Rīgas restorānos godam noritējusi Putras nedēļa

Putras nedēļa Rīgas restorānos noritēja par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Šogad tā tika veltīta auzām, jo auzu pārslas ir klasiska vērtība un no tām visbiežāk tiek pagatavota biezputra Latvijā.  Laikā no 10. - 13.oktobrim restorānos “Terra”, “Avalon”, “Fazenda” Pārdaugavā, “Ferma” un “Rocket Bean Roastery” bērni kopā ar šefpavāriem gatavoja īpašus putras ēdienus un cienās restorānu apmeklētājus, kā arī ar dažādām aktivitātēm stāstīja, kāpēc ikdienā ir labi ēst graudaugus.

Putras nedēļa Rīgas restorānos notika „Putras programmas 2017” ietvaros. Putras dienas un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā daudz biežāk ēstu graudaugu, tostarp pilngraudu, ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

„Putras programmu 2017” organizē AS „Rīgas Dzirnavnieks” ar graudaugu pārslām “Herkuless” sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Tā Latvijā notiek jau piekto gadu. Ņemot piemēru no Latvijas, Putras programma nu jau tiek īstenota arī Lietuvā un Igaunijā.

Meistarklasēs ar šefpavāriem un skolēniem apgūs gardu putras ēdienu pagatavošanu arī Lelde Lietaviete, Uģis Joksts, Oļegs Sorokins, Vita Balčunaite un Valters Krauze.

Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar populārajām „Herkuless” pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas. Pateicoties šefpavāru piedāvātajām auzu pārslu receptēm, iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus – gan tradicionālās putras, gan saldos ēdienus.

Šogad oktobrī Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm, kas, galvenokārt, ir saistītas ar skolām. Oktobrī skolās notiek Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās un #Auzings čempionātā. Čempionāts šogad veltīts auzu putras video reklāmu izveidē, kas, iespējams, būs pasaulē visvairāk izveidotās reklāmas auzām. Skolu ēdnīcas iesaistīties Putras mēnesī ar speciāli pagatavotām putrām skolēniem. Savukārt “Rīgas Dzirnavnieks” dāvinās lielāko līdz šim putras ziedojumu palīdzības organizācijai “Sarkanais krusts”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16642594sec.