Rīgā aicina uz vēstures un kuģniecības muzeja 245. gadadienu

Svētdien, 18. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt Ģimenes dienas programmu “Muzeja stāsti – Rīgas dārgumi un piedzīvojumi gadsimtu ceļā”. Ieskandinot Baltijā senākā muzeja 245. gadskārtu, bērniem kopā ar pieaugušajiem Ģimenes dienas programma piedāvā ekskursiju, kuras maršruta ietvaros - gan muzejs, gan ieskats Vecrīgas kvartālā ap Rīgas Domu, kā arī radošo darbnīcu bērniem, visa muzeja apskati un īpaši draudzīgo ieejas maksu.                  

Pulksten 11:00 un 14:00 Ģimenes dienas apmeklētāji muzeja vestibilā tiks gaidīti uz ekskursiju „Muzeja ceļš cauri gadu simtiem un Rīgas dārgumi”. Ekskursija, kuru vadīs muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle, sāksies muzeja vestibilā, turpināsies Vecrīgā, līdz ceļš atvedīs atpakaļ uz muzeju, lai turpinātos ekspozīcijā. Ekskursijas dalībnieki, sekojot Rīgas un muzeja piedzīvojumiem gadu simtu gaitā, ieraudzīs interesantas vēstures liecības Vecrīgas ieliņās kvartālā ap Rīgas Domu, izstādē “Doma muzejs – templis zinātnei un mākslai” ieklausīsies ekspozīcijā redzamo unikālo priekšmetu - Rīgas vēstures dārgumu neredzamajos stāstos.

Radošajā darbnīcā „Darbojamies - galda spēles, mīklas un apsveikumi muzejam dzimšanas dienā!” visu paaudžu Ģimenes dienas dalībnieki, laikā no pulksten 11:00 – 17:00, varēs zīmēt veltījumus muzejam tā 245. gadskārtā, minēt mīklu uzdevumus, kā arī iemācīties galda spēles, kas bija ģimenēs un draugu lokā iecienītas pirms gadu desmitiem.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai senākais muzejs Baltijā, bet arī viens no vecākajiem plašai publikai pieejamajiem muzejiem Eiropā. 1773.gada 22. februārī ar Rīgas rātes lēmumu dibinātais Himzela muzejs ir šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotne. Gadu desmitu un simtu laikā muzeja nosaukums vairākkārt mainīts. Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela un viņa dzimtas izveidoto dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu privātkolekciju Rīgas rāte saņēma kā dāvinājumu Rīgai no Himzelu dzimtas. Šobrīd muzeja krājuma kolekcijas ir bagātas ar vairāk kā pusmiljonu priekšmetiem, kas ir ar nenovērtējamu kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību. Tēlaini izsakoties, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar savu krājumu, ekspozīciju un ēku kompleksu ir īstena Rīgas gadsimtu dārgumu lāde.

Jāpiebilst, ka muzejā apskatāma ir gan bērnu, gan pieaugušo apmeklētāju interesi raisījusī izstāde “Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs.”.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: pieaugušajiem - EUR 2,50; pensionāriem un studentiem – EUR 1,50, skolēniem EUR 0,50, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas.

Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv, Facebook: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs/Museum of Riga History and Navigation,

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36241412sec.