Sestdien sāks darboties Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš

Sestdien, 2.decembrī Vecrīgā, Doma laukumā jau 17. gadu sāk darboties Latvijas lielākais Ziemassvētku tirdziņš. Savus izstrādājumus tirdziņā piedāvā Latvijas amatnieki, dizaineri, ražotāji, kā arī zemnieku saimniecības – kopā vairāk nekā 100 tirgotāji. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš ar plašu kultūras programmu būs atvērts līdz 7. janvārim.

Šī gada Rīgas Domes Kultūras pārvaldes organizēto atklāšanas pasākumu ieskandinās uzvedums "Dārznieka ziemas pasaka" ar bērnu un jauniešu vokālo grupu "Kolibri" un aktieri Māri Bezmeru, bet egles iedegšanu plkst. 17.00 ierībinās Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi

“Šogad, kā katru gadu, arhitektes Līvas Kreisleres vadībā veikti ieguldījumi jaunu  tirdzniecības vietu un atrakciju pilnveidošanā, kā arī atjaunoti mākslinieka Alvja Zemzara radītie objekti - Piparkūku nams, Kariete un Kaķu nams. Karuseļa vīrs visu mēnesi vizinās bērnus karuselī, kuram šogad arī ir jauns izskats. Svētku atmosfēru palīdzēs radīt Ziemassvētku vecīša palīgi Rūķi un mandeļu tirgotāji jaunos spilgtos tērpos, kurus radījusi māksliniece Liene Mežule,” stāsta Ingūna Vucena,  “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” izpilddirektore.

Šogad jaunums un vienlaicīgi atbildība Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam ir “Dod pieci” akcijas atbalsts, kas norisināsies Doma laukumā. Akcija notiek sadarbībā ar Latvijas Radio, Latvijas Televīziju, “SEB banka”, Labklājības ministriju un Kultūras ministriju.

Šī gada jaunums – rīdzinieku jau iecienītie Raunas eklēri un “Mesty Gourmet” īpaši tirdziņam radīta koncepta kafejnīca – dizaina priekšmetu tirgotava, kurā varēs iegādāties “Shishi” eglīšu rotājumus un citas skaistumlietas. Savukārt Ugunsnamiņā brīvdienās būs pieejami īpaši kulinārie  pārsteigumi.

Kā jau līdz šim ierasts, katras brīvdienas apmeklētājiem piedāvājam plašu kultūras programmu, kas piemērota dažādām gaumēm, īpaši piedomāts par aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Katru vakaru būs iespēju vērot virtuālā sniega gaismas spēles un izbaudīt svētku atmosfēru. Šogad tirdziņā būs iespēja iegādāties arī Ziemassvētku eglīti.

Bērni nedēļas nogalēs un svētku dienās varēs satikt rūķus un Ziemassvētku vecīti, katru dienu vizināties ar Bērnu karuseli, sastapt aitiņas un trušus, brīvdienās un svētku dienās – arī poniju.

Kultūras programmai un tirdziņa jaunumiem var sekot līdzi mājas lapā www.vzt.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47460604sec.