Raidījums: Tūristu gidi Rīgā atšķirīgi atspoguļo Latvijas vēsturi un okupācijas faktu

Lai varētu oficiāli strādāt par gidu Rīgā, ir nepieicešams saņemt sertifikātu šai darbībai. Tomēr sertifikāta saņemšana vēl nenozīmē, ka ir kādi standarti, pēc kuriem Rīgas gidiem būtu jādarbojas, tostarp jāatspoguļo Latvija. Tas novedot pie situācijas, ka Rīgas gidi katrs stāsta savādāku, savā interpretācijā balstītu vēsturi par Latviju, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Raidījums skaidro, ka Rīgā jau četrus pastāv vienota gidu sertifikācijas sistēmai, tomēr vēl arvien novērojams, ka gidi bieži neizsniedz čekus, tāpat arī vēstures faktus atspoguļo kā pats vēlas, nereti paužot personiskus, ideoloģijā balstītus viedokļus par Latvijas tagadni un vēsturi.

Raidījuma žurnālisti devušies vairākās maksas ekskursijās, tēlojot ārzemju tūristus. Šajās ekskursijās dzirdēti negatīvi fakti par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, kamēr tajā pašā laikā slavējot Rīgas domes vadību. Gudrākie latvieši "lasot sēnes Anglijā", kamēr pārējie dzīvojot nabadzībā un ikdienā piedzīvo daudz likstu.

"Aizliegtā paņēmiena" vairāki satiktie gidi pauduši viedokli par to, ka Latvijā okupācija nav bijusi, okupāciju pat raksturojot kā labprātīgu pievienošanos. Noticis kas līdzīgs tādam pašam referendumam, kāds notika, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā. Tāpat nereti pausts viedoklis, ka latvieši nemīl krievus un tāpēc stāvēt publiskā vietā ar Krievijas karogu esot bīstami.

Rīgas Tūrisma attīstības birojs uzsver, ka, saskaņā ar Eiropas regulām, gids nedrīkstot atklāti paust propagandu, tomēr birojs nekontrolējot gidu stāstīto - tikai to, lai tam būtu atbilstoša izglītība un sertifikāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35282087sec.