Gada izskaņa Kalnciema kvartāla tirgū 30.-31. decembrī

Kalnciema kvartāls aicina gada nogali pavadīt kopā, apmeklējot tirgu un pasākumus gan 30. decembrī, gan 31. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00. Šajās dienās noslēgsies pop-up tirgus “Mākslas medības”, līdz ar to aicinām pasteigties izdarīt savu izvēli.

Latvijas zemnieku un mājražotāju piedāvājums palīdzēs sagatavot svētku galdu Jaungada ballei no veselīgiem un gardiem pārtikas produktiem – daudzveidīgi sieri, zivis un gaļa, garšīgas svētku kūkas, priežu čiekuru ievārījumi un sīrupi vai malkas krāsnī cepta maize. Kalnciema kvartāla Vīnu veikals Jaunā gada sagaidīšanai sarūpēs izmeklētus dzirkstošos vīnus no Itālijas mazajām vīnu darītavām.

Programma 30.-31. decembrī:

Sestdien plkst. 10.00-13.00 notiks sapņu ķērāju darbnīca Elīnas Caunes vadībā, kur bērni kopā ar vecākiem varēs parūpēties par labu miegu jaunajā gadā. Pēc senām Ziemeļamerikas indiāņu tradīcijām sapņu ķērājs ir rāmītis, kuru pakar virs gultas galvgaļa, lai labie sapņi rāmīša tīklā tiktu notverti un paturēti, bet sliktie caur tīkla caurumu aizvadīti projām. Sapņu ķērāju izgatavošanā izmantos dažādas pērlītes, diegus, spalviņas, akmentiņus, gliemežvākus un zvaniņus.

Svētdien plkst. 10.00-16.00 turpat tirgus laukumā apmeklētāji varēs liet laimi kopā ar metāla meistaru Edvīnu Šakali. Laimes liešana ir viena no pazīstamākajām tradīcijām vecā gada aizvadīšanā – izkausēts metāls pārvēršas zīmējumā, kas parāda, ko sagaidīt jaunajā gadā.

Šajā dienā plkst. 11.00-15.00 bērnu spēļu un rotaļlietu zīmola „Rikarwo” pārstāvji piedāvās attīstīt iztēli un konstruēšanas prasmes – izmantojot koka klucīšus, būvēt lidostas kompleksu gan vadoties pēc salikšanas instrukcijas, gan pašiem konstruēt savas būves. Paralēli būs iespēja uzspēlēt citu lielformāta klucīšu spēli ¬– „Torņa būvēšana”, kur svarīgas būs koordinācijas prasmes.

Sestdien plkst. 10.00-18.00 un svētdien 10.00-16.00 mākslas cienītāji aicināti iepazīt un iegādāties spilgtāko latviešu jauno mākslinieku darbus „Mākslas medībās”. Mākslas trofeju pop-up tirgū ir vairāk nekā 500 darbu, tai skaitā arī rotas, svētku kartiņas, galda spēles u.c. lietas. „Mākslas medībās” iespējams atrast arī porcelāna traukus, kā arī neparastas eglīšu mantiņas, piemēram, reālistiskas mušmires, baravikas un gailenes.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un izveidot svētku fotogrāfijas vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” objektā “Ziemas ainava”, kas realizēts ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

2018. gadā tirgus norisināsies katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 16.00 visa gada garumā. Nākamgad plānoti tradicionālo svētku tirgi, piemēram, Lieldienu svinības, Suitu tirgus vasaras saulgriežos, kā arī sezonālās modes tirgi, izsmalcinātais Itāļu tirgus un daudzi citi. Kā allaž būs sarūpētas bezmaksas radošas, izglītojošas un izzinošas nodarbes bērniem un viņu vecākiem, brīvdabas koncerti un tematiskas aktivitātes, kurām pielāgojušies arī Latvijas zemnieki, amatnieki un mājražotāji. Jau pavasarī atgriezīsies lielu popularitāti ieguvušais Street Food Festival ar gastronomiskiem pārsteigumiem no vietējiem restorāniem. Līdz šim pierādījies, ka tirgus ir kļuvis par veiksmes platformu tiem, kas savas biznesa idejas vēlas pieteikt plašākai auditorijai pirmo reizi – šis mērķis tiks attīstīts arī nākamajā gadā, turpinot atklāt un veicināt Latvijas cilvēku izdomu, talantu un uzņēmību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33155203sec.