Jau septembrī Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde «Riga Food 2018»

No 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums –  izstāde  “Riga Food 2018”. Būs vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru sacensības, pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, izglītojoši semināri, aizraujoši šovi, meistarklases un degustācijas.

Četras dienas Ķīpsalā ikviens gardēdis varēs smelties idejas savai ēdienkartei un nogaršot daudz ko jaunu, savukārt profesionāļi – gūt kontaktus, zināšanas un veicināt sava biznesa attīstību. “Riga Food 2018” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu kopumā no vismaz 35 valstīm.

“Riga Food 2018” būs apskatāmi vismaz 12 valstu nacionālie kopstendi – pirmo reizi izstādē būs iespaidīgs Krievijas uzņēmumu kopstends, kā arī būs apskatāms Lietuvas, Igaunijas Gruzijas, Itālijas, Kanādas, Ukrainas, Polijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Indijas un, protams, arī Latvijas nacionālais kopstends. Pirmo reizi izstādē piedalīsies uzņēmums no Kipras, Irānas un Ēģiptes, vairāki uzņēmumi no Ķīnas  un pēc ilgāka laika ar ekspozīcijām atgriezīsies Portugāles, Taizemes, Francijas, Armēnijas, Spānijas un Nīderlandes uzņēmumi.

Vietējie produkti Latvijas nacionālajā kopstendā

Izstādē būs apskatāmi Latvijā ražoti piena un gaļas produkti, maize un saldumi, izstrādājumi no ogām, augļiem un dārzeņiem, garšvielas, kafija, pārtika bērniem un vēl daudzi citi kvalitatīvi un gardi pārtikas izstrādājumi.

Latvijas nacionālajā kopstendā tos prezentēs 20 nozares uzņēmumi: “Lat Eko Food”, “RKF Valežs”, “Jaunpils pienotava”, “Almarini”, “Ramkalni Nordeco”, “Mosenc”, “Dimdiņi”, “Skrīveru saldumi”, “Karameļu darbnīca”, “Kronis”, “Aloja Starkelsen”, “Naukšēni”, “Kunturi”, “Top Food”, “Smiltenes piens”, “Lubeco”, “Puratos Latvia”, “Ādažu gaļas nams”.

100 iemesli, kāpēc jāēd maize

Nozīmīga Latvijas nacionālā kopstenda daļa būs arī Latvijas maiznieku biedrības ekspozīcija, kurā piedalīsies vairāki Latvijas maizes cepēji: “Hanzas Maiznīca”, “Lāči”, N. Bomja maiznīca “Lielezers”, “Vidzemes maiznīca”, “Saldus maiznieks”, “Maiznīca Flora” un “Dona”.

Šogad Latvijas Maiznieku biedrība atzīmē 25 gadu jubileju, tādēļ izstādē “Riga Food 2018” 7. septembrī notiks jubilejas simpozijs “100 iemesli, kāpēc jāēd maize”, kā arī visas izstādes dienas izstāžu centra vestibilā būs skatāmas maizes gleznas.

Tautas garša Latvijas novadu ekspozīcijās

Jau sesto gadu izstādē “Riga Food” Latvijas novadu kolorītu un tradicionālos ēdienus izbaudīt piedāvās Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales mājražotāji, zemnieku saimniecības, mazie un vidējie uzņēmumi, kas būs apkopoti četru Latvijas reģionu kopstendos. Šogad savu produkciju prezentēs vairāk nekā 130 mājražotāji!

Gardākie produkti

Pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu – piena, medus – konkursos. Rezultāti tiks paziņoti uzreiz pēc izstādes atklāšanas. “Riga Food 2018” oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 5. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3.

Labākais iepakojums

Izstādē norisināsies starptautiskais iepakojuma konkurss “”Riga Food 2018” iepakojums Nr. 1”, kurā starptautiska žūrija vērtēs pārtikas produktu iepakojumu septiņās kategorijās: iepakojums dzērieniem, konditorejai un saldumiem, pienam un piena produktiem, gaļai un gaļas izstrādājumiem, zivīm un zivju produktiem, maizei un bakalejas izstrādājumiem, kā arī iepakojums, kas neietilpst šajās produktu grupās. Savukārt izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu simpātiju, tādējādi nosakot patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu.

Visi žūrijas vērtējumā labākie iepakojumi un “Riga Food 2018” apmeklētāju favorīti tiks eksponēti starptautiskajā iepakojuma tehnoloģiju un loģistikas izstādē “TAROPAK 2018” no 1. līdz 4. oktobrim Poznaņā, Polijā.

Labākais Latvijas pavārs un pavārzellis

Latvijas labākie pavāri un jaunie pavāri no visas Latvijas 7. septembrī pulcēsies Ķīpsalā, lai izstādē “Riga Food 2018” mērotos spēkiem pavārmākslā un cīnītos par titulu “Latvijas pavārs 2018” un “Latvijas pavārzellis 2018”. Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta būtībai – laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus.

Šogad pavāri un pavārzeļļi darbosies komandā un pagatavos uzkodu, pamatēdienu un desertu. Izvēloties labāko pavāru, žūrija vērtēs ēdiena noformējumu, garšas un produktu saderību, kā arī konkursanta tehnisko meistarību un darba organizēšanas prasmes. Latvijas pavārzeļļa titulu iegūs pavārs, kurš parādīs vislabāko darba tehniku, inovācijas un veiksmīgi sastrādāsies komandā – tas var nebūt “Latvijas pavārs 2018” uzvarētāja komandā. Jaunajiem pavāriem šī ir iespēja iepazīties ar citiem savas profesijas kolēģiem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību.

5. Latvijas tējas čempionāts

7. un 8. septembrī Ķīpsalā norisināsies 5. Latvijas tējas čempionāts, kurā abas dienas izstādes apmeklētāji varēs vērot, kā paši labākie tējas meistari sacenšas četrās sacensību nominācijās: tējas gatavošanas meistarība, tējas kompozīcija ar uzkodu, tējas degustācija un tējas miksoloģija. Čempionāta uzvarētāji dosies Latviju pārstāvēt starptautiskajā tējas meistaru konkursā “Tea Masters Cup International”.

Līdztekus Latvijas tējas čempionātam, pasākuma teritorijā uzstāsies tējas nozares profesionāļi ar lekcijām par dažādu veidu tējām, tējas ceremonijām un pasaules tendencēm tējas kultūrā.

Bārmeņu sacensības

Izstādē “Riga Food 2018” pulcēsies arī paši labākie Latvijas bārmeņi, kuri 6. septembrī sacentīsies bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā sacensībās “Evian & Badoit Latvia Cup 2018”, taču 7. septembrī notiks “Rīgas Melnā balzama” kokteiļu konkursa “Riga Black Balsam Global Challenge 2018” Latvijas fināls.

Līdztekus profesionāļiem savas prasmes kokteiļu jaukšanā varēs pierādīt arī izstādes apmeklētāji, piedaloties konkursā ““Akmeņlauža” kokteiļu dižlidojums 2018 viesojas “Riga Food””, kura laikā ikviens būs aicināts pagatavot savu “Akmeņlauža” kokteili. Konkurss 5. un 8. septembrī notiks uz “Riga Food 2018” skatuves, bet pārējā laikā – “Akmeņlauža” ekspozīcijā. Detalizēta pasākuma programma: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Latvijas mazo alus darītāju un mājbrūvētāju veikuma degustācija

Uz “Riga Food” īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo izstādē vienkopus varēs satikt Latvijas mazos alus darītājus un mājbrūvētājus. Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās. Interesenti varēs nodegustēt alu, apskatīt kolekcionāru ekspozīciju, kā arī uzzināt jaunumus alus nozarē.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstādes darba laiks:

5. septembris        10.00–18.00 (Profesionāļu diena)

6., 7. septembris    10.00–19.00

8. septembris        10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.72235107sec.