Trešdienas rītā atklās monumentālo Latvijas karoga mastu uz AB dambja

Trešdien, 18.oktobrī, plkst.10.00 svinīgā dāvinājuma ceremonijā atklās monumentālo Latvijas karoga mastu uz AB dambja. Ceremonijā piedalīsies LR Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, bijušie Latvijas Valsts prezidenti, Saeimas frakciju vadītāji, Rīgas domes frakciju un komiteju vadītāji, biedrības „Latvijas karogs” valdes priekšsēdētājs Rihards Kols un tās locekļi, projekta „Latvijas karogs” mecenāti – Armands Garkāns, Jānis Kols, Juris Kravalis un Māris Martinsons, kā arī valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji.

Dāvinājuma ceremonijā monumentālais Latvijas karoga masts, kas tapis kā veltījums Latvijas valsts simtgadei, no biedrības „Latvijas karogs” tiks nodots Rīgas pašvaldības īpašumā. Turpmāk pašvaldība nodrošinās karoga masta ekspluatāciju. Uz AB dambja uzstādītais karoga masts ir 60 metrus augsts, savukārt Latvijas karoga izmēri sasniedz 20 x 10 metrus.

Projekta „Latvijas karogs” īstenošana Rīgā ilga vairāk nekā trīs gadus, un tās laikā pēc iedzīvotāju balsojuma ir izvēlēta atbilstošākā karoga masta atrašanās vieta, veikti grunts izpētes darbi, izstrādāts un saskaņots projekts, kā arī īstenoti karoga masta celtniecības un montāžas darbi. Karoga masta projekta izstrādi un būvniecību nodrošināja būvniecības uzņēmumi SIA „Arhis”, SIA „ARS Būve”, SIA „Reck” un SIA „Monolīts SAG”.

Dāvinājuma ceremonijas laikā tiks atklāta arī vides izstāde „Latvijas valsts karoga hronika”, kura turpmāk ceļos pa vairākām Rīgas apkaimēm un informēs par Latvijas valsts karoga izcelsmes vēsturi. Vides izstādi veidoja Rīgas domes Īpašuma departaments sadarbībā ar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju.

„Latvijas karogs” ir unikāls ilgtermiņa projekts, kurā līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018. gadā ir iecerēts izvietot monumentālus valsts karogus gan Rīgā, gan Latvijas novados. Monumentālie Latvijas karogu masti ir jau izbūvēti Ogrē, Smiltenē, Valkā un Limbažos, savukārt to uzstādīšana vēl tiek plānota Siguldā, Alūksnē, Liepājā un Valmierā. Novados karoga mastu izbūve tiek realizēta gan par ziedotāju, gan pašvaldību līdzekļiem. Rīgā projekts ir realizēts tikai par privātiem ziedojumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1746099sec.