Ar garīgās mūzikas koncertu Rīgas sv. Jāņa baznīcā uzstāsies Vestfīldas vidusskolas koris no ASV

9. aprīlī plkst. 18:30 ar garīgās mūzikas koncertu Rīgas sv. Jāņa baznīcā uzstāsies Vestfīldas vidusskolas koris (The Westfield High School Choir) no Ņūdžersijas (ASV), diriģentu Džona Brzozovska (John Brzozowski) un Morīnas Frensisas (Maureen Francis) vadībā. Viņu izpildījumā dzirdēsim dažādu laiku un komponistu garīgās mūzikas skaņdarbus. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertā būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Koncerta turnejai Baltijas valstīs koris sagatavojis programmu kurā iekļauti Johana Sebastiana Baha “Sicut Locutus Est”, Žana Sibeliusa “Finlandia”, Džovanni Gabriēli “Jubilate Deo”, Semjuela Bārbera “Vēsums”, Knuta Nīsteda “Gavilējiet Dievam”, Nika Peidža “Bērns ir dzimis”, Arvo Pērta “Dievmāte Jaunava”, kā arī citu klasiskās mūzikas dižgaru kormūzikas meistardarbi.

Vestfīldas vidusskolas koris ir cieši saistīts ar aktīvo un bagātīgo Vestfīldas mākslas vidi. Koris atskaņo visdažādāko kormūzikas repertuāru no tradicionālās līdz populārās mūzikas opusiem – tautas mūziku, garīgus un laicīgus meistardarbus, madrigālus, džeza skaņdarbus, moderno mūziku un a capella darbus. Vestfīldas vidusskolas koris klausītājus regulāri priecē gan pašmāju koncertzālēs, gan arī valsts un starptautiskos mērogos. Starp nozīmīgākajiem kora priekšnesumiem jāmin Stīvena Džeimsa Edvardsa jaundarba “Kora fantāzija” atskaņojums Ņujorkā, Kārnegija zālē, F. Mendelszona “Elijas” izpildījums kopā ar Masterworks kori, kā arī regulāri sadarbības projekti ar Ņūdžersijas Festivāla orķestri. Vestfīldas koris piedalījies arī TV translācijās un dziedājis koncertturnejās Austrijā, Itālijā, Skotijā un Anglijā. Kori vada Vestfīldas vidusskolas pasniedzēji, diriģenti – Džons Brzozovskis un Morīna Frensisa.

Džons Brzozovskis ieguvis bakalaura grādu mūzikas pedagoģijā Džeimsa Medisona universitātē, kā arī maģistra grādu mūzikas pedagoģijā Bostonas universitātē. Kā pasniedzējs un diriģents viņš darbojas Vestfīldas un Skočpleinas-Fenvudas skolās jau astoņpadsmit gadus. Džons Brzozovskis ir profesionāls taustiņinstrumentālists un koncertmeistars, un regulāri koncertē Ņūdžersijā, Ņujorkā un Pensilvānijā.

Morīna Frensisa bakalaura grādu mūzikā ieguvusi (vokālajā mākslā) Katoļu universitātē, Vašingtonā, bet maģistra grādu Tempļa universitātē, Filadelfijā. Viņa ir profesionāla operdziedātāja un vairāk nekā divdesmit gadus dziedājusi dažādās operu trupās gan ASV gan starptautiskā mērogā.  Šobrīd viņa vada vokālā pedagoģijas privātpraksi Vestfīldā un pirms gada sākusi sadarboties ar Vestfīldas vidusskolu.

Koncertu organizē "Baltic Breeze Travel".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13961005sec.