Ceļā uz #DzSv: Iepazīsti Mežaparka Lielo estrādi no mūsdienu «putna» lidojuma

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki jau teju ir klāt. LMT Straume piedāvā ceturto stāstu video sērijā par vērienīgo gatavošanos svētkiem. Šoreiz esam devušies Mežaparka Lielās estrādes tūrē, lai izpētītu, kā mainījusies vēsturiskā vieta, kur jau pavisam drīz pulcēsies Latvijas skanīgākās balsis.

Mežaparka Lielā estrāde pēdējo reizi atjaunota 1990. gadā, bet šogad pēc apjomīgās pārbūves tā atdzimst jaunā veidolā. Māra Sleja kopā ar estrādes projekta autoru, arhitektu Austri Mailīti dodas ekskursijā pa tradicionālo Dziesmu svētku norises vietu, lai aplūkotu estrādes un tās apkārtnes jauninājumus.

Arhitekts uzsver, ka būtiski ir arī saglabāt atmiņas, jo Mežaparka lielajai estrādei ir milzu simboliskā nozīme. Viena no šādām atmiņām ir, piemēram, skatuves tribīnes fragmenti – dēļi, uz kuriem stāvējušas un dziedājušas vairākas paaudzes.

Jaunās estrādes izmēri ir iespaidīgi, tādēļ Māra Sleja kopā ar sacīkšu dronu pilotu Kārli Grosu piedāvā Austrim Mailītim doties estrādes tūrē virtuālajā realitātē. Kā jaunā Mežaparka Lielā estrāde izskatās no mūsdienu "putna" lidojuma – noskaties video stāstā!

LMT Straume astoņu video stāstu sērijā ielūkosies svētku organizēšanas aizkulisēs un uzzinās par kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem.

Mežaparka estrādes video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti dalīties savos iespaidos Twitter diskusijās, lietojot tēmturus #DzSv un #AtspēkoMītu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10390496sec.