitekts Jans J.Guldemonds.

Šonedēļ tiks veikta esošo stādījumu izņemšana, plānotās dobes kontūras nospraušana dabā, dobes gultnes rakšana un pildīšana ar auglīgo augsni un bagātināto kūdru, kā arī paklājzāliena ieklāšana pie dobes. Savukārt nākamnedēļ darbi turpināsies ar dobes zīmējuma – burtu un simbolu – izveidi dabā un teritorijas sakopšanu.

Trešdien, 18. oktobrī, plkst. 13.00 notiks dobes projekta atklāšanas svinīgais pasākums, tulpju šķirnes ‘Latvija’ sīpolu stādīšana un informatīvās plāksnes novietošana pie dobes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62938499sec.